![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
K-Lee Family
|
![]()
Wygląda na to, że... jedziemy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Junior Member
|
![]()
Pewnie masz rację a z czasówki jaką podają to bym stawiał:
1-szy dzień (noc) wyjście z Ujsół na Rycerzową 2-gi dzień Rycerzowa-Przegibek-Wlk Racza może Przegibek 3-ci powrót przez Mładą Horę do Ujsół Ja bym tak zrobił a co bedzie to się zobaczy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
K-Lee Family
|
![]()
A miało być tak pięknie...
![]() Suka jednak zadecydowała, że nie pojedziemy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() Nas też nie będzie; wygrała opcja zdroworozsądkowa poparta faktem, że ten termin koliduje nam z wyjazdem urlopowym. Pocieszamy się, że też będziemy chodzić po górach. ![]() No cóż, spotkamy się w Brennej zatem? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
K-Lee Family
|
![]()
Brenna też zależy od suki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wilkokłak
|
![]()
No fakt, nie pomyślałam, że w przypadku suk wilczaków dwa tygodnie w tą czy w tamtą nie robią różnicy.
Ale psy też swoje wady mają... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
K-Lee Family
|
![]()
Wiem wiem ale szkoda mi sezonu
![]() Grin, my mamy jeszcze Wasz dyplom, no i ten namordnik ![]() Moooże w ten weekend będę na śląsku, więc może w niedzielę jakiś spacer udałoby się uskutecznić? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wilkokłak
|
![]()
Ja co prawda już kupiłam ten kaganiec, bo chciałam go mieć jeszcze przed naszym urlopem, a musiałam wziąć poprawkę na czas, jaki trzeba poświęcić na naukę jego noszenia, ale spacerek możemy uskutecznić jak najbardziej.
![]() Dajcie znać, kiedy, o której i gdzie by Wam pasowało. PS Ale jak uskutecznić spacerek, gdy K-leenka ma cieczkę? Obawiam się, że dla Łowcy to by było za duże wyzwanie Last edited by Grin; 04-08-2011 at 11:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
K-Lee Family
|
![]()
Z naszych doświadczeń wynika, że wilczak nie reaguje aż tak jak inne psy
![]() ![]() Wilczaki jak dotąd nie marnowały czasu na kokietowanie nie w "te dni" ![]() ![]() W każdym razie jeśli będziemy, to dam znać ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wilkokłak
|
![]()
No Łowca niestety należy do tych psów, które mocno reagują na cieczki nawet jeśli to dopiero początki. Często jest tak, że właściciele suczek jeszcze nawet nie wiedzą, ale on już wie. (Potem nam mówią; "mieliście rację, faktycznie dostała cieczki"
![]() Chętnie byśmy się z Wami spotkali, ale z drugiej strony nie chcę narażać Łowcy na "męczarnie", a i co to za zabawa, jak on będzie ciągle "nastawał" na cnotę K-lee, nawet jeśli ta się będzie skutecznie odganiać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
K-Lee Family
|
![]()
Grin, tak jak mówię to Wasza decyzja
![]() Kalinka pachnie niestety cały rok... od pół roku znajomi psiarze przepowiadali nam cieczkę, hihihi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Junior Member
|
![]()
Czy ktoś wie jaki jest ostatecznie plan imprezy? Skąd i o której start, gdzie meta? Proszę o info
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wilkokłak
|
![]()
Dzisiaj na stronie organizatorów mają się pojawić szczegóły, ale zerkałam i póki co jeszcze ich nie zamieszczono.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
VIP Member
|
![]()
Yyyyyy ja mam pytanie: czy ktoś wie jaka jest dolna granica wiekowa dla psów? Znajomy się zaintersował, ma 7-miesięcznego labka, ale nie wie czy może z takim młokosem? A ja nie umiem odpowiedzieć
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Wilkokłak
|
![]() Quote:
Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
VIP Member
|
![]()
Pięknie dziękuję
![]() I załamka: na rower nie pozwalają, na górskie bieganie tez nie...muszą uzbroić się w cierpliwość ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Junior Member
|
![]()
No właśnie Eskel jest za młody dla organizatorów, więc myślę iść na pierwszy etap trasy i może na mecie poczekać z piwkiem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |||
Wilkokłak
|
![]() Quote:
Wczoraj pojawiło się natomiast info na temat drugiego noclegu: 09.08.2011 Quote:
Quote:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Junior Member
|
![]()
Czyli będzie pewnie jak przewidziałem: pierwszy etap Ujsoły - Rycerzowa. Fajnie. Zresztą zdjęcia zamieszczone są właśnie z Rycerzowej i Przegibka. To pewnie się spotkamy
![]() Nie twierdziłem ze jest to widzimisie organizatorów, natomiast myślałem, że na takie zawody idą z psami ludzie odpowiedzialni. A to drugie info jakoś przegapiłem ![]() Dzięki. Czekam na newsy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wilkokłak
|
![]()
Nie miałam na myśli braku odpowiedzialności.
![]() To są jednak zawody sportowe i część uczestników w przeciwieństwie do naszej czwórki traktuje zawody bardziej sportowo. Ich psy naprawdę ciężko pracują; przemierzają trasy w bardzo szybkim tempie cały czas ciągnąć mashera. To nie jest zadanie dla paromiesięcznych młodzików. ![]() ![]() Takie imprezy jednak muszą mieć jakieś regulaminy i nie mogą bazować jedynie na rozsądku i odpowiedzialności uczestników. PS Niestety nas tam jednak nie będzie. ![]() Termin koliduje nam z wyjazdem urlopowym. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|