![]() |
![]() |
|
Różne O wszystkim co jest związane z CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Bura, alez ja nie mam co wrzucac na luz bo wyluzowana jestem
![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: dla nieswiadomych, tak by byla pewnosc ze nikogo nie obrazam tylko mowie o sobie- wytlumaczenie slowa ''wyjebane'' - miec cos gdzies, nie przejmowac sie. z gory prosze o wybaczenia za uzyte slowo (by nikt sie nie czepial lub nie oburzal) ale siedzialam nad socjolingwistyka, konkretniej nad slangiem i tak mi sie udzielilo ![]()
Ja & Urciowaty Last edited by avgrunn; 19-06-2013 at 21:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
No fakt..... trochę /się/ "wyjebałaś"(*)...
A ja nie jestem ciekawa, bo wiem.... klasycznie /jak to na WD/. Będzie meandrował, będą się robiły offy i offiki, Leski ośmieli się pytać, okaże się, że ma sporą wiedzę tylko potrzebuje zwyczajnych ludzkich rad i sprostowań wyobrażeń, kilku "weteranów" da dobre rady, kilku młodszych podzieli się z serca doświadczeniami i tego typu "trele-morele".... Scenariusz prosty, jak konstrukcja cepa. Notopa! ![]() ... (*)-interesująco było by z tym "wyjebaniem", gdyby się okazało, że Leski już ma sporą wiedzę, już jakieś kroki w kierunku wilczaków robił, a na forum wszedł po wsparcie tylko i bycie w "watasze"........ ... EDIT (*)-każdy wie, co znaczy to słowo w slangu i dlatego wtajemniczonym fajnie się bawić w "dwuznaczniki"... ![]() ![]() ![]() Last edited by Puchatek; 19-06-2013 at 22:14. Reason: EDIT do EDITA :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ja bym dzielila ludzi raczej na tych ktorzy maja jakies doswiadczenie w danej dziedzinie, przykladowo jak potrzebowalam rady co do szkolenia to napisalam do jefty bo wiem ze pracuje z Sexy, jesli bym wrocila do agility i miala w czyms problem to bym sie zwracala do Trunksi, jesli nagle by mi strzelilo do lba wybrac sie w gory to bym kierowala pytanie do ludzi zahartowanych w takich podrozach, patrz Wataha w Podrozy, Diuna ma ledwo rok, ale podejrzewam ze to oni maja wieksza wiedze o wilczaku vs gory niz niejeden ''weteran'' ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]()
http://sjp.pl/weteran
http://sjp.pwn.pl/slownik/2579751/2 Patrząc na znaczenie słowa >weteran< (*) narzuca się skojarzenie m.in. o człowieku nie tylko wiekowo znającym od podszewki temat, ale można też użyć tego słowa względem osoby, która po prostu jest doświadczona w danej dziedzinie -"weteranem" może być "stażowo" "młodzik" ![]() Napisałam: kilku "weteranów" da dobre rady, kilku młodszych podzieli się z serca doświadczeniami. Może dlatego, że spojrzałaś na słowo weteran, jako na starego wiarusa wojennego.... a to słowo ma nie tylko takie znaczenie. Poza tym wzięłam pod uwagę, że dany "weteran" podzieli się wiedzą, jaką ma względem konkretnego pytania. Jest oczywistą oczywistością, że o sukach dobrze opowie opiekun suk, o psach -opiekun psów /samców -wolę dopowiedzieć, by znowu nie było niezrozumienia/ Quote:
Posłużyłaś się przykładami ze środowiska, ja mam trochę inny "klucz".. gdybym chciała wiedzy o szkoleniach napisałabym do Osoby, która bez napompowania oraz z dystansem i sercem podchodzi do szkolenia; gdyby mi chodziło o życie wilczaka w górach wybrałabym opiekuna wilczaka mieszkającego w górach od "pieluch" -np. ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ... (*) -to tak jak z Twoim slangowym "wyjebane".... znaczeń może być kilka... ........... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by Puchatek; 20-06-2013 at 16:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|