Zurück   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Antwort

Themen-Optionen Ansicht
Alt 05-11-2013, 02:48 PM   #1
Gaga
VIP Member

Benutzerbild von Gaga

Send Message via Gadu Gadu to Gaga
Standard

Chcesz powiedzieć, że my się stresujemy na widok tej zieleni, ludzi i psów? OK, wiem o co chodzi, to namacalnie wychodzi na zawodach i w wyniku stresu dostajemy od psa 30 % tego, co prezentuje na treningu. Upieram się jednak, że nie powoduje ani paniki ani wpadnięcia w stupor. I mówię Ci to ja, która stała na zawodach na tak drżących nogach, że jeszcze 2 sekundy i bym upadła...wszystko ze stresu....drugi koniec smyczy miał się całkiem nieźle
(btw: na ring wchodzę zawsze tak samo...najchętniej bym zrezygnowała:P)

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。

Geändert von Gaga (05-11-2013 um 02:53 PM Uhr)
Gaga jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 05-11-2013, 03:48 PM   #2
Bajka
'Wilk z baśni' :)

Benutzerbild von Bajka

Standard

Zitat:
Zitat von Gaga Beitrag anzeigen
Chcesz powiedzieć, że my się stresujemy na widok tej zieleni, ludzi i psów?
Dokładnie! Z nadmiarem zieleni to jak z nadmiarem tlenu Podobno można stracić zmysły, gdy po tygodniu siedzenia za biurkiem się tak człowiek 'weźnie' i nawdycha w weekend, jak dziki
Zitat:
Upieram się jednak...
Ale ja się z Twoim upieraniem zgadzam Nie chodzi mi o to, że stres właściciela powoduje u normalnego psa panikę i psa trudno w ringu poznać. Po prostu chodzi mi o to, że pies zwraca uwagę na nasze emocje i to nie jest dla niego bez znaczenia, a na wystawie te emocje są. U nas tak jest. Nie jest to kwestia jakichś ogromnych różnic ale generalnie widzę, kiedy mi się pies wystawia na luzie, dobrze się bawimy i mojej panieneczce wszytko "serdecznie wisi" i mnie także(jakkolwiek by to nie brzmiało ), a kiedy idzie na ring, grzecznie robi co ma robić bo umie i ją to nie zaskakuje, ale jest spięta, jak ja na drugim końcu ringówki. Po prostu takie luźne spostrzeżenie

www.wilkzbasni.pl
Kalaratri z Peronówki (Furia) & Clair De Lune Srdcerváč (Luna) & Bazyliszek Wilk z baśni

Geändert von Bajka (05-11-2013 um 03:53 PM Uhr)
Bajka jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 05-11-2013, 03:57 PM   #3
Gaga
VIP Member

Benutzerbild von Gaga

Standard

Zitat:
Zitat von Bajka Beitrag anzeigen
Dokładnie! Z nadmiarem zieleni to jak z nadmiarem tlenu Podobno można stracić zmysły, gdy po tygodniu siedzenia za biurkiem się tak człowiek 'weźnie' i nawdycha w weekend, jak dziki
No patrz Pani! A ja myślałam, że to ino stres, no czasem głupawka
Zitat:
Ale ja się z Twoim upieraniem zgadzam Nie chodzi mi o to, że stres właściciela powoduje u normalnego psa panikę i psa trudno w ringu poznać. Po prostu chodzi mi o to, że pies zwraca uwagę na nasze emocje i to nie jest dla niego bez znaczenia, a na wystawie te emocje są. U nas tak jest. Nie jest to kwestia jakichś ogromnych różnic ale generalnie widzę, kiedy mi się pies wystawia na luzie, dobrze się bawimy i mojej panieneczce wszytko serdecznie wisi i mnie także, a kiedy idzie na ring, grzecznie robi co ma robić bo umie i ją to nie zaskakuje, ale jest spięta, jak ja na drugim końcu ringówki. Po prostu takie luźne spostrzeżenie
Święta racja! Zresztą chyba niefajnie by było gdyby psu wisiało co się z nami dzieje. To część psiejskości. Swoją drogą właśnie te zależności u nas były powodem do nauki kontroli emocji, bo uświadomiły mi, że moje różne stany emocjonalne wobec psa nie idą w kosmos tylko wpływają na naszą komunikację i relacje. Absolutnym mistrzem świata w kontroli emocji jest dla mnie Milan. No gość wymiata

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Alt 05-11-2013, 04:17 PM   #4
anula
czuły barbarzyńca

Benutzerbild von anula

Standard

Ja sie denerwuje na wystawach, bo organicznie nie lubie rywalizacji... nawet w karty nie gram, ani w gry planszowe...
(Ten stres chyba przechodzi czasem na psa)
Ale tez od malenkosci lubilam horrory, lubie sie pobać czasami, wiec gore najwyraźniej bierze masochizm
anula jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 05-11-2013, 04:56 PM   #5
Radek
Junior Member

Benutzerbild von Radek

Standard

co to za Wilczak ?
Radek jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 05-11-2013, 05:02 PM   #6
anula
czuły barbarzyńca

Benutzerbild von anula

Standard

Najwyrazniej stary canis lupus z Merzig
Alt 05-11-2013, 05:20 PM   #7
Radek
Junior Member

Benutzerbild von Radek

Standard

Zitat:
Zitat von anula Beitrag anzeigen
Najwyrazniej stary canis lupus z Merzig
hehe nie liczy się bo zobaczyłaś główne zdjęcie spryciulo
Radek jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 05-11-2013, 05:22 PM   #8
Puchatek
Senior Member

Standard

Zitat:
Zitat von Radek Beitrag anzeigen
co to za Wilczak ?
Radek, BRAWO! Dobry "strzał"....
Genialne!
.............................
Ponieważ temat sędziowania wilczaka zadomowił się poważnie w łódzkiej wystawie a Admin zaczął weekend /gdy wróci, to pewnie uporządkuje tematy/, to odpowiem w temacie "Sędziowanie wilczaka"
Puchatek jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 05-11-2013, 05:40 PM   #9
anula
czuły barbarzyńca

Benutzerbild von anula

Standard

Zitat:
Zitat von Bura Beitrag anzeigen
Admin zaczął weekend
To prawda, nie bylo dzis nowego postu w temacie stolicznym, znaczy admin na wakacjach
Alt 05-11-2013, 04:54 PM   #10
wolfin
Moderator

Benutzerbild von wolfin

wolfin eine Nachricht über ICQ schicken wolfin eine Nachricht über Skype™ schicken
Standard

Zitat:
Absolutnym mistrzem świata w kontroli emocji jest dla mnie Milan. No gość wymiata
widzialam latajace psy nie wiem czy jest mistrzem kontroli :d
Alt 05-11-2013, 06:38 PM   #11
Gaga
VIP Member

Benutzerbild von Gaga

Standard

Zitat:
Zitat von wolfin Beitrag anzeigen
widzialam latajace psy nie wiem czy jest mistrzem kontroli :d
Daiva, ja nie mówię o jego metodach, ja mówię o tym JAK to robi-cokolwiek. Nigdy nie daje się ponieść emocjom, działa metodycznie, kontroluje to, co robi. O metodach, ich zwolennikach i przeciwnikach już było i pewnie jeszcze kiedyś będzie

チェイタン。
Alt 05-11-2013, 07:19 PM   #12
anula
czuły barbarzyńca

Benutzerbild von anula

Standard

Zitat:
Daiva, ja nie mówię o jego metodach, ja mówię o tym JAK to robi-cokolwiek. Nigdy nie daje się ponieść emocjom, działa metodycznie, kontroluje to, co robi. O metodach, ich zwolennikach i przeciwnikach już było i pewnie jeszcze kiedyś będzie
ja mam ostatnio dylemat, czy dobrze robie pacyfikujac mojego psa bezposrednio po probie ataku na innego, napotkanego na spacerze... ale jesli uznac, ze cel uswieca srodki - chyba dobrze.
Poza tym chyba nie chcialabym napotykac w zyciu bezstresowo wychowanych dzieci i psow wg metody dr Spock'a...
moj pies bedzie fruwal, jesli bedzie chcial spuszczac manto innym psom, nie mającym wrogich zamiarów. Nie umrze od tego. Jego ego nie ucierpi, gdyż i tak jest najprawdopodobniej zbyt wysokie
Alt 05-11-2013, 07:37 PM   #13
wolfin
Moderator

Benutzerbild von wolfin

wolfin eine Nachricht über ICQ schicken wolfin eine Nachricht über Skype™ schicken
Standard

Zitat:
a ty o ktorym Milane mowisz- ja znam tylko jednego kto ma wilczaki i nie jest ani cudem ani miodem kedy zerknac jak to wyglada nie w ringu
a jesli inny ten z USA to on wilczakow nie ma i nie mami co porownywac
Alt 05-11-2013, 07:45 PM   #14
DanielZ
Wilczasty : Foto

Benutzerbild von DanielZ

DanielZ eine Nachricht über Skype™ schicken Send Message via Gadu Gadu to DanielZ
Standard

Zitat:
Metodyka bardzo prosta po jednym 0,2 następuje drugie 0,2 a po dwóch 0,2 emocje się same opóźniają
DanielZ jest offline   Mit Zitat antworten
Antwort