Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wzorzec & bonitacje

Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych ....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-10-2012, 17:43   #1
erendil
Junior Member

erendil's Avatar

Ok już wiem gdzie można znaleźć ową wypowiedź ("żałuję, że nie powtórzyła się sytuacja z Opola gdzie sędzia widząc dorosłą sukę, która jest mniejsza od szczeniaka wyciągnął miarkę i chociażby za brak wzrostu obniżył jej ocenę") Vapula nie była wtedy dorosła Panie G. miała 16 msc i startowała w młodzieży.
Old 24-10-2012, 19:46   #2
makota
Member

makota's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
A to jest dobre pytanie, w wątku o doskonałym tytule. Tego nie wie nikt, bo nigdy nie został zmierzony I nie zostanie
Bu, mnie też to od dawna ciekawi miałam nadzieję, że kiedyś posiądę tę wiedzę tajemną
Trochę mnie dziwi taka postawa szczerze mówiąc - jak nie chcesz, żeby ludzie wiedzieli ile ma cm, to po kiego wuja piszesz wszędzie, że jest taki wysoki?
Old 24-10-2012, 19:57   #3
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Jeszcze wiele zdziwień przed Tobą, bardzo wiele......

a ponieważ znów masz jakieś problemy z czytaniem i rozumieniem tekstu to poproszę o zacytowanie "że jest taki wysoki". Najlpiej z 5 cytatów., bo przecież "wszędzie piszę".
Zaczynam czekanie....

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。

Last edited by Gaga; 24-10-2012 at 20:00.
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 24-10-2012, 20:15   #4
makota
Member

makota's Avatar

Jeśli liczysz na to, że będę teraz biegać po wd i szukać Twoich cytatów to grubo się mylisz
Poza tym temat również nie odpowiedni, żeby tu Twoimi cytatami zarzucać.

Dziwi mnie po prostu takie "nie bo nie" - nie raz czytałam TWOJE słowa, że Cheitan jest wyjątkowo wysoki. Nie wiem, może już nie pamiętasz co pisałaś kilka lat temu? Ja wolfdoga naprawdę czytam nie od dziś

No, chyba że mam się zgłosić do odpowiedniej instytucji o wydanie mi żółtych papierów...
Old 24-10-2012, 20:27   #5
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Quote:
Originally Posted by makota View Post
Jeśli liczysz na to, że będę teraz biegać po wd i szukać Twoich cytatów to grubo się mylisz
Poza tym temat również nie odpowiedni, żeby tu Twoimi cytatami zarzucać.
Jeśli mi coś zarzucasz, a czynisz to wprost, to nie bądź gołosłowna i udowodnij. Ja mam pamięć dobrą i wiem co mówię i co piszę. Nie zaprzeczam i nigdy nie zaprzeczałam, że Chey jest wysoki, tak jak wysokich jest milion innych psów. Ale to nie ma nic wspólnego z Twoimi idiotycznymi zarzutami.
Bądź więc łaskawa albo poprzeć powyższe jakimś dowodem, albo nie produkować takich głupot. Chyba, że znów mamy "ojej, tak sobie żartowałam"...

Quote:
Nie wiem, może już nie pamiętasz co pisałaś kilka lat temu? Ja wolfdoga naprawdę czytam nie od dziś
Czas spędzony nad lekturą nie przekłada się, jak widać na rozumienie.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Old 24-10-2012, 20:27   #6
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

ile ja dobrze pamietam i jesli nie myle sie byl mierzony w Poznej nie oficialne i jest normalnym wilczakem na gornej linii nic wieciej to o cheo
a Biesa widzialam w Wawe- tez jakims tam gigantem nie pokazal sie widzialam wieksze tez normalny fajny pies
Old 24-10-2012, 20:36   #7
makota
Member

makota's Avatar

Quote:
Originally Posted by wolfin View Post
ile ja dobrze pamietam i jesli nie myle sie byl mierzony w Poznej nie oficialne i jest normalnym wilczakem na gornej linii nic wieciej to o cheo
a Biesa widzialam w Wawe- tez jakims tam gigantem nie pokazal sie widzialam wieksze tez normalny fajny pies
Jestem najzwyczajniej w świecie ciekawa ile mniej więcej ma cm, bo dużo się mówi o tym, że taka świetna budowa przy tej wysokości rzadko się zdarza. Ale widzę, że to pilnie strzeżona wiedza tajemna, nie dla takich maluczkich jak ja
No trudno.
Old 24-10-2012, 20:59   #8
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Quote:
ile ja dobrze pamietam i jesli nie myle sie byl mierzony w Poznej nie oficialne
Mała poprawka: Oskar PRÓBOWAŁ zmierzyć, jak wiesz - Chey miał na ten temat inne zdanie Pomiar nie został dokonany.

Quote:
bo dużo się mówi o tym, że taka świetna budowa przy tej wysokości rzadko się zdarza
To nagle już nie ja "wszędzie piszę" tylko się dużo mówi? Ależ Ty jesteś błyskawica przy zmianie zdania, prędkość światła niemalże....wszystkie chorągiewki świata zwisają smętnie, zawstydziłaś je na amen.

チェイタン。
Old 24-10-2012, 21:05   #9
makota
Member

makota's Avatar

Quote:
To nagle już nie ja "wszędzie piszę" tylko się dużo mówi? Ależ Ty jesteś błyskawica przy zmianie zdania, prędkość światła niemalże....wszystkie chorągiewki świata zwisają smętnie, zawstydziłaś je na amen.
Też Cię kocham
Old 24-10-2012, 22:18   #10
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Quote:
Mała poprawka: Oskar PRÓBOWAŁ zmierzyć, jak wiesz - Chey miał na ten temat inne zdanie Pomiar nie został dokonany.
.
ale mi ciferki w mozgu jakies sa to plius minus wiadomo ile on ma
Old 24-10-2012, 21:21   #11
anula
czuły barbarzyńca

anula's Avatar

Quote:
Bo to złudzenie apteczne było - on dosyć chudy, wiec sie nie wydaje duzy. Ale fakt - pojawilo sie ostatnio sporo wiekszych/wyzszych
anula jest offline   Reply With Quote
Old 24-10-2012, 21:29   #12
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Quote:
Originally Posted by anula View Post
Bo to złudzenie apteczne było - on dosyć chudy, wiec sie nie wydaje duzy. Ale fakt - pojawilo sie ostatnio sporo wiekszych/wyzszych
Noo Nasza młodzież, NemoMeImpuneLacessit rosną aż miło

チェイタン。
Old 24-10-2012, 22:20   #13
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Quote:
Originally Posted by anula View Post
oi nie- mnie roznicy chudy gruby nie robi oko narazie nie oklamala za mocno ile jakis pies ma
oi tak i wiekszych i ciezsczych ))
Old 24-10-2012, 21:06   #14
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by erendil View Post
Ok już wiem gdzie można znaleźć ową wypowiedź ("żałuję, że nie powtórzyła się sytuacja z Opola gdzie sędzia widząc dorosłą sukę, która jest mniejsza od szczeniaka wyciągnął miarkę i chociażby za brak wzrostu obniżył jej ocenę") Vapula nie była wtedy dorosła Panie G. miała 16 msc i startowała w młodzieży.
Pan Grzes to pan Grzes. Ale chyba jeszcze bardziej Vapuli czepiala sie Ela... To zaklamanie mnie na serio rozbawilo, bo tak sie sklada, ze to (dorosla) sunia z jej hodowli wyglada(la) przy Vapuli jak szczeniak....
Ale co sie dziwisz....

Do mnie doczepila sie, ze w ringu biegalam w swetrze obszytym futerkiem (sztucznym):
"Nowe trendy nakazują ponoć "chadzać" w lepszym futrze niż własne psy "chadzają". Zawsze to jakoś bilans wyrównuje"
Kazdy zna Jantarowe Watahy i co tu duzo gadac: o siersci jakie maja moje psy moga tylko pomarzyc, bo zimowe "futro" maja o wiele slabsze niz moje psy siersc w lecie, gdy sa lyse i wyleniale....

Na serio nie ma sie co wkurzac - akurat ta grupa do doskonaly przyklad: źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 24-10-2012, 21:17   #15
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Aby nie bylo gadania, ze jestem goloslowna i "oczerniam" bez powodu - fotka suni z Jantarowej watahy i Bruxy (mlodej, gdy miala jakies 61-62cm):

A Jantarowa watahe wyciagam jak najbardziej swiadomie... Dla mnie wzrost wilczaka to rybka, ani mnie to pali ani ziebi... CsW ma miec minimum, a najlepiej jesli bedzie sredniego wzrostu... Wielkie i ciezkie klocki mnie nie kreca... raczej smuca, bo wiem jak koncza.
Ale razi mnie w oczy, kiedy ktos robi jazdy, ze "INNI" polscy hodowcy daza do miniaturyzacji (znow pejoratywne okreslenie faktu, ze w PL nie hoduje sie wilczakow jak bydla ubojowego u ktorego liczy sie wielkosc i masa, a zwraca bardzie j uwage na budowe i szlachetnosc wyrazu), a wlasnie samemu moze nazwac sie przodownikiem tej dziedziny (prosze mne poprawic, jesli ktos widzial mniejszego wilczaka niz wlasnie ten z JW - oczywiscie pomijam mojego karzelka Qilina, bo on jest chyba jakie 3-4 cm mniejszy).

Cytat pani Eli:
"Zarazem jednak nie ulega "Polskim modom" np na miniaturyzację"

No i kto tu ulega tej modzie...?

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP

Last edited by z Peronówki; 24-10-2012 at 21:21.
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules