![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ok już wiem gdzie można znaleźć ową wypowiedź ("żałuję, że nie powtórzyła się sytuacja z Opola gdzie sędzia widząc dorosłą sukę, która jest mniejsza od szczeniaka wyciągnął miarkę i chociażby za brak wzrostu obniżył jej ocenę") Vapula nie była wtedy dorosła Panie G. miała 16 msc i startowała w młodzieży.
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Trochę mnie dziwi taka postawa szczerze mówiąc - jak nie chcesz, żeby ludzie wiedzieli ile ma cm, to po kiego wuja piszesz wszędzie, że jest taki wysoki? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Jeszcze wiele zdziwień przed Tobą, bardzo wiele......
a ponieważ znów masz jakieś problemy z czytaniem i rozumieniem tekstu to poproszę o zacytowanie "że jest taki wysoki". Najlpiej z 5 cytatów., bo przecież "wszędzie piszę". Zaczynam czekanie....
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 24-10-2012 at 20:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Jeśli liczysz na to, że będę teraz biegać po wd i szukać Twoich cytatów to grubo się mylisz
![]() Poza tym temat również nie odpowiedni, żeby tu Twoimi cytatami zarzucać. Dziwi mnie po prostu takie "nie bo nie" - nie raz czytałam TWOJE słowa, że Cheitan jest wyjątkowo wysoki. Nie wiem, może już nie pamiętasz co pisałaś kilka lat temu? Ja wolfdoga naprawdę czytam nie od dziś ![]() No, chyba że mam się zgłosić do odpowiedniej instytucji o wydanie mi żółtych papierów... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Bądź więc łaskawa albo poprzeć powyższe jakimś dowodem, albo nie produkować takich głupot. Chyba, że znów mamy "ojej, tak sobie żartowałam"... ![]() Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
ile ja dobrze pamietam i jesli nie myle sie byl mierzony w Poznej nie oficialne i jest normalnym wilczakem na gornej linii
![]() ![]() a Biesa widzialam w Wawe- tez jakims tam gigantem nie pokazal sie ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() No trudno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
czuły barbarzyńca
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() oi tak i wiekszych i ciezsczych ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Ale co sie dziwisz.... ![]() Do mnie doczepila sie, ze w ringu biegalam w swetrze obszytym futerkiem (sztucznym): "Nowe trendy nakazują ponoć "chadzać" w lepszym futrze niż własne psy "chadzają". Zawsze to jakoś bilans wyrównuje" Kazdy zna Jantarowe Watahy i co tu duzo gadac: o siersci jakie maja moje psy moga tylko pomarzyc, bo zimowe "futro" maja o wiele slabsze niz moje psy siersc w lecie, gdy sa lyse i wyleniale.... ![]() Na serio nie ma sie co wkurzac - akurat ta grupa do doskonaly przyklad: źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz... ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
VIP Member
|
![]()
Aby nie bylo gadania, ze jestem goloslowna i "oczerniam" bez powodu - fotka suni z Jantarowej watahy i Bruxy (mlodej, gdy miala jakies 61-62cm):
![]() A Jantarowa watahe wyciagam jak najbardziej swiadomie... Dla mnie wzrost wilczaka to rybka, ani mnie to pali ani ziebi... CsW ma miec minimum, a najlepiej jesli bedzie sredniego wzrostu... Wielkie i ciezkie klocki mnie nie kreca... raczej smuca, bo wiem jak koncza. Ale razi mnie w oczy, kiedy ktos robi jazdy, ze "INNI" polscy hodowcy daza do miniaturyzacji (znow pejoratywne okreslenie faktu, ze w PL nie hoduje sie wilczakow jak bydla ubojowego u ktorego liczy sie wielkosc i masa, a zwraca bardzie j uwage na budowe i szlachetnosc wyrazu), a wlasnie samemu moze nazwac sie przodownikiem tej dziedziny (prosze mne poprawic, jesli ktos widzial mniejszego wilczaka niz wlasnie ten z JW - oczywiscie pomijam mojego karzelka Qilina, bo on jest chyba jakie 3-4 cm mniejszy). Cytat pani Eli: "Zarazem jednak nie ulega "Polskim modom" np na miniaturyzację" No i kto tu ulega tej modzie...? ![]()
Last edited by z Peronówki; 24-10-2012 at 21:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|