Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Kluby CzW i prawo

Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy...

Thread Tools Display Modes
Old 19-06-2012, 22:15   #30
Lupusek
Junior Member

Lupusek's Avatar

Send a message via Skype™ to Lupusek

No to zostałam jeszcze ja - przepraszam, ze dopiero teraz, ale mam nienajlepszy czas. Dlatego wypowiem się krótko:
Jestem za przystąpieniem do klubu (czyli złożeniem deklaracji) każdej osoby, dla której są bliskie cele wymienione w liście intencyjnym dołączonym do deklaracji (nie bez przyczyny te dwa dokumenty są ze sobą połączone). Tak jak pisałam na fb, ucieszyła mnie wiadomość o woli połączenia sił wyrażonej przez KAW, czyli połączenia zebranych przez nas i przez nich deklaracji. Moim zdaniem kluczową kwestią jest LIST INTENCYJNY i to, czy cele naszego listu i listu dołączonego do deklaracji KAW są spójne. Jest to niejako podstawa podpisywanej deklaracji. W tej chwili i w najbliższych dniach nie mam fizycznie czasu sprawdzić tej kwestii, ale w być może w weekend dam radę, to wrócę do tego wątku z konkretnymi informacjami (chyba że ktoś inny może to porównać).

Statut to sprawa nieistniejąca do momentu nieistnienia klubu - na tym etapie to list intencyjny określa cele klubu, dlatego jest dołączany do deklaracji. Statut będzie potrzebny wówczas gdy będziemy mieli pewność, że klub powstanie (100 podpisanych deklaracji).

Podsumowując: jestem za połączeniem sił, ale zgadzam się z powyższymi głosami dotyczącymi legalności i przejrzystości działań - nikt, kto dotąd podpisał deklarację w GI czy w KAW nie może się czuć poszkodowany, wykorzystany czy oszukany.

Posting Rules