|
|
|
|||||||
| Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
VIP Member
|
Teraz z innej beczki: mieszancom reklame robia wilcze fotki... Czego sie jednak nie publikuje to fotki innych szczeniat z tych miotow, ktore nie tylko nie sa wilcze, ale KOMPLETNIE NIE PRZYPOMINAJA WILCZAKOW.. Wygladaja jak mieszance owczarkow...
![]() No kto chce miec TAKIE szczeniaki w miotach? To dziecko Volosa Crying Wolf i Au Ténébre de la Louve Blanche, czyli polsiostera "sliczniusiego" Demoniaka
Last edited by z Peronówki; 02-06-2011 at 15:37. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Wykasowałam fotę, bo ogromna. (nie chcę podważać niczyjej wiarygodności, ale szalenie trudno mi uwierzyć w prawdziwość tego zdjęcia),gdyby jednak...to wynikałoby z niego, że jak dzieją się takie rzeczy wokół takiego psa jak Demoniak, to chichot losu bywa wyjątkowo okrutny....aż nieprawdopodobne. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Dla mnie przerażające jest to że hodowca bez żadnej żenady sprzedaje rodowodowe psy wiedząc lub podejrzewając że mogą być ''zmieszane'' i nie poinformować o tym przyszłego właściciela. Wiadomo że gdyby z takiego wilczaka wyrósł np. saarlos kochałabym go równie mocno, co nie zmienia jednak faktu że ktoś chciał wilczaka a nie saarlosa. To tak jakby ktoś kupił chociażby rodowodowego husky a wyrósł mu malamut. Co z tego że podobne, że wiekszość laików myli te rasy. To jednak zupełnie inne psy, inne charaktery itp. A potem się dziwimy że ludzie nie wierzą w R=R
|
|
|
#4 | |
|
VIP Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Distinguished Member
|
Quote:
Bynajmniej nie twierdzę, że tak było, tylko że mogło być. Wg mnie miarą uczciwości poszczególnych hodowców w tej sytuacji będzie ich gotowość do współdziałania w wyjaśnianiu tej przykrej sprawy. Ktoś, kto ma czyste sumienie i popełnił błąd będzie zachowywał się inaczej niż osoba, która świadomie zrobiła przekręt Jakiś czas temu pewien mądry hodowca powiedział, że jeśli ktoś bierze się za hodowanie, to powinien mieć świadomość, że choćby nie wiem jak się starał, to wcześniej czy później i tak dorobi się "trupa w szafie", bo taka jest natura Natury |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Junior Member
|
Quote:
''FLECTERE SI NEQUEO SUPEROS, ACHERONTA MOVEBO'' Last edited by Mistrali; 03-06-2011 at 01:01. |
|
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Distinguished Member
|
Quote:
Quote:
O ile jednak potrafię sobie wyobrazić powody celowego domieszania "wilczych genów" (pięknie wygladająca stronka hodowli, a za nią ...kasa, kasa, kasa! |
||
|
|
|
|
|
#8 | |
|
love and terror
|
Quote:
Jakie dawanie szansy... |