Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-04-2008, 17:43   #1
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

od od nowa :
cytat "z Peronowki":
"powiem krotko- bardzo powazne mysle o tym czi warto robic PL CH kedy widzie jak nie ktore sedzie sedzuja."- tz. kedy sedzia robi takie opisy z ktorych wychodzi ze on i wzorcu nie widzial.
"nic nie mowie o psy, - tz kedy bedze cie u mnie w ringu tedy powiem jak ich oceniam",- tz kedy ja bede sedziowac CSV i ktos z Was bedzie u mnie w ringu biegac to i powiem/ opise jak JA widze te psy, ktore sa w ringu.
" ale widze ze naprawde duza ilosc polskich sedziow z tym ze zdaja egzamin od razu na CALA grupe FCI maja z tego tylko .... problemy,"- tz niestety nie ktore polskie sedziowe, tez z tego nie sa zadowolone bo ... same widzia ze nic nie znaja i potem .... ile z nich naprawde chca dobrze sedziowac a ile tylko zdac to i byc allraunderem? ja znam tylko kilka polakow, ktore staraja sie byc dobrymi sedziami a reszta..... no ale sorry.
bo : nie umia sedziowac, nie przeczytali dokladne wzorca i na dodatek, PSUJA sobie dobre imie sedziego... nie ktorych z nich znam osobis cie ale..... z ttego jak sedziuja watpie czy do nich pojade albo ze zaprosze ich sedziowac do nas na klubowa wystawe. "- to nie trzeba nic wyjaszniac
a to mysle ze to nic nie robi dobrego ani dla samego sedziego ani dla....rasy."- no i powiedz cie ze nie mam racji? wilczak to musi byc wilczak a nie ON;ek czy inny cos tam.

juz jasnej co ja chcialam napisac czy znowu .... "teoria spisku?"
Old 23-04-2008, 18:05   #2
Konrad:)
Member

Konrad:)'s Avatar

Send a message via Skype™ to Konrad:)

Quote:
Originally Posted by wolfin View Post
od od nowa :
cytat "z Peronowki":
"powiem krotko- bardzo powazne mysle o tym czi warto robic PL CH kedy widzie jak nie ktore sedzie sedzuja."- tz. kedy sedzia robi takie opisy z ktorych wychodzi ze on i wzorcu nie widzial.
"nic nie mowie o psy, - tz kedy bedze cie u mnie w ringu tedy powiem jak ich oceniam",- tz kedy ja bede sedziowac CSV i ktos z Was bedzie u mnie w ringu biegac to i powiem/ opise jak JA widze te psy, ktore sa w ringu.
" ale widze ze naprawde duza ilosc polskich sedziow z tym ze zdaja egzamin od razu na CALA grupe FCI maja z tego tylko .... problemy,"- tz niestety nie ktore polskie sedziowe, tez z tego nie sa zadowolone bo ... same widzia ze nic nie znaja i potem .... ile z nich naprawde chca dobrze sedziowac a ile tylko zdac to i byc allraunderem? ja znam tylko kilka polakow, ktore staraja sie byc dobrymi sedziami a reszta..... no ale sorry.
bo : nie umia sedziowac, nie przeczytali dokladne wzorca i na dodatek, PSUJA sobie dobre imie sedziego... nie ktorych z nich znam osobis cie ale..... z ttego jak sedziuja watpie czy do nich pojade albo ze zaprosze ich sedziowac do nas na klubowa wystawe. "- to nie trzeba nic wyjaszniac
a to mysle ze to nic nie robi dobrego ani dla samego sedziego ani dla....rasy."- no i powiedz cie ze nie mam racji? wilczak to musi byc wilczak a nie ON;ek czy inny cos tam.

juz jasnej co ja chcialam napisac czy znowu .... "teoria spisku?"
Do wszystkich, których to interesuje - zdanie pierwsze z postu Daivy -
Sami sobie możecie osądzić skalę "jednoznaczności wypowiedzi" i porównać to z naszą uwagą: z "pierwotnego" postu, która tak Daivę poruszyła:
Nawiązując do jednego z postów Daivy należałoby stwierdzić, że to u nas– może, według Daivy, niesprawiedliwie – ale łatwiej uzyskać championat. Dziwne tylko, że te same psy, które w Polsce pozdobywały championaty, także w Wilnie uzyskały całkiem, całkiem rezultaty – vide wyniki.

Daiva,
Przeczytaj nasz "pierwotny" post jeszcze raz; zechciej wreszcie zrozumieć, że my wcale nie bronimy polskich sędziów, a wprost przeciwnie. Nie bronimy także niektórych litewskich, słowackich czy czeskich. Ale prezentując takie "generalne" stanowisko, jak w cytowanym fragmencie Twojej wypowiedzi, poradź Margo, żeby wyrzuciła polskie dyplomy i pucharki swoich championów; my swoje już wywaliliśmy. Zostały nam tylko gadżety z Litwy - napisz coś jeszcze, to i te wylądują w koszu.
Pozdrawiamy

Reply

Posting Rules