![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Jest jeszcze masa czasu, a dodatkowo w tym samy czasie w Lodzi odbedzie sie Klubowa Psów Pasterskich Niepolskich - wiec mimo, ze to nie w moim interesie
![]() ![]() Jesli jednak ktos z Was do Lodzi sie nie wybiera to zapraszam do nas, bo jak co roku oprocz wystawy planowane sa II. Zielonogorskie Zawody Obedience. Szczegoly podam jak tylko dostane je od szefa.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
love and terror
|
![]()
Mysle, ze ja wezme udzial w tych zawodach z Piratem...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
My tez planujemy tam start - trzeba podbijac frekwencje. Pewnie sprobujemy z Balrogiem i Jolka juz w jedynce.
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Wiadomo juz troche wiecej.
![]() Zgłoszenie Oczywiscie mozna sie tez zglaszac bezposrednio na email oddzialu: [email protected]
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Miałam w planach wyjazd do Zielonej Góry, ale ten sędzia już nas oceniał w jedynce, także jednak odpuszczam sobie podróż ... Tym bardziej, że od Lazne mamy spory kryzys szkoleniowy
![]() Mam nadzieję, że dłuższa przerwa wyjdzie nam na zdrowie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Hm hm hm, a do ktorego mozna zglaszac psy?
a po drugie pytanie juz szybcej bedzie do Moniki-a jak juz z regulaminami-macie w Pl juz nowe regulaminy OB, czy jieszcze beda zawody wedlug starego? i po druge jiesli pies z jednego zadania dostanie 0 moze zaliczyc ten egzamin czy ma diskwala? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
W Sopocie były psy które przekroczyły ring i nie było dyski tylko 0 punktów, także niewiadomo...
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Zgłoszenia na zawody Obedience organizowane podczas Krajowej Wystawy Psów w Zielonej Górze, dn. 17.09.2006, są przyjmowane do 13.09.2006 do godz. 24:00 (wyłącznie przez internet)
Termin zgłoszeń: 13.09.2006 godz. 24:00 Sędzia: Janusz Arnold Miejsce: teren Strzelnicy Myśliwskiej PZŁ, ul. Poznańska 11 http://zkwp.zgora.pl/wystawa/wystawa.gif Opłata za start: 50zł (w dniu zawodów: 60zł) Konto bankowe: 19 1020 5402 0000 0802 0142 2898 (ZKwP O/Zielona Góra, PKO II/O Zielona Góra) Plan: 8:00 - 11:00 - przyjmowanie opłat za zawodu w sekretariacie wystawy 11:00 - 11:30 - potwierdzenie obecności w ringu Obedience 12:00 - rozpoczęcie zawodów Obedience Zgłoszenia należy przesyłać na email: [email protected] . W przypadku startu w klasie wyższej niż "zerówka" do zgłoszenia należy dołączyć skany ocen upoważniające do startu w danej klasie. Formularz zgłoszeniowy: http://www.zkwp.zgora.pl/wystawa/Zgl...-Obedience.doc |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
Juz podaje wyniki.... Przemek pewnie sam napisze wiecej, ale mial najwiekszy problem, bo niestety byl jedynym startujacym "spoza" i oceniany byl jednak ostrzej niz reszta. O jego lokatach przesadzily dwie "nule", ale sam sobie winien ....
![]() ![]() Sędzia: Janusz Arnold Klasa 0: 1. SHAGALA Szara Strefa, nowofundland (96,5 pkt) 2. URILA Linabero, owczarek niemiecki (93,5 pkt) 3. SMOLUŚ, mix (91,5 pkt) 4. DORIAN Róża Pustyni, labrador (91 pkt) 5. DEFA Markowski, golden retriever (89 pkt) 6. BALROG z Peronówki, czechosłowacki wilczak (76 pkt) 7. MERRY BELL z Molu Es, czechosłowacki wilczak (71,5 pkt) Klasa 1: 1. MARGERITA Amicus Nobus, owczarek niemiecki (153 pkt) Mi niestety zawody przeszly kolo nosa. Mialam startowac z Alistair i Boltonem, ale szansa na prezentacje i egzamin przepadla, gdy okazalo sie, ze bede komisarzem zawodow, co wyklucza start... ![]()
![]() |
#12 |
love and terror
|
![]() ![]() gratulacje wystartowania i checi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
VIP Member
|
![]()
Niooo Belcie scigneliscie do roboty ? Brawo!
![]() Przemke- Ty musisz byc twardziel- dwa razy stres na zawodach to dla mnie niewyobrazalne... chapeau-bas |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
Pogram w detektywa-sedzia byl z kat? (takie miasto Wroclaw) a wencej niz polowa zawodnikow bylo z kat? (jakies miasto z literki W?)
![]() juz jasnej jak bylo? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Wiesz, ogolnie to sprawa wyglada tak: nowofundland byl zdecydowanym zwyciezca. I tu wielkie oklaski dla wlascicielki. Potrafila tak go zmotywowac, ze biegl z aportem (tez na pokazach) i to jeszcze po wczesniejszym DLUGIM pokazie wyszkolenia (i to na ostrym sloncu). Drugi byl ONEk - ladnie sie zapowiada. Wlascicielka tez ma do niego ladne podejscie, wiec pewnie jeszcze nie raz sie pojawi na ringach. Milo tez bylo patrzec na wystep miksa Smolusia. Ma swietny kontakt z panem i pewnie mialby sporo wyzsza lokate gdyby nie... bledy jego pana (odpinanie smyczy w zlym momencie, itd). ![]() Dopisala tez nie tylko pogoda, ale i atmosfera.... Startujacy to ekipa fajnych ludzi, wiec wszystko przebiegalo bardzo milo... Jedyna rysa to wlasnie ten karniak Belki.... Bo osoba, ktora pomylila sie na Z-tce i poszla sobie w bok dostala szanse na powtorzenie posluszenstwa. Labrador, ktory nie zostal na odlozeniu dostal druga szanse. Goldek, ktory za nic (po 10 komendzie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Cieszę się, że zawody w Zielonej Górze się odbyły. A tak przy okazji gratulacje dla wszystkich zawodników ! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
VIP Member
|
![]()
Jak na biezaco sledze dyskusje o zawodach i sedziach to cos mi sie widzi, ze sedzia Arnold szybko trafi na "czarna liste" sedziow i zawodnicy do tego sedziego nie beda sie zglaszac. Po Ryczywole byly komentarze, ze sedzia dawal punkty za dobre checi i wielu zawodnikow publicznie oglosilo, ze tych zawodow sobie nie licza bo to zadna chluba lyknac u niego doskonala. Teraz sedzia wtopil znowu i obawiam sie , ze czesto Obediencu nie posedziuje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
Gaga - myślę, że nie będzie tak źle. Ja bym mimo wszystko była dobrej myśli, że ten sędzia wyciągnie odpowiednie wnioski (o ile przedstawiłoby się mu stawiane niedociągnięcia) i się "poprawi". W końcu to nowa dyscyplina i wielu jeszcze się uczy. W tym roku dosyć często był zapraszany na zawody, tylko że po wielu nikt nic obiektywnego nie napisał. Poza tym, to jeden z wyjątków, który sam startuje z własnym psem w obedience. Wielu zawodników narzeka, a i tak do niego jeździ.
Ja też mam mały dylemat, bo szczerze mówiąc nie liczyłam, że zaliczę za jednym zamachem u niego zerówkę i jedynkę na doskonałą. Tak się stało, no i niestety w takich warunkach nie mogę się cofnąć do klasy "0". Niby regulamin nic nie mówi na ten temat, natomiast uważam, że byłoby to trochę nie tak w stosunku do osób, które rzeczywiście przyłożyły się do startu ... Pominę milczeniem fakt, że myślałam, że zostałam w jedynce zdyskwalifikowana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|