![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
A na Mazurach, tradycyjnie, końca zimy nie widać. Ale nam się podoba i korzystamy ile sił mamy. Śnieg i słońce to podstawa wilczakowego szaleństwa :-) na szczęście jeszcze to ogarniam
![]() ![]() ![]() Morta i Callisto z Peronówki :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() Faktycznie jesteście zasypani, pozazdrościć tylko... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Polecam wszystkim miłośnikom szybkiej jazdy i dobrej zabawy :-) Podobnie i jeszcze szybciej można pośmigać na zamarzniętych jeziorach, najbezpieczniej na tych głębokich (Śniardwy raczej odpada), ale Niegocin wciąż jeszcze czeka na skijoringowe wyścigi wilczaków :-) Jakby ktoś miał ochotę jeszcze w tym roku spróbować, to tak do połowy marca można latać - dajcie znać, kto sie wybiera, to pośmigamy razem :-) (poza nartami można wykorzystać sprzęt do dogtrekkingu czy canicrossu, tyle że trzeba przedłużyć linę łączącą psy z człowiekiem; na jeziora można też ruszyć na nartach biegowych:-)). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() Jacek z kolei "opracował" w Harrachovie inny rodzaj ekstremalnej jazdy na biegówkach z psem. Tam są cudowne trasy do narciarstwa biegowego (do zjazdowego też trochę jest) i to tak poprowadzone, że na biegówkach (jak ktoś ma kondychę) może wydeptać na sam szczyt Certovej Hory. No i w czasie, gdy my z Kają szusowałyśmy na zjadówkach, Jacek wydeptał z Łowcą... A potem odpinał psa z pasa (żeby się trzymał z boku i nie wlazł przypadkiem pod narty) i... z góry... ![]() ![]() Dla mnie to nieosiągalne i niewyobrażalne, bo ja do tej pory nie opanowałam tajemniczego manewru hamowania na nartach biegowych. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ja z górki nie odpinam psów, nauczyły się, że biegną obok i muszą za mną nadążyć :-) A manewru hamowania też nie opanowałam, nawet nie wiedziałam, że taki istnieje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
i jeszcze jeden:
w roli głównej (czyli pociągowej) oczywiście Mortka i Cayo z Peronówki :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wilkokłak
|
![]()
Fajne filmiki, fajna jazda.
![]() Jacek ponagrywał parę telefonem, z których najfajniejsze są te kończące się tak, że nagle niebo zamienia się miejscem z ziemią, a Łowca obraca głowę w kierunku "kamery" z pytającym spojrzeniem; "co się stało pańciowi, że już nie biegniemy?". ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Jednym słowem Morta to pies, który współpracuje, Cayo ma swoje zdanie, a współpracę ma w nosie. Pozostaje mi mieć nadzieję, że Morta postara się o jakieś wsparcie dla siebie do zaprzęgu i kiedyś wystartujemy z wilczakami na zawodach :-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
love and terror
|
![]()
Trzymam kciuki, zeby to marzenie sie Tobie spelnilo!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
OO to na tych zawodach ja sie na pewno pojawię - z aparatem
![]()
![]() |
|