|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
|
Thread Tools | Display Modes |
18-11-2004, 19:21 | #1 |
Member
|
:)
Ten owczarek wygląda niesamowicie leży jakoś nie tak jak zwyczajny pies
|
18-11-2004, 19:27 | #2 | |
love and terror
|
Re: :)
Quote:
|
|
19-11-2004, 16:10 | #3 |
Distinguished Member
|
:))
a tak poweżnie, to serio myślałam, zę to owczarek takie umaszczenia... a ten z czerwonym kapturkiem ma wprost wymarzone kolory))
|
19-11-2004, 16:43 | #4 | |
VIP Member
|
Re: :))
Quote:
|
|
19-11-2004, 17:12 | #5 |
Distinguished Member
|
Wilczak: Vyan-Kuma les Plaines de l Est
(ćwicze wklejanie zdjęć) |
19-11-2004, 17:14 | #6 |
Distinguished Member
|
jakieś małe |
19-11-2004, 17:16 | #7 |
VIP Member
|
???? nie przyjmuje do wiadomosci...... bardziej wyglada jak ON dlugowslosy o wilczastym umaszczeniu....jakim cudem on taki???
urody psu nie odmawiam...ale za wilczaka trudno mi go uznac |
19-11-2004, 17:17 | #8 |
Junior Member
|
może warto poćwiczyć wklejanie fotek z kwiatkami, albo psem własnym,
bo powyższe uważam za trochę nietaktowne, chyba że to taka zabawa, znajdźmy najgorszego i wytykajmy palcem.... wtedy wystarczy cofnąc sie ze dwie generacje w rodowodach własnych wilczaków |
19-11-2004, 17:18 | #9 | |
Distinguished Member
|
Quote:
|
|
19-11-2004, 17:25 | #10 |
Distinguished Member
|
No faktycznie mogłam wstawić zdjęcie mojego psa, jak się "uczyłam", ale akurat to chciałam w innym temacie dać, więc wyszło jak wyszło. I nie mam zamiaru żadnego pieska wytykać
|
19-11-2004, 17:49 | #11 |
Junior Member
|
to w takim razie ja chyba nie rozumiem języka polskiego, kupię sobie chyba słownik znaczeń...
|
19-11-2004, 18:22 | #12 | |
VIP Member
|
Quote:
19-11-2004, 18:37 | #13 | ||
VIP Member
|
Quote:
To po prostu szczyt gory lodowej i sporego problemu, jakim jest odchodzenie od wzorca ze slowami: u nas mamy inne preferencje.... Mozna tez pogadac w Niemcami. Popytac sie o ostatni Dortmund lub o Offenburg. Oj, nie beda to mile slowa. Oczywiscie kazdy piesek jest fajny, Vyan-Kuma ma swietnego wlasciciela i to (podobno) przemily psiak. Ale hodujemy wilczaki i kazdy z nas kupujac szczeniaka, chce dostac WILCZAKA. Jak ktos chce Chodskego psa, Terviraka, czy ONa, to kupuja wlasnie psy tej rasy, a nie CzW. Quote:
Ale co do Czechow - fakt, Kazan, choc brzydal byl uzyty. Ale sam Hartl nie toleruje czarnych pyskow i nawet on twierdzi, ze to wada, ktora u wiklczakow trzeba eliminowac. I nikomu nie przeszkadza, jak takiego psa ma sie w rodowodzie. Bo kazdy wie jedno: by takich psow nie hodowac. Nie znam ani jednego hodowcy w Czechach czy Slowacji, ktory swiadomie dobiera psy tak, aby wyszly psy z czarna maska.... Ale na Zachodzie takich spotkasz....
19-11-2004, 19:29 | #14 | |
VIP Member
|
Quote:
A reszte napisala Margo....i bardzo za to dziekuje bo odrobine zglupilaam jak zobaczylam to czarne pysio |
|
19-11-2004, 22:10 | #15 |
Junior Member
|
fajnie, rozumiem dyskusje na poziomie problemu hodowlanego, rozwoju rasy etc., etc.
widzę i wiem co się dzieje ogólnie mówiąc "na zachodzie" , bo tam jakoś bez zmian..., choć i południe też się wybija oryginalnością, ale prowadzony tu temat trochę nie wygląda mi tu na budującą dyskusję osób genetyką zainteresowanych i otrzaskanych z rozwojem rasy...bo trudno go wybronić jednym postem Margo.. ale bawcie się dobrze, fotek na wolfdogu tysiące pozdr mimo wszystko zniesmaczona Kamila |
19-11-2004, 22:40 | #16 | |
VIP Member
|
Quote:
Poza tym jak na moj gust jeszcze nie za wiele wiem o tej rasie i troche szokuje mnie fotka z przeslicznym- fakt! ale psem kompletnie nie wygladajacym na wilczaka! I co ? To Cie oburza? Ze napisalam, ze mi nie wyglada na wilczaka?? Bo tak rozumiem...ale nie rozumiem dlaczego Czy majac i kochajac wlasna, osobista suke nie moge widziec u niej wad, ktore wylamuja ja od wzorca jej rasy?? WYjasnij mi dobra kobieto bo sama nie dojde przyczyn Twojego zniesmaczenia... |
|
19-11-2004, 23:08 | #17 |
Distinguished Member
|
Ja natomiast doskonale pojmuję, co suru uznała za nietaktowne i niesmaczne, i prawdobopodnie gdybym różnież była na miejscu osoby, która nie-wysyłała tu zdjęć tego pieska i nie pisała o nim, to też mogłobymi się to niespodobać. Ale, suru, źle odebrałaś to, co tu było napisane, choć może i wygląda to, jakbyśmy faktycznie jechały po tym piesku... Tu naprawdę nikt nie planował wybrzydzania i wytykania palcem tego Wilczaka... Mnie też bardzo zadziwiło to zdjęcie, gdy je znalazłam w Galerii, przedstawiłam je tu, i jak widać, inni też byli równie zdziwieni jak i ja. I, powtarzam, moją intencją wcale nie było wytykanie wad tego psa.
Pozdrawiam Agnieszka z Vargiem obserwującym bacznie Forum |
19-11-2004, 23:31 | #18 |
VIP Member
|
Agnieszko - chyba mam niz intelektualny bo nadal nie kapuje...poczekam na wyjasnienia Kamili
Ynk- snieg jest zarabisty Robilam dzis zdjecia Kwiatki tyz pikne |
|
|