![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]()
Margo mówisz o 4. 10.2008 będziemy poważnie myśleć i trenować
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
![]()
Anetko mami NAWET lepej- 4 bieg a nastepnego dnia w Hungary- EW
![]() ![]() ![]() bedziemi extrym robic ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Member
|
![]()
![]() |
#24 |
VIP Member
|
![]()
Zwyciezcy, czyli Przemek i Botisek dostali specjalne gratulacje od slowackiego "ojca rasy", czyli pana Rosika, ktory zaszczycil spotkanie swoja obecnoscia:
![]() A kto jeszcze sie nie zdecydowal pojechac z nami na jesien temu polecam takie widoczki: ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 |
VIP Member
|
![]()
O jeszcze Bure "przed" i "po"....
BOTISEK "przed" ![]() i "po" ![]() MERRY BELL "przed" ![]() i "po" ![]() Oj, maja Bure kondycje jak ich pan.... ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Wilczy Duch
|
![]()
Margo ja coś o tym wiem bo do tej pory to z Ish i Balim trzymalismy się naszej piotrkowskiej grupy rowerowej, wiec chetnego czlonka ekipy napewno znajdziemy
![]() Tylko jest pytanie czy Ish nie zdecyduje sie na wczesniejsza cieczke.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Senior Member
|
![]()
No my z Imbusem zaczniemy trenować po prześwietleniach - czyli za jakiś miesiąc. Ale mamy chrapke na te 40 km
![]()
![]() |
#28 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Pierwszy raz widzę takie zachowanie u psa wobec innego psa a dokładniej - suki. Więc wzięłam te zdjęcia do etogramu psa. W komplecie różnych okoliczności, gdy się takie zachowanie widuje jest: opieranie się zadem o obcych ludzi, opieranie się zadem o swoich ludzi. A to by było pierwszy raz uwiecznione - opieranie zadem o drugiego psa. W dotychczasowych zbiorach opierania zadu widać było u dwóch nieśmiałych wobec ludzi suk i u psa w sytuacji niepewności. To Hurra! jest z powodu, że nawet Monty Sloan, który codziennie robi zdjęcia wilków, nie wyłapał dotąd tego zachowania. Przemek, ty zawsze miałeś farta! dzięki, maria i wufi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Distinguished Member
|
![]()
Margo, Przemku, a jak na ogół psy się podczas takiego biegu zachowują, nie ma żadnych starć pomiędzy facetami, gdy sie wyprzedzają itd.? Bo ja w całym biegu chyba tego bałabym się najbardziej, gdyby Vargowi nagle odbiło na widok jakiegoś "wroga"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
VIP Member
|
![]()
A inni moga?
![]() Ja mam takie sytuacje przejezdzajac przez miasto.. wtedy po prostu mocniej naciskam pedaly i pies wpada w galop.. jak galopuje to nie moze sie wsciekac ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Distinguished Member
|
![]()
Nigdy nie próbowałam i szczerze powiem, ze się boję, że Vargowi jednak odbije i tak szarpnie, że zacznę udawać orzełka. Choć na ogól on bardzo spokojnie biegnie przy rowerze, a jeździmy raczej po miejscach, gdzie psów nie ma
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
VIP Member
|
![]()
Aga, to przeciwstawienie sił, jeśłi wróg jest po Twojej prawej z przodu a Varg po lewej to probuje (Varg) wyprzedzicrower i przejsc na prawa strone - przyspieszajac uniemozliwiasz mu ten manewr
![]() Jesli wrog jest po tej samej stronie co Varg to trzymasz mocno smycz i tez przyspieszasz.. tu jest ciut trudniej bo musisz balansowac i utz\rzymac psa ale nadajac mu tempo sobie ulatwiasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Moderator
|
![]()
kup cie ... springer
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Member
|
![]()
Gaga święta racja ja tylko raz przeleciałam przez kierownice na betonik a z moją masą to było dosyć komiczne
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
VIP Member
|
![]()
Anetka- a bo to trzeba przecwiczyc takie sytuacje na poczatku , przy wolnym tempie
![]() ![]() Daiva- ja osobiscie nie jestem za springerem bo jak wtedy pozwolic psu dejsc na bok i sie zalatwic? Wole smycz w reku bo wtedy "czuje" psa.. widze czy wszystko gra czy cos jest nie tak.. w kazdej chwili moge puscic smycz itp. No ale smycz wymaga jednak zgrania rowerzysty i psa - wtedy nie utrudnia a pomaga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Jak na widoku znajdzie sie jakiś ciekawy obiekt - następuje moja gwałtowna ewakuacja z roweru, wyćwiczona postawa zaparcia w ziemię ...lub puszczenie smyczy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
VIP Member
|
![]()
ja uczyłam Księciunia "wolniej", "bliżej" itp.. bo przejezdżając przez chodniki czasem trzeba było sie jakos przeorganizowac
![]() A tak to sobie truchta az dojezdzamy do terenów, gzie moge go puscic. Wtedy juz jego sparwa czy sie gdzies zawacha i potem musi dogonic czy trzyma staly dystans ![]() Jak widze, ze go energia rozpiera to dajemy gazu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Distinguished Member
|
![]()
Chyba dziś wyjazdę w "miasto" popróbować
![]() Odnośnie springera- zupełnie NIC nie czuć, jak pies szarpie i nie ma możliwości, żeby szarpiąc wywrócił rower? |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
|
![]()
ja biegam z 2 wilczakow od razu i nic - a mami i sarenki i kotki i inne nie kochane pieski
![]() a co do zalatwiania sie - to pies muszi zrobic przed biegem a nie w czasie biegu, ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
VIP Member
|
![]()
ja pamietam, że zawsze na poczatkowym odcinku pies sie załatwia (ruch wpływa na perystatyke jelit)
![]() ![]() ![]() ja wychodze z założenia, że taka przebiezka ma jednak byc fajna ![]() ![]() Aga- springer, jesli jest przymocowany tam gdzie siodelko to masz psa w srodku ciezkosci calej machiny jadacej- kontrujac kierownica, czy zmieniajac kierunek i tak szarpniecie masz w najbardziej dociazonym miejscu, dlatego trudniej po takim szarpnieciu przewrocic psu rowerzyste ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|