![]() |
![]() |
|
_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Jestem święcie przekonana, że Zack jest >najlepszym z najlepszych< w rasie, ale jeśli jacyś hodowcy nie zainteresują się nim w kwestii krycia, to rasa najprawdopodobniej na tym nie straci..... tak samo uważam, jeśli Laila czy Ozzy nie dadzą potomstwa. ![]() Gdybyś dokładnie czytał ten temat wcześniej wiedziałbyś, że to chyba jednak nie "aferki".... "Pierwszy zaciągnę Zacka do kastracji jeśli cos z nim jest nie tak" -godne to i sprawiedliwe! Ale będziesz w stanie ocenić Zacka tylko z zewnątrz... genów nie zobaczysz........ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Tmave Zlo
|
![]()
Ja ze swojej strony (jako właścicielka suki JESZCZE hodowlanej) stanowczo proszę, by wszelkie informacje a temat wątpliwości co do rodowodów psów były publikowane w jasnej i przejrzystej formie.
Dziękuję również, że zakończono szczęśliwie erę wymiany informacji w formie PW i maili i opracowano publiczny system wymiany tych informacji. Chwała mocy!
![]() |
#24 |
Junior Member
|
![]()
Ok, przepytałem znajomych ze Słowacji i z Czech w tym temacie. Wszystko jasne, nie mam więcej pytań w tym temacie.
I nawet nie jestem zdziwiony jak to mam na codzień.
![]() |
#25 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Czasem. Zresztą, ja ze swojej strony jak wspomniałem wcześniej temat dla mnie tutaj uważam za zamknięty. Dobranoc.
![]() |
![]() |
#26 |
Junior Member
|
![]()
Gregor, a co powiedzieli Ci "Znajomi z Czech i Słowacji"?
![]() też jestem zainteresowana, bo Dark też po Gisie jest :P nie obrażaj się, coś w tym Crying Wolfie było nie tak, i dobrze byłoby gdyby się to wyjaśniło, nie mo co się denerwować... wilałabym znać najgorszą prawdę, niż żyć w nieświadomości..
![]() |
#27 |
Junior Member
|
![]()
Ja się nie obrażam, ale skoro słusznie zwrócono mi uwagę, że to prywatne forum /mimo że publiczne/ nie mam zamiaru polemizować dla samego faktu polemiki, w której nie jestem orłem, bo wolę trzymać się konkretów. A tych tu nie ma. Temat dla mnie przykry, niezrozumiały, ale nie jestem u siebie.
![]() |
#28 |
Junior Member
|
![]()
Nie, no skąd... dzinozaura DNA nie jest problem ale durnego wilczaka i owszem może być.
![]() |
#29 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Gregor, tylko kłopot polega na tym, że zbadać trzeba DNA tam, gdzie się pojawiło "podejrzenie" więc też nie u Gisiaka, tylko wcześniej. A wcześniejsze psy ma hodowczyni, która odmawia tych badań. Przynajmniej tak ja zrozumiałem dyskusje, które kiedyś były prowadzone. Rozumiem, że się wkurzasz i wcale mnie to nie dziwi, też bym tak zareagował. Najbardziej by mnie w tym drażniła bezsilność. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wilkokłak
|
![]()
Nie chodzi o "jakość" Gisa, tylko o jakość wystaw, a co za tym idzie - o wartość argumentu, którego użyłeś.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Ja też nie jestem u siebie i wcale nie mam zamiaru nabierać z tego powodu ogłady(*) "pod publiczkę", ale pewne kwestie przyjmuję i koniec. "Wonderfull" ma rację -wkurza bezsilność -człowiekowi łatwiej znieść sytuację, gdy zna prawdę, ale za jej brak można winić tylko hodowcę protoplastów..... Na tekst: "Nie, no skąd... dzinozaura DNA nie jest problem ale durnego wilczaka i owszem może być. " -nawet nie zareaguję, bo nawet taki debil jak ja wie o co w nim "kaman"........ ![]() ![]() ![]() ....... (*) -mnie się /z bólem, bo z bólem, ale/ akceptuje, bo jestem "folk w pigułce" i zwiększam poczytalność /czy jak to się tam zwie/; a przy tym schizo-balansuję, co nie wiadomo pod co "podciągnąć".... ![]() Last edited by Puchatek; 28-02-2013 at 21:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
To kto jest Bogiem i gdzie jest świątynia ?
![]() |
![]() |
#33 |
Wilkokłak
|
![]()
Nie, to po prostu oznacza, że nawet największa liczba tytułów nie sprawi, iż pies nie może być mixem (a uprzedzając Twoje kolejne nieuchronne pytanie, od razu dopowiadam: nie, broń Boże NIE twierdzę iż Gisu mixem jest).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Nie zamierzam. Zwracaj większą uwagę na emotioikonki jeśli wiesz o czym mówię. Nie ma powodu mnie prowokować , nic złego nikomu nie zrobiłem, idę spać. Dobranoc!!!
![]() |
![]() |
#35 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Last edited by Puchatek; 01-03-2013 at 00:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Head like a hole
|
![]() Quote:
Do pary polecam jeszcze radziecki wykrywacz bursztynu....
Last edited by secki; 01-03-2013 at 00:46. Reason: Bo 2x jest lepiej niz 1x |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Tu masz 100% kundelka (krzyzowka AWD) - brakuje mu wielu wynikow, ale stawal tez na pudle w BISach i jest Championem Francji: http://www.wolfdog.org/site/pl/dbase/d/13035 Tu masz Saarloosa z rodowodem wilczaka, ktory "dosk" dostawal nawet w Czechach: http://www.wolfdog.org/site/pl/dbase/d/7853 Tu jest 50% Saarloos - doskonale nawet w Slowacji, res CACIB na swiatowce. http://www.wolfdog.org/site/pl/dbase/d/7678 A w temacie wynikow wystaw swiadczacych o jakosci psa pobij Bola: http://www.wolfdog.org/site/pl/dbase/d/560 Mimo, ze byl o wiele za ciezki, za dlugi, mial wielkie uszy, krotkie nogi, otwarte kaciki to zgarnial wiele... Wygral nawet klubowke tej rasy.... Bolton nie byl jeszcze taki zly. Widuje sie O WIELE gorsze osobniki zdobywajace BOBy... Niestety nie od dzis sie mowi, ze gorszy pies (budowa i katowanie idacy w kierunku owczarka) ma O WIELE wieksze szanse zgarniac tytuly niz 100% typowy wilczak... To co napisalam to nie zaden argument, ze Gisu, czy Zack sa miksami. Bo nie o to chodzi... Wyniki wystaw nie sa zadnym dowodem nawet na to, ze jakis pies jest typowym przedstawiciem rasy (czy chocby nawet przyzwitym). A juz totalnie nie mowia nic o tym, czy dany pies jest wilczakiem, czy zwyklym kundelkiem...
![]() |
![]() |
#38 |
Senior Member
|
![]()
Wtrace OFFa bo nie moge sie powstrzymac :P
Jesli by brac wygrane wystawy jako glowne wytyczne co do wartosci psa to z duma oswiadczam ze Pan Smrodziach jest najgorszym przedstawicielem rasy :P Tyle w kwestii wartosci wystaw ![]()
![]() |
|
|