![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
ngi dhla
|
![]()
Nie wierz we wszystko co piszą (pokazują) w reklamach :-/
Surman suuhun Last edited by netah; 21-07-2014 at 16:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wilkokłak
|
![]()
Dziękuję za naukę.
Tak poza tym zwykłam używać mózgu. I reklamy akurat do tej kwestii mają się nijak. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ngi dhla
|
![]()
Nie miałem zamiaru Cię pouczać. Napisałem to z przymrużeniem oka. A reklamy żerują (niektóre tylko się nieudolnie starają) na emocjach, których mam nadzieję nie jesteś pozbawiona. Mózg ma tu niewielkie pole do popisu.
![]() |
#4 |
Wilkokłak
|
![]()
Nie jestem (pozbawiona emocji), ale też zdaje mi się, potrafię sobie z nimi całkiem nieźle radzić. No i przede wszystkim nie oceniam "świata" przez pryzmat reklam. To co napisałam w swoim pierwotnym poście, a co zacytowałeś, z zamieszczoną reklamą nie miało akurat nic wspólnego. Czy sam fakt ISTNIENIA tego typu agencji nie mówi sam za siebie?
![]() Last edited by Grin; 22-07-2014 at 08:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Ja nie bardzo rozumiem, dlaczego na siebie buracie....
![]() Czy jest winą tego uśmiechniętego pana, że może spełnić swoje instynkty /o ich "jakości" nie gadam ![]() Jeśli mieć do kogoś pretensję, to do reżimu, który ten proceder proponuje. Ale w sumie trudno się dziwić, reżim jak to reżim: skądś brać pieniądze musi na życie w komforcie sfer uprzywilejowanych. I tak wchodzi się w politykę. Nic nam nie da denerwowanie się... ja poczekam na petycję Międzynarodowej Organizacji Ekologicznej, która kochając zwierzęta bezinteresownie stanie w szranki z Białorusią w walce o wilki. Ciekawe, ile będę czekać.... ![]() ... Mnie zaintrygował w wypowiedziach tych ludzi kontekst do określeń: przygoda, pasja, fascynacja, marzenia, gdy po drugiej stronie mamy: zabijanie, mordowanie, odbieranie życia... "Dziwny jest ten świat"... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() Zatem jak widzisz; wszystko jest takie ładne, miłe i z poczuciem humoru. ![]() Dla ciekawych: - kłucie oznacza dobicie zwierzyny nożem - oskrzydlenie to postrzelenie ptaka w skrzydło - piórkowanie to dobijanie postrzelonego ptactwa - bielenie to zdejmowanie skóry z ubitej zwierzyny Last edited by Grin; 23-07-2014 at 07:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ngi dhla
|
![]()
A "polano" to ogon wilka o ile mnie pamięć nie myli.
![]() |
#8 |
ngi dhla
|
![]()
Oj tam zaraz buracie... to po prostu kolejna historia z cyklu nie podnoś rękawicy bo jej nie rzuciłem :-)
Wiesz, że ja jak komplement chcę powiedzieć, to lepiej żebym się był nie odezwał, a co dopiero jeśli coś normalnie człowiek napisze :-))
![]() |
|
|