![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Ja nie bardzo rozumiem, dlaczego na siebie buracie....
![]() Czy jest winą tego uśmiechniętego pana, że może spełnić swoje instynkty /o ich "jakości" nie gadam ![]() Jeśli mieć do kogoś pretensję, to do reżimu, który ten proceder proponuje. Ale w sumie trudno się dziwić, reżim jak to reżim: skądś brać pieniądze musi na życie w komforcie sfer uprzywilejowanych. I tak wchodzi się w politykę. Nic nam nie da denerwowanie się... ja poczekam na petycję Międzynarodowej Organizacji Ekologicznej, która kochając zwierzęta bezinteresownie stanie w szranki z Białorusią w walce o wilki. Ciekawe, ile będę czekać.... ![]() ... Mnie zaintrygował w wypowiedziach tych ludzi kontekst do określeń: przygoda, pasja, fascynacja, marzenia, gdy po drugiej stronie mamy: zabijanie, mordowanie, odbieranie życia... "Dziwny jest ten świat"... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wilkokłak
|
![]()
Mylisz się droga koleżanko.
![]() Zatem jak widzisz; wszystko jest takie ładne, miłe i z poczuciem humoru. ![]() Dla ciekawych: - kłucie oznacza dobicie zwierzyny nożem - oskrzydlenie to postrzelenie ptaka w skrzydło - piórkowanie to dobijanie postrzelonego ptactwa - bielenie to zdejmowanie skóry z ubitej zwierzyny Ostatnio edytowane przez Grin ; 07-23-2014 o 07:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ngi dhla
|
![]()
A "polano" to ogon wilka o ile mnie pamięć nie myli.
![]() |
#4 |
Wilkokłak
|
![]()
Mnie zastanawia natomiast, co to jest... zwis, bo wg myśliwych to ponoć odróżnia wilka od psa.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Jeśli to coś ma pies, to rozumiem dlaczego idą na wilka... i to z dubeltówkami...
![]() ... Dla mnie, z kolei, wielce interesujące jest mazanie posoką nowicjusza, który pierwszy raz jakiemuś zwierzęciu odebrał życie (*)... pewnie antropologia by na to miała wytłumaczenie... (*) -chciałam napisać "własnoręcznie", ale oni to inny rodzaj bohaterów... bez "obrzyna" ani rusz... ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Puchatek ; 07-22-2014 o 19:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Cytat:
Żartujesz??? Przecież cała "męskość" i "twardość" polega na chowaniu się za bronią, tudzież na ambonie czy za inną "przeszkodą", przy spotkaniu tete a tete narobiliby w gacie.....takie to "bohatery".... Przy okazji, służbowo spotkałam człowieka (sic!), który gdzieś poza tematem głównym wspomniał o polowaniu. Gdy zobaczył moją dezaprobatę, natychmiast pojechał tekstem, że roślinki też czują, gdy są zrywane i jedzone...no odpadłam pod siłą tego argumentu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Senior Member
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() toż to ucieknie wilk taki i tyle będzie honoru. z zaskoczenia bestię brać trzeba. Cytat:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Tmave Zlo
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Cytat:
![]() ![]() http://www.dailymail.co.uk/sciencete...ear-eaten.html
![]() |
![]() |
#10 |
ngi dhla
|
![]()
Oj tam zaraz buracie... to po prostu kolejna historia z cyklu nie podnoś rękawicy bo jej nie rzuciłem :-)
Wiesz, że ja jak komplement chcę powiedzieć, to lepiej żebym się był nie odezwał, a co dopiero jeśli coś normalnie człowiek napisze :-))