![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Nie wiem tylko, czy tak bedzie po polsku, czy po polskemu...
![]() |
![]() |
#2 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Moja suka nie ma czystego stępa, tylko czterotaktowy inochód, dwutaktowy inochod, sporadycznie dwutaktowy inochod z faza lotna, no i klus.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
a moze po prostu: "w chodzie używa stępu lub inochodu" ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Moim zdaniem inochod w stepie jest prawidlowym okresleniem ruchu wilczaka. Moge spytać czecha mieszkajacego w pl i poslugujacego sie perfekcyjnie oboma jezykami w zakresie jezdziectwa a tym samym mechaniki ruchu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Slowo stęp chyba nie ma odpowiednika w innych jezykach. Po ang i niem jest wlasnie chód (walk, schritt). Inochod jest rodzajem stępA (stępU sa kosci) lub klusa i polega na tym ze najpierw stawiane sa nogi po jednej stronie a potem po drugiej a nie naprzemienie lewa/prawa. Ale takty moga byc dwa lub cztery. Czyli przednia noga stawiana jest rownoczesnie z tylna (dwa uderzenia o ziemię) badz z opoznieniem (4 uderzenia o ziemie po jednym na noge)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Tmave Zlo
|
![]()
Ja wzorzec zawsze rozumialam tak, ze w Stępie ma być inochod, w klusie ruch lap po przekątnej. zmieniło się coś??
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
No to opisowo - jak pies maszeruje to inochodem (na dwa takty). A jak klusuje to juz normalnie (nie biega jak wielblad)...
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() dosłownie po słowacku po mojemu jest zapisane że pośród chodów jest inochód .....
http://pl.euroanimal.eu/ Last edited by pawmagdul; 15-11-2012 at 00:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Tzn nie moze byc "TEZ", bo CzW ma chodzic przy tej szybkosci TYLKO inochodem. Innych ruch jest wada - to wlasnie sprawdzaja Slowaccy sedziowie, gdy nakazuja nam maszerowac w ringu - patrza, czy wszystkie psy chodza inochodem.
![]() |
|
|