Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Kluby CzW i prawo

Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-06-2012, 15:36   #1
Morandir
Junior Member

@ Margo - nie mam czasu na cytowanie dzisiaj. Zamiescze istotne odpowiedzi, jak sadze:
1. Mowimy o takiej samej procedurze. Osoby z GI (ktokolwiekto nie jest czy jakakolwiek to grupa nie jest) PROPONUJA cos, co jest podstawa do pracy. Nikt nie mowi o przywozeniu w teczce klubu. Nie zamierzam sie licytowac kto byl ile lat w jakich stowarzyszeniach (a tez mam duze doswiadczenie), ja po prostu nie wyobrazam sobie wejsc na takie zebranie z pustka na kartce i chaosem w glowie, liczac, ze w policzalnym czasie i sympatycznej atmosferze cos ustalimy. Nie lap mnie wiec za slowa,
2. Ktos jest w KAW? Uczciwie powiem, nie wiem.
3. Co do Twojej "propozycji wspolpracy" to stosujac Twoje figury retoryczne moglbym powiedziec, ze to oznacza robienie Klubu rasy na Twoich zasadach. I to jest krok w tyl.

4. Wazne pytanie zadala jefta, uzyskala konkretna odpowiedz, ktora przesuwa nas krok do przodu

PS. Szybka dyskusja via forum nie ma sensu, podnosi atmosfere rozmowy. NIe jestem rzecznikiem KAW, nie jestem jego grupa inicjatywna i nie bede mediatorem. Moje zdanie wyrazilem jasno, deklaracji nie wycofuje. Nie mam jednak czasu i ochoty na dalsze dyskusje.
Morandir jest offline   Reply With Quote
Old 30-06-2012, 15:02   #2
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Morandir View Post
Mowimy o takiej samej procedurze. Osoby z GI (ktokolwiekto nie jest czy jakakolwiek to grupa nie jest) PROPONUJA cos, co jest podstawa do pracy. Nikt nie mowi o przywozeniu w teczce klubu. Nie zamierzam sie licytowac kto byl ile lat w jakich stowarzyszeniach (a tez mam duze doswiadczenie), ja po prostu nie wyobrazam sobie wejsc na takie zebranie z pustka na kartce i chaosem w glowie, liczac, ze w policzalnym czasie i sympatycznej atmosferze cos ustalimy.
A kto mowi, ze KTOKOLWIEK tak wejdzie? Kto ci takich glupot nagadal???? To, ze nikt nie zamierza wchodzic na zebranie z "gotowcami" - regulaminami, ktore zostaly przehandlowane przy jakis okraglym stole, a ktory nowi czlonkowie maja obowiazkowo zatwierdzic nie oznacza, ze ludzie nie pojawia sie z gotowymi PROPOZYCJAMI zapisow.
Jest jednak ogromna roznica miedzy przedstawieniem "gotowcow" to przeglosowania (a pewnie i bez glosowania, bo przeciez MUSZA przejsc - bo to zostaloby uchwalone podczas porozumienia w KAW), a poproszeniem, aby czlonkowie przemysleli co WSZYSCY chcemy tam zawrzec...

Quote:
2. Ktos jest w KAW? Uczciwie powiem, nie wiem.
No to tragedia. W takim razie musze Ciebie przeprosic - pomyslalam, ze KAW rzeczywiscie bedzie choc udawal, ze chce jednak porozumienia i wyslal swojego czlowieka.
A z mojej strony KONIEC DYSKUSJI. A to z powodu braku partnera do rozmow. Jestem czlonkiem GI - nie dostalam KOMPLETNIE ZADNEJ PROPOZYCJI WSPOLPRACY od KAW. Nie dotarlo do mnie nic, ani na facebooku, ani na email, ani na PW. ZERO INFORMACJI O JAKIES PROPOZYCJI. Uznaje to wiec za jedna wielka scieme, aby zrobic zwykle zamieszanie, aby potem znow gadac "no my chcielismy, ale "tamci" nas odrzucili... Problem w tym, ze na forum nie zagladaja male dzieci, ktorym wcisnie sie kazda bajke, ale osoby, ktore widza jak wyglada cala "oferta"...

BYW: Strona Eli sie dla mnie kompletnie nie liczy jako platforma do dyskusji od czasu, gdy zostalo skasowane tam moje konto. Jak rozumiem w ramach zamkniecia ust, ktore moglyby watpliwosciami naruszyc ta betonowa konstukcje "jedynej slusznej grupy".

Sorry Morandir, ale dla mnie to DZIECINADA. Nikt sie z nami nie kontaktowal, oferuje sie okragly stol z "Ela + jeszcze ktos". Ktosia nie znamy, tak samo jak skladu GI grup KAWowskiej. Namawia sie nas - nie, zle powiedziane: ZMUSZA SIE szantazem do lamania prawa. I szantarzem chce wymusic dodatkowe prawa dla "swoich: "jak sie nie zgodzicie to bedxiecie BE, bo my wyciagnelismy raczki ku zgodzie"
To zarty...????

Quote:
3. Co do Twojej "propozycji wspolpracy" to stosujac Twoje figury retoryczne moglbym powiedziec, ze to oznacza robienie Klubu rasy na Twoich zasadach. I to jest krok w tyl.
W kogo tyl? Dla KAWu tak, dla GI....nie ma zadnych zmian...

Znasz to: Jakis czas temu grupa wlascicieli i hodowcow wilczakow postanowila w Polsce stworzyc klub rasy. Osoby z roznych miejsc Polski, z roznym podejsciem do psow, rasy i z roznymi charakterami zasiadly przy okraglym stole i uznaly - robimy to. Ustalono neutrealne miejsce spotkania w centrum Polski. Zbojkotowaly to dwie hodowle. Jedna strzelila focha, druga jasno pisze, ze sa tu osoby, z ktorymi nie chce wspolpracowac. Mamy demokracje: mialy prawo strzelic focha i nie udzialac sie w tworzeniu klubu. Ich WOLNA WOLA. Praca ruszyla do przodu bez ich pomocy i wspolpracy. Wrecz przeciwnie: przy ich aktywnym psrzeciwie, rozsiewaniu plot i "zamordyzmie" hodowlanym (zakazie dla ich wlascicieli, aby przesylali deklaracje do GI - nawiasem mowiac smiesznie sie czyta, gdy potem taki hodowca pisze cos o DEMOKRAKCJI )
W chwili obecnej zblizamy sie pomalu do konca zbierania deklaracji (ktorych dla bezpieczenstwa trzeba zebrac wiecej niz 100). Dzieje sie to MIMO rzucania ludziom klod pod nogi przez "KAW i stowarzyszonych". Oferta o ktorej mowisz to jedynie kolejna KLODA. Nikt przed nia kroku w tyl robic nie bedzie...

Na robienie klubu na moich zasadach... Coz... Slwoa te zwiazane sa z grupa ludzi z jaka masz kontakt - a ktora jak widze ma obsesje na moim punkcie... Coz, moge ci polecic tylko jedno: bedzie Walne, gdzie pojawia sie osoby, ktore przeslaly deklaracje. Poznasz je osobiscie, pogadasz sobie z nimi w cztery oczy. Wyrobisz sobie WLASNE zdanie i przestaniesz potwarzac mantre wbita w Twoja glowe przez demagogow z KAWu (i stowarzyszonych) i zobaczysz, ze to nie banda grzecznych nastolatek, ktorymi latwo sie manipuluje. Ale grupa doroslych (dojrzalych) osob majacych swoje wlasne zdanie, ktorych nie dam rady do niczego smusic (gdybym nawet chciala).

I na koniec:
wydaje mi sie, ze sprawa "sama sie" rozwiazala. Stalo sie tak jak mialo (tzn dostalam cynk, ze taka bedzie decyzja KAW jak nie uda sie nic ugrac tutaj): Ela (i stowarzyszemi) zadecydowali, ze zrobia klub "KLUBU RASY CESKOSLOVENSKY VLCAK i SAARLOOS WOLFHOND".
W zwiazku z tym jako czlonek GI chcialabym serdecznie zaprosic osoby, ktore dawaly Eli deklaracja chcac tworzyc KLUB CESKOSLOVENSKEHO VLCAKA o wypelnienie deklaracji:
http://czw.pl/dokumentacja_klubowa/d...cja_i_list.doc
Pragne tez podkreslic, ze deklaracje mozna skladac do obu klubow - i wilczaka (http://czw.pl/) i Saarloosa/wilczaka (KAWowy).
Jesli komus rzeczywiscie zalezy na rasie i ma ochote wspolpracowac z ludzmi, ktorzy nikogo do niczego SILA nie zmuszaja i tupaniem nozka nie probuja narzucac swojej woli to zapraszam....

To pisalam ja, Malgorzata Peron

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 30-06-2012, 16:46   #3
Morandir
Junior Member

Jak to jest, ze dwoje ludzi patrzac na jeden przedmiot widza dwie kompletnie rozne rzeczy. Fenomen psychiatryczny.

Nie jestem rzecznikiem KAWu, powtorze, jesli nie zarejestrowalas. Czy grupy sie porozumieja? Jak? Nie wiem.

Osobiscie mam dosc. Mozesz to nazywac fochem - czuj sie swobodnie. Dla jasnosci forum to plaszczyzna rozmowy, nie jakas wirtualna przestrzen oderwana od rzeczywistosci. Ergo, nasze przyszle "relacje" beda takie same, czyli zadne.
Morandir jest offline   Reply With Quote
Old 30-06-2012, 21:09   #4
Margo
Moderator

Margo's Avatar

Send a message via Skype™ to Margo Send Message via Gadu Gadu to Margo

Quote:
Originally Posted by z Peronówki View Post
I na koniec:
wydaje mi sie, ze sprawa "sama sie" rozwiazala. Stalo sie tak jak mialo (tzn dostalam cynk, ze taka bedzie decyzja KAW jak nie uda sie nic ugrac tutaj): Ela (i stowarzyszemi) zadecydowali, ze zrobia klub "KLUBU RASY CESKOSLOVENSKY VLCAK i SAARLOOS WOLFHOND".
W zwiazku z tym jako czlonek GI chcialabym serdecznie zaprosic osoby, ktore dawaly Eli deklaracja chcac tworzyc KLUB CESKOSLOVENSKEHO VLCAKA o wypelnienie deklaracji:
http://czw.pl/dokumentacja_klubowa/d...cja_i_list.doc
Pragne tez podkreslic, ze deklaracje mozna skladac do obu klubow - i wilczaka (http://czw.pl/) i Saarloosa/wilczaka (KAWowy).
Jesli komus rzeczywiscie zalezy na rasie i ma ochote wspolpracowac z ludzmi, ktorzy nikogo do niczego SILA nie zmuszaja i tupaniem nozka nie probuja narzucac swojej woli to zapraszam....
Nie opadl jeszcze kurz narobiony zamieszaniem propozycja KAWu, nie ma jeszcze odpowiedzi GI, a Grzes juz przeedytowal strone i zaklada z Ela
"Klubu Ras CESKOSLOVENSKY VLCAK & SAARLOOS WOLFHOND"

Wyjasnila sie tez sprawa grupy inicjatywnej KAWu opisywana tajemniczym
"Ela + jeszcze ktos" lub "KAW (i stowarzyszeni)". Utrzymywano to w tajemnicy i ukrywano przed "opinia publiczna"... co sie dziwic skoro byla to Ela i Grzes. No moze jeszcze ktos, ale akurat juz ta informacja to dla mnie o wiele za wiele....

To pisalam JA, prywatnie, NIE w imieniu GI

The customs of your tribe are not laws of nature - George Bernard Shaw
Margo jest offline   Reply With Quote
Old 30-06-2012, 21:43   #5
trunksia
Junior Member

trunksia's Avatar

Powiem szczerze, że ja trochę nie ogarniam tego wielkiego "odtrącenia".
Propozycja pomocy może i wyszła, ale w sposób co najmniej z ominięciem podstawowych zasad kindersztuby.
Dlaczego tak wielkim problemem jest podpisanie deklaracji zbieranych przez GI?
Co stoi na przeszkodzie pojawienia się członków KAW'u ( po podpisaniu deklaracji GI) na walnym zebraniu i przedstawieniu swoich propozycji czy też wizji klubu?
Skąd święte przekonanie, że już teraz trwają rozmowy, ustalanie regulaminu/ statutu i dzielenie stołków?

No po prostu nie ogarniam...
trunksia jest offline   Reply With Quote
Old 01-07-2012, 13:20   #6
Puchatek
Senior Member

Quote:
Grzes juz przeedytowal strone i zaklada z Ela
"Klubu Ras CESKOSLOVENSKY VLCAK & SAARLOOS WOLFHOND"

Wyjasnila sie tez sprawa grupy inicjatywnej KAWu opisywana tajemniczym
"Ela + jeszcze ktos" lub "KAW (i stowarzyszeni)". Utrzymywano to w tajemnicy i ukrywano przed "opinia publiczna"... co sie dziwic skoro byla to Ela i Grzes.
Czy my jesteśmy dorośli ludzie czy gównateria, którą można sobie okręcać dookoła palca????
2 LATA!
2 lata otwarcie prowadzonych prac nad tworzeniem Klubu Rasy.
2 lata oficjalnie zbieranych deklaracji na wystawach, na spotkaniach i internetowo.
2 lata wiadomo, kto jest w GI ze strony wolfdog.org.
A u p.Wojtko wszystko "tajne/poufne". Ludzie dowiadują się informacji o "Jej" klubie drugoobiegowo, poprzez rozmowy kuluarowe, przez plotki. Co to jest, do cholery? Oficjalny klub czy sekta???

I co ja czytam na forum Jantarowej Watahy?
Najpierw propozycja połączenia sił przy tworzeniu kluby wilczaka. Teraz tworzenie klubu wilczaka z saarlosem....
Za tydzień będzie propozycja tworzenia klubu rasy wilczaków, saarloosów i ładnych mutar???
To jest totalnie niepoważne. Ktoś nie jest kompletnie przygotowany do tworzenia jakiegokolwiek klubu.
Co my tu jeszcze czytamy? /kuriozum "pierwszej wody"/
Najpierw propozycja połączenia z >nami<. Co to znaczy? To znaczy, że OBIE strony, wszyscy zdeklarowani chcą być razem -tworzyć jedno.
"Może zacni oponenci Pana G. zastanowią się, że ktoś też nie ma ochoty na pracę w jednej organizacji z nimi ? bo ma niezbyt pochlebne zdanie na ich temat. "
Kto jest w GI wiadomo od początku i pada propozycja współpracy. Teraz info, że z niektórymi z nas nie ma się ochoty współpracować.
Czy to już schizofrenia?
To chcą czy nie chcą?
To chcą klub wilczaka czy klub >>wielorasowy<<.

I na koniec pytanie zasadnicze bo widzę, że niektórzy tak rozumieją moją deklarację o WYSTĄPIENIU z klubu, jeśli pewien pan do niego wstąpi...
KTO rozpowiada kłamliwie, że Grzegorz Stelmachowski ma zakaz wstępowania do Klubu tworzonego przez tę GI?
No, niech się wypowie ten tchórz, który drugoobiegowo łże bezczelnie?
Chyba, że biedak nie umie czytać i rozumować -i robi sobie własne interpretacje i rozsiewa je po środowisku.
Gipson, to nie do Ciebie. Osoba, do której piszę te słowa wie, że o niej mowa.......

...
I jeszcze na koniec muszę się odnieść do pewnych słów...
""Część nie ma opłaconych składek""
Kto?
Od dwóch lat jest wiadome, że aby wypełnić deklarację i wstąpić do klubu trzeba mieć opłaconą składkę.
Jefta, weź Ty się wreszcie zdecyduj, o co Ci chodzi.
Najpierw kilkakrotne nie zrozumienie słowa pisanego w tym temacie, potem kwestia danych osobowych /do tej pory nie odpowiedziałaś/, teraz bzdura, że część zdeklarowanych to jełopy, które nie zrozumiały zasad i brnęły w coś bez zastanowienia....

....
To pisałam ja prywatnie.
//Oficjalne stanowisko GI będzie wkrótce.
Działamy wspólnie i wspólnie podejmujemy decyzje poprzez głosowanie, ale trudno się wszystkim "złapać" w jednym czasie. Poza tym, to chyba nie piekarnia -2 lata p.Wojtko miała czas na próbę podjęcia współpracy i parę godzin czy dni Jej nie zbawi.//

Last edited by Puchatek; 01-07-2012 at 13:23.
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Old 02-07-2012, 01:26   #7
Gia
K-Lee Family

Gia's Avatar

Send a message via Skype™ to Gia Send Message via Gadu Gadu to Gia

Mam kolejne 4 deklaracje

Gia, K-lee Vornja z Peronówki & Gran Rosa Amiga Atropa Bella Donna...

Last edited by Gia; 02-07-2012 at 10:08.
Gia jest offline   Reply With Quote
Old 02-07-2012, 13:55   #8
Margo
Moderator

Margo's Avatar

Send a message via Skype™ to Margo Send Message via Gadu Gadu to Margo

Quote:
Originally Posted by Gia View Post
Mam kolejne 4 deklaracje
Ja jeszcze 3

The customs of your tribe are not laws of nature - George Bernard Shaw
Margo jest offline   Reply With Quote
Old 02-07-2012, 14:09   #9
orlos
Junior Member

orlos's Avatar

czyli jak dobrze licze 91 ;>??

Last edited by orlos; 02-07-2012 at 14:11.
orlos jest offline   Reply With Quote
Old 02-07-2012, 13:55   #10
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Bura View Post
I co ja czytam na forum Jantarowej Watahy?
Najpierw propozycja połączenia sił przy tworzeniu kluby wilczaka. Teraz tworzenie klubu wilczaka z saarlosem....
Za tydzień będzie propozycja tworzenia klubu rasy wilczaków, saarloosów i ładnych mutar???
Bura nawet nie masz pojecia jak blisko jestes prawdy... Czescy przyjaciele "guru" KAWu to wlasnie ludzie od przekretow z mixami... Sa wsrod nich m.in pani, ktora falszowala papiery FCI i ktora zrobila klubowy przekret z ich rejestracja. Jest tam pani hodowczyni, ktora gra obecnie guru, ale jeszcze kilka lat temu prezentowala bezpapierowego kundelka, naleza do gangu hodoFcow Mutar i bronila ich jak lwica. Tak samo jak calej tej afery. Oczywiscie w ich kontaktach nie moze tez zabraknac pani, ktora radosnie wspiera cale bagno jakie dzieje sie w tej rasie - wysyla hurtowo szczeniaki do ruskich i amerykanskich fabryk, namawia do wspieranie klubu kundli w UK i oficjalnie popiera francuskiego hodowce falszujacego rodowody, bo to przeciez JEJ KOLEGA. O aktywnym wspieraniu slynnej wegierskiej rozmnazalni juz nie wspominajac...

Uwierz mi, juz teraz wlasnie WSROD CZLOKOW KAW sa ludzie, ktorzy mysla o imporcie kudlo-Mutar do Polski. Wiec jesli kluby rasy nie wygraja walki z przekretami we Francii, na Wegrzech i we Wloszech to wlasnie ta grupa sprowadzi te kundelki do Polski... I przedzej czy pozniej zrobia rozszerzenie...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 02-07-2012, 22:18   #11
Puchatek
Senior Member

Quote:
juz teraz wlasnie WSROD CZLOKOW KAW sa ludzie, ktorzy mysla o imporcie kudlo-Mutar do Polski.
Mogę pozgadywać kto?
"Trelek prosi"
//Mam swoje typy //
Ale w sumie coraz mniej mi się zaczyna podobać kolejne wykrakiwanie sobie różnych "dziwów" i "dziwności"....

................
""edit: chętnie przekażę na warszawskiej wystawie za tydzień!""
To może by wziąć też kilka wydrukowanych deklaracji na wystawę -"a nóż a widelec"......
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Old 03-07-2012, 11:58   #12
avgrunn
Senior Member

avgrunn's Avatar

Zastanawialam sie czy cos pisac w koncu jestem zwyklym szaraczkiem, ktory tylko wyslal swoja deklaracje, ale napisze, co mi tam i tak juz mnie szlag trafil.
Ja mam nadzieje ze zostanie jak jest, czyli bez polaczen. Na poczatku chcialam by wszyscy od wilczakow mogli ze soba wspolpracowac, ale teraz wiem ze to jest utopia, niestety niektorzy maja klapki na oczach, a to nie wrozy dobrze przyszlosci rasy, moze malo wiem i krotko mam wilczaka ale oczy mam i widze co sie dzieje, staralam sie nie komentowac ale ile mozna.
Skoro nawet taki laik jak ja widzi ze non stop ktos ma do innych pretensje i nie widzi nic poza czubkiem wlasnego nosa, to nie ma co mowic o stworzeniu wspolnego klubu, bo sie nigdy nie dogadamy, bo wciaz beda jakies jazdy, wciaz beda jakies problemy, bo kazdy bedzie mial inna wizje.

To moje zdanie.

Takze jesli bedzie potrzebna pomoc to ja sie pisze

Last edited by avgrunn; 03-07-2012 at 12:09.
avgrunn jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules