![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
niestety nieodziedziczyl, dlatego pesymistycznie patrze na pozostale wyniki
![]() Jak szukalam narzeczonego dla Sexy to myslalam wlasnie o miocie D` Sotis. Polrodzenstwo mojego ulubionego miotu Peronowkowego, do tego trenowane mozna zobaczyc co psy warte, Desiree jako wilczak naprawde robi wrazenie w pracy w obronie, wiec moze ktorys z jej braci, tylko czemu nie widzialam ani odrobiny tego co tak urzeka w G? Juz wiadomo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
'Wilk z baśni' :)
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
A mi się bardzo podoba, to, że tą sprawę wyjaśniają i, że są chęci hodowców do wykonania badań - choć z drugiej strony można mieć wk........
Miot "G" jest piękny i bardzo się cieszę, że Ala sięgnęła po psiaka z tego miotu http://www.wolfdog.org/site/pl/dbase/litters/1476 zatem bardzo ciekawe krycie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Powiedzcie mi, dlaczego Kondor byl taki niezwykly? Jaki to byl pies? Co unikalnego w nim bylo, ze miot po nim jest tak cenny? Poza tym, ze de facto, byl tylko jeden...
Moje pytanie naprawde jest pozbawione sarkazmu, to raczej ciekawosc laika... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
love and terror
|
![]()
Rodowod i wyglad
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
No, rodowod moge sobie poczytac, a wyglad... w bazie sa fotki, ktore nie zwalają mnie z nóg, wiec myslalam, ze on moze byl jakos specjalnie super duper w innych dziedzinach, ew. niezbyt fotogeniczny, dlatego nie widze na tych fotach nic niezwyklego...
Aha, no i z Jolly dal naprawde ladne potomstwo, wiec to moze o to chodzi... Last edited by anula; 07-05-2012 at 08:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wilkokłak
|
![]()
Patrząc na fotki Kondora w bazie, należy pamiętać, iż urodził się on w 1997 r., a "odkryty dla hodowli" został późno, w związku z czym wszystkie fotki zostały zrobione w czasach, gdy okres "świetności" miał już za sobą. Są tylko dwie fotki z 2003 r. i to raczej mało ciekawe, ale i na nich widać to jego "F4" (bo on chyba jest F4 o ile się nie mylę?).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
nie znam się jakoś mega dobrze na genetyce, ale uczono mnie, że zbyt bliskie krzyżowanie może miec dwojaki skutek
1. uwidocznienie chorob genetycznych 2. wzmocnienie cech pozytywnych / negatywnych Jak się spojrzy w jego rodowód to widać bliskość pochodzenia jego ojca i matki. Rep z Pohraniční stráže wystepuje tam często, a dodatkowo on i Xavan kryli swoje córki. Czy nie niesie to jakiegoś zagrożenia? Pamietam, że bezpieczne krzyżować można osobniki spokrewnione dopiero w 6tym pokoleniu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
love and terror
|
![]()
Przede wszystkim chodzilo o bliskosc Sarika w rodowodzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() Dlatego też hodowcy często sięgają po linie znane jako zdrowe, a po "nowości" sięgają ostrożnie, właśnie po to aby nie wprowadzić jakiegoś choróbska. ![]() Wydaje mi się, że wszystko zależy od mądrości, rozsądku wiedzy, rzetelności i odpowiedzialności hodowcy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|