|
|
|
|||||||
| Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Pewnie to zależy od konkretnego modelu. Ale te obróżki, które kiedyś tam próbowałem trzeba było trzymać na psie cały czas. Mało tego, od założenia obroży musiało zwykle minąć 12h zanim ochrona zacznie działać.
|
|
|
#2 |
|
'Wilk z baśni' :)
|
to ja też swoje trzy grosze, może też się przyda
U nas tak jak u Alicji U nas się sprawdza super, ale znajoma na Podkarpaciu zakropiła swojego psiaka Fiprexem i po 3 tyg od zakropienia kleszcza i tak złapał. Kiedyś z nagłej potrzeby kupiliśmy Sabunol, bo nic innego nie było-porażka.
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Zgadzam się. Kiedyś Jaskier nosił obrożę Sabunola - pamiętam, jak wyciągałem kleszcze, które najliczniej wpiły się tuż pod obrożą. Bardzo szybko ją wyrzuciliśmy.
|
|
|
#4 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
ja majac dwa psy zauwazylam, ze kazdemu sluzy inne podloze/substancja. wiec jesli Waszemu psu sluzy to nie zmieniajcie tylko dlatego, ze ktos pisze ze to g..no bo na jego psa nie dziala
|
|
|
|
|
|
#5 | |||
|
VIP Member
|
Quote:
Quote:
Quote:
Całe poprzednie lato, gdy chodziliśmy na spacery spryskiwałam Cheya po futrze Muggą, Brosem, Autanem. Siebie Ultrathonem (DEET 32%, co na nadwiślańskie komary działało ale też łba nie urywało) - dla psa się nie nadaje, bo jest w areozolu. Ponoć bezpieczną wartością DEET dla skóry jest 30 %, środki zawierające większe stężenie powinno się rozprowadzać na ubraniach. Mocniejsze od spryskiwaczy są roll-ony i maści, ale te odpadają w przypadku psów. (a wycieczke po zawartościach DEET zawdzięczamy Kubie My babeszję złapaliśmy w okresach, gdy Chey byl traktowany tylko Fiprexem, bez dodatkowcyh zabezpieczeń. Acha! Pierwszego komara zobaczyłam już wczoraj |
|||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
Dostałam informację od przyjaciółki, której pies kilka dni temu "złapał" babeszjozę....
Weterynarz który psa leczy powiedział, że miał przypadki babeszjozy, których jednymi z NOWYCH objawów są: ostra biegunka i/lub utrzymująca się kulawizna. Informację "podaję dalej".... na wszelki wypadek. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|