Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-11-2011, 20:44   #1
krzysiek
Junior Member

krzysiek's Avatar

"...so silent before the storm..." no to zanim się zacznie gratulacje dla Eskela, który mi ograł Tabrisa
krzysiek jest offline   Reply With Quote
Old 19-11-2011, 20:55   #2
anula
czuły barbarzyńca

anula's Avatar

gratulacje dla Celeba, ktory mi ogral Biesa po raz drugi zresztą
Ale co tam, fajnie było
szczegolnie tradycyjnie po wystawie
anula jest offline   Reply With Quote
Old 21-11-2011, 19:58   #3
jack&lars
Junior Member

jack&lars's Avatar

Quote:
Originally Posted by krzysiek View Post
"...so silent before the storm..." no to zanim się zacznie gratulacje dla Eskela, który mi ograł Tabrisa
Dzięki za spotkanie i miłą atmosferę, dzięki za uznanie, konkurencja rzeczywiście duża
jack&lars jest offline   Reply With Quote
Old 21-11-2011, 23:56   #4
shaluka
Wilczy Duch

shaluka's Avatar

Send a message via ICQ to shaluka Send a message via Skype™ to shaluka

Moje 'maluszki' zgarnęły kolejno:
Barja'il Wilczy Duch lokata I, WO, Best Baby - zauroczyl sedzine swoim przymilnym charakterem jak nic
Barakijal Wilczy Duch, lokata II, WO - kolejny pewny siebie nowiciusz, do tego stopnia, ze w ringu mu sie straasznie nudzilo.
Dziewczynki:
Babne'a Wilczy Duch, lokata I, WO, z Arturem robią coraz większe postępy
Bystra Bedaliel Wilczy Duch lokata II, WO, dziewczyna ma taaaakie futro, a z Ania kontakt godny pozazdroszczenia!

Jestem z Was wszystkich baaardzo dumna!! Ciesze się ogromnie ze spotkania i jestem przeszczęśliwa, że maluchy trafiły do takich zakochanych w nich ludziach ( gotowych nawet na bankructwo, by im dogodzić, prawda Dorotko? ). Żałuję, że nie mogłam się podzielić na 5 co by z kazdym malcem byc maksymalnie dlugo, a nawet i więcej, co by i mąż poszkodowany nie był.. dlatego tym bardziej czekam kolejnego spotkania!
DZIĘKUJĘ!

Już się nie mogę doczekać spotkania w Legionowie ( podpowiem, że Mikołaj już mnie odwiedził i niespodzianki dla Wilczych Duszków zostawił)

A...

Ishtarka z Peronówki w Kielcach, mimo dlugiej przerwy spisała się na medal, zgarnęła lokatę I, ocenę doskonałą, CWC, CACIB, ZWYCIĘZCA, i powalający opis Z Ishtar zakochałyśmy się w pewnym rudzielcu, choć młoda jest jeszcze nieśmiałą, to Rudy pooorządnie do niej ciągnął.. oj szykuje się ciekawa przyszłość
Gisotsu Crying Wolf mimo, iż dopiero zaczyna obrastać w sierść i tłuszczyk, pokazał klasę i zgarnął wszystko co mógł, czyli lokatę I, CWC, CACIB, ZWYCIĘZCA, BOB, a potem... BOG 1 w bardzo mocnej i doskonale przygotowanej konkurencji ( ciągle jestem pod wrażeniem wyszkolenia i spokoju BOS-a który stał obok nas, z Czech chłopak).
Jako że, darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby postanowiliśmy zostać do następnego dnia do BIS-ów, nocowaliśmy w hotelu.. na który pewnie jeszcze długo nas nie będzie stać, jednak najlepsze było znów wspięcie się na chęciński zamek, potem znów pyszne pizze u naszych Barakijailów i na ostatnią chwilę bieg na wystawę.. a tam.. znów szok!
Sędzina wyjątkowo dokładna jak na BIS, każdego psa obmacała, sprawdziła dokładnie ruch i całą resztę. Na koniec z pośród mocnej stawki zostaliśmy wyczytani na BIS 4!!!
Jeszcze raz dziękuje, za wspaniale spędzony czas i czekam na kolejne spotkania, żałuję, że nie pojechaliśmy z Warszawską ekipą, ale nasze Wilczo-Duszkowo-Rodzinne spotkanie, też było ciekawe

"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach."

Last edited by shaluka; 21-11-2011 at 23:59.
shaluka jest offline   Reply With Quote
Old 22-11-2011, 00:13   #5
anija
Junior Member

anija's Avatar

Send a message via Skype™ to anija

My bardzo dumne jesteśmy z mamuśki Ishtar i wujaszka Gisa... emocje sięgneły zenitu gdy na podium stawały psiaki Shaluki. Wspaniale pomyśleć, że to z tej hodowli jest moja wybitnie obiecująca Bystra Bedaliel No nieskromnie pękam z dumy i już... do zobaczenia w Legionowie
Old 22-11-2011, 09:18   #6
Gia
K-Lee Family

Gia's Avatar

Send a message via Skype™ to Gia Send Message via Gadu Gadu to Gia

Gratulacje Aga!!! Poszaleliście

Gia, K-lee Vornja z Peronówki & Gran Rosa Amiga Atropa Bella Donna...
Gia jest offline   Reply With Quote
Old 22-11-2011, 20:27   #7
Konrad:)
Member

Konrad:)'s Avatar

Send a message via Skype™ to Konrad:)

Quote:
Originally Posted by shaluka View Post
Moje 'maluszki' zgarnęły...
Pani Hodowczyni, Shaluko, Szanowna - jakie "moje" ?????? Nasze maluchy, nasze - Twoje i moje ....tylko ci nowi Właściciele...

Żałuję, że nie mogliśmy przyjechać do Kielc, bo taką gromadkę "po-Eurysiowych" niełatwo będzie w przyszłości zebrać.

Maluchy łatwiej identyfikowałam, gdy miały na szyjach kolorowe kokardki. Bejbik Beryl był chyba niebieski, panny - zielona i pomarańczowa.... Krótko mówiąc - patrząc na nasze niedorostki , widzę .... tęczę - piękne zjawisko optyczne w przyrodzie
Gratulujemy występów i czekamy na więcej.

Starszym potomkom Eurysia też ściskamy wilcze łapki!
Trochę żal, że umknął sędziowskiej uwadze Baladin - jakby na niego nie patrzeć, to klasyka wilczaka.

Dobrze, że dzieci i młodzież widziały BOB-a, BOG-a i BIS-a GISA -niech biorą przykład !
Shaluka, gratki wielkie !!!
Old 22-11-2011, 20:35   #8
anula
czuły barbarzyńca

anula's Avatar

Quote:
Originally Posted by Konrad:) View Post
Trochę żal, że umknął sędziowskiej uwadze Baladin - jakby na niego nie patrzeć, to klasyka wilczaka.
No właśnie, jestem dyletantką, ale też mi się podobał Baladin ArQeVa. Jedyny zarzut, jaki bym miała pod jego adresem, to ten, że jest raczej monochromatyczny. Ale na żywo naprawdę wyglądał pięknie, i żal, że odpadł w przedbiegach
No cóż, fortuna kołem się toczy oraz niezbadane są wyroki sędziów kynologicznych...
Za to chyba w Sopocie zgarnął małe conieco
Old 22-11-2011, 20:46   #9
Member

Anula, jeśli Ci się podobał Baladin, to dyletantką nie jesteś... Zresztą widziałaś przecież sporo bardzo, bardzo różnych wilczaków. Oko się wyrabia

Rzeczywiście, przydałoby mu się trochę koloru, ale Biesio wszystko wziął i się nie podzielił
Old 22-11-2011, 20:57   #10
anula
czuły barbarzyńca

anula's Avatar

Quote:
Originally Posted by Konrad:) View Post
Rzeczywiście, przydałoby mu się trochę koloru, ale Biesio wszystko wziął i się nie podzielił
No, rasę mamy niewyrównaną, znaczy trzeba nad nią cały czas pracować... Do białego mieszać czarnego, coby wyszło szare, do szarego mieszać rudego, coby wyszedł "olchowy" (czyt. ochrowy)
A jeszcze pamiętać o uszach, kątowaniu, kolorze oczu i charakterze... Dżizas, za duzo tej zabawy w Pana Boga...
Old 22-11-2011, 22:25   #11
Wonderfull Wolf ES
Senior Member

Wonderfull Wolf ES's Avatar

Quote:
Originally Posted by anula View Post
No właśnie, jestem dyletantką, ale też mi się podobał Baladin ArQeVa

Popieram, piękny wilczy wyraz - Młoda też próbowała podrywać, ale na ringówce średnio mogły się oddać harcom. Jednolity jest, ale ... i tak wrażenie robi. A jak reszta wygląda aktualnie?
Wonderfull Wolf ES jest offline   Reply With Quote
Old 22-11-2011, 22:46   #12
Member

Quote:
Originally Posted by Wonderfull Wolf ES View Post
A jak reszta wygląda aktualnie?
To jest link do strony hodowli :
http://www.arqeva.estranky.cz/
Wszystkie B-ArQeVa mają swoje galerie.
Old 22-11-2011, 22:55   #13
Irmina
Junior Member

Irmina's Avatar

Witam!
Tradycyjnie po wystawie:
Na początek "cytata": "duży pies o mocnym koścu, głowa odrobinę za ciężka, wargi zbyt luźne, dobre kątowanie, linia ciała zbyt wydłużona, linia górna nie do końca równa" - ocena bardzo dobra.
Ciężka głowa była - pobódka o dziwnej porze, jazda samochodem rajdowym i spacer w pędzie przed wystawą..... i jeszcze ten pogłos na hali.... a wargi luźne - tyle co się pies "naziewał", dawno nie widziałam
Tym razem było nas sporo, w klasie młodzieży "tłoczno". Ale za to bardzo ciekawie!
Szkoda, że sędzina lekko "pogubiła się" w polskim regulaminie wystaw i było zamieszanie wyjaśniane przez wystawiajacych psy....
Dziękujemy za spotkanie i do zobaczenia na kolejnych wystawach.
IS
PS - specjalne podziękowania należą się Eli za wspaniałe ciasto imieninowe i "dokarmianie" dwunożnych.
IS
Old 26-11-2011, 18:17   #14
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by anula View Post
No właśnie, jestem dyletantką, ale też mi się podobał Baladin ArQeVa. Jedyny zarzut, jaki bym miała pod jego adresem, to ten, że jest raczej monochromatyczny. Ale na żywo naprawdę wyglądał pięknie, i żal, że odpadł w przedbiegach
No wlasnie... wiesz moze dlaczego?
Slyszalam pare opisow sedziny i widac, ze do sedziowania sie przygotowywala... Stad ustawienie mlodziezy, jak i brak na miejscach lokatowych Baladina mnie dziwi...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 26-11-2011, 20:14   #15
Morandir
Junior Member

Dzieki Margo za odpowiedz. Podobnie jak Ty, cierpie na brak czasu i ciekawsze zajecia. Moze bedzie okazja podyskutowac na ten temat kiedys nie przez forum. Na tej plaszczyznie nie jestesmy w stanie sie porozumiec. Nie bede cytowal wypowiedzi bo to by wymagalo zmudnej edytorskiej pracy.

Zarzucasz mi, rzeczy odwrotne do tych, o ktorych pisze. Chwilami zdaje sie, ze moglibysmy sie zgodzic a potem piszesz cos takiego, ze jakakolwiek plaszczyzna porozumienia znika. Jak mawial Stanislawski "i to by bylo na tyle".
Attached Images
File Type: jpg DSC03682.jpg (53.7 KB, 26 views)
Morandir jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules