![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
No cóż, fortuna kołem się toczy oraz niezbadane są wyroki sędziów kynologicznych... Za to chyba w Sopocie zgarnął małe conieco ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Anula, jeśli Ci się podobał Baladin, to dyletantką nie jesteś...
![]() ![]() Rzeczywiście, przydałoby mu się trochę koloru, ale Biesio wszystko wziął i się nie podzielił ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
![]() A jeszcze pamiętać o uszach, kątowaniu, kolorze oczu i charakterze... Dżizas, za duzo tej zabawy w Pana Boga... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
![]() Mnie nic więcej do szczęścia nie trzeba, niż te trochę czarno-złoto-białego. Mam 3 w jednym PS. ale żeby nie powstał na za duży off: Biesiak dostal bdb w Kelcach, za... niedobór stabillności w ruchu. Niech tam będzie pani sędzi. Nie widziałam, jak biegaliśmy, wiedziałam za to, że mój pies nie w formie. Widziałam też różnicę miedzy Biesem a Celebem - mój pies misterem uniwersumu nie jest. No i jego uroda dosyć, że tak powiem, niekonwencjonalna ![]() Last edited by anula; 22-11-2011 at 21:46. Reason: literufki |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Mało fotek z Kielc, więc wrzucam Biesiaka stabilnego w bezruchu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
czuły barbarzyńca
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Gratulacje dla zwyciezcow. Wybaczcie, ale tak sobie patrze na to zdjecie (piekny pies, pytanie u mnie w domu: "to Edek?" - Edek czyli Cedmon) i jako zywa przypomina Cedmona (lub Cedmon Biesa). I przypomnialem sobie ostatnia "dyskusje" z Margo na temat owczarkowilczakow i wilczakow prawdziwych. Katowany tyl, odstawiona noga, ciemne wybarwienie - no jak nic owczarkowilczak ![]() Margo oswiecisz mnie? Gdzie bladze ![]() Naprawde nie chce wywolac flamewara - po prostu jestem ciekaw czy sie czegos nauczylem i ew. czy moge nauczyc sie czegos jeszcze. A moze to tylko takie zdjecie? I w innym ujeciu wyszedlby prawidlowo, zgodnie ze wzorcem? No wlasnie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
To jest link do strony hodowli :
http://www.arqeva.estranky.cz/ Wszystkie B-ArQeVa mają swoje galerie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Witam!
Tradycyjnie po wystawie: Na początek "cytata": "duży pies o mocnym koścu, głowa odrobinę za ciężka, wargi zbyt luźne, dobre kątowanie, linia ciała zbyt wydłużona, linia górna nie do końca równa" - ocena bardzo dobra. Ciężka głowa była - pobódka o dziwnej porze, jazda samochodem rajdowym i spacer w pędzie przed wystawą..... i jeszcze ten pogłos na hali.... a wargi luźne - tyle co się pies "naziewał", dawno nie widziałam ![]() Tym razem było nas sporo, w klasie młodzieży "tłoczno". Ale za to bardzo ciekawie! Szkoda, że sędzina lekko "pogubiła się" w polskim regulaminie wystaw i było zamieszanie wyjaśniane przez wystawiajacych psy.... Dziękujemy za spotkanie i do zobaczenia na kolejnych wystawach. IS ![]() PS - specjalne podziękowania należą się Eli za wspaniałe ciasto imieninowe i "dokarmianie" dwunożnych. IS ![]()
![]() |
#13 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Slyszalam pare opisow sedziny i widac, ze do sedziowania sie przygotowywala... Stad ustawienie mlodziezy, jak i brak na miejscach lokatowych Baladina mnie dziwi...
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
Dzieki Margo za odpowiedz. Podobnie jak Ty, cierpie na brak czasu i ciekawsze zajecia. Moze bedzie okazja podyskutowac na ten temat kiedys nie przez forum. Na tej plaszczyznie nie jestesmy w stanie sie porozumiec. Nie bede cytowal wypowiedzi bo to by wymagalo zmudnej edytorskiej pracy.
Zarzucasz mi, rzeczy odwrotne do tych, o ktorych pisze. Chwilami zdaje sie, ze moglibysmy sie zgodzic a potem piszesz cos takiego, ze jakakolwiek plaszczyzna porozumienia znika. Jak mawial Stanislawski "i to by bylo na tyle". ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]()
![]() |
#16 |
Wilkokłak
|
![]()
No ja nie wiem...
Dla mnie to beznadzieja; najpierw zakładać topic (czy tam topic w topicu, nieważne), a potem gdy padają odpowiedzi (lub pytania), wycofywać się rakiem i to któryś raz z kolei. Na wcześniejsze pytania zadane w innym topicu też brak odpowiedzi... Ale z drugiej strony, co tu odpowiedzieć, przyznać rację? Nieeeeee. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Jaskier, Grin -nie macie w sobie za grosz współodczuwania!
![]() Człowiekowi trzeba pomóc! Biega zagubiony i szuka odpowiedzi na dręczące pytania... ![]() Może to trzeba inaczej... Morandir! Jeśli jeszcze będziesz miał dylematy, to może zamiast wchodzić na wątki każdej kolejnej wystawy, byłoby wygodniej założyć temat... np... "Moje problemy z Edkiem", "Eddie i kątowniki", czy jakoś tak.../jak Ci już pasi i w duszy gra.../. Pomożemy tworząc grupę wsparcia "Anonimowych Kątowników Zimnogiętych", wzmocnimy wiarę w siebie oraz podniesiemy samoocenę Edwarda /już tyle na niego biadolisz i narzekasz, że pewnie chłopina zaczął się tego domyślać... a to nie pozostanie bez wpływu na psychikę! ![]() Morandir! Bądź dzielny! Pamiętaj: lepszy wilczak rozkątowany niż bez papierów! .....zawsze coś.... ![]() ........................... Wczytaj się w rozsądne słowa Anuli: "Morandir, nie ma wilczaków bez wad," ---z tym można by polemizować.../ale wrodzona skromność ![]() "mój również je ma, mam oczy." ---i tak na to patrz!!! Na luzie, bez stresu i z dystansem. Kochaj Edka miłością wielką, bezinteresowną po kres jego szczęśliwych dni! A potem, za 10-15lat, kupisz sobie porządnie wycyrklowanego wilczaka. "Wilk syty i owca cała". ![]() I nie patrz tyle na te zdjęcia, nie porównuj. Ja patrzyłam, wyszedł mi "kojot", dostałam zrypę za nieznajomość wilczaków... bo mam wzorcowego...i trudno... nie walczę z tym... to nie ma sensu... ...pozostaje pogodzić się z faktami....... ![]() Notopa! Last edited by Puchatek; 27-11-2011 at 14:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|