Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-10-2011, 22:33   #1
Rhilien
Junior Member

Rhilien's Avatar

Send a message via Skype™ to Rhilien

Quote:
Originally Posted by Undertaker View Post
Rhillien tiše závidim... všichni maj tak hodný štěnda a já měl takovýho obluďáka
A co tak "obludnyho" Ti provadel? Kolik mu ted je?
Old 16-10-2011, 13:14   #2
Undertaker
Member

Quote:
Originally Posted by Rhilien View Post
A co tak "obludnyho" Ti provadel? Kolik mu ted je?
V listopadu mu budou tři... nejhorší máme snad za sebou. Teď už jen standartní věci jakože nemusí psy samce (ty co zná je schopnej s občasným napomenutím ignorovat, ty co zná odmala zvládá), no a je to lovec. Někdo tady psal, že za srnkou nebo zajícem mu pes 2-3s kouká a pak vyběhne... co bych za to dal. U nás s pohledem stranou jdou i nohy a vybíhá prakticky hned. To ještě zkusim nějak dořešit, protože to je jedinej moment kdy nevnímá.
Teď už je to celkem salámista, ale jako mylej byl děsně vzteklej. Všichni sme od něj měli ruce samou jizvu a když jsem jen pomyslel na to, že už je to celkem fajn a mám ruce skoro zahojený, vyvedl mě z omylu. Běhěm pár hodin to bylo zas horší než posledně
No a lidi si s ním s oblibou hráli... rozblbli ho a pak "tady ho máš, já už ho nechci, kouše. No a zuřivý vítání taky probíhalo, u některých probíhá ještě dneska a je to už celkem sranda, když už nemá ani 15, ani 20, dokonce ani 30 a vlastně už ani 40kg. To jen tak pro začátek... určitě bych si vzpomněl na víc vtipných historek... třeba když mi vzal čáru do školní kuchyně, kde si nechali otevřenej zadní vchod
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Old 18-10-2011, 10:01   #3
Rhilien
Junior Member

Rhilien's Avatar

Quote:
Originally Posted by Undertaker View Post
No a lidi si s ním s oblibou hráli... rozblbli ho a pak "tady ho máš, já už ho nechci, kouše. No a zuřivý vítání taky probíhalo, u některých probíhá ještě dneska a je to už celkem sranda, když už nemá ani 15, ani 20, dokonce ani 30 a vlastně už ani 40kg. To jen tak pro začátek... určitě bych si vzpomněl na víc vtipných historek... třeba když mi vzal čáru do školní kuchyně, kde si nechali otevřenej zadní vchod
Tak to velmi dobre znam..lidi se jdou pominout.."ten ja krasny, no ten je krasny, no pocem, hop haha, no Ty si skokan, hele nekousej, to je moc, no pockej pockej, to uz neee, VEM SI HO!" a nejlepsi je to v ty jejich hatmatilce (valenciano), je pravda, ze obcas mam fakt problem ho pak uklidnit..Ale to jsou pochopitelny situace.
Jinak jsem ho lehce podcenila a doslo mi, jak se to projevi, kdyz ho par dni nevezmu k mori , zameril se na nase jezirko s rybkama , rozlamal Sachor, neskutecne to cele zabahnil, rozhrabal okraje apod., ale ryby to prezily Premyslela jsem ale proc je tak v pohode (a fakt neco vyvede jen vyjimecne), a je to jasny - jsme s nim vlastne tak 23hodin denne, takze je s nama hooodne v kontaktu, to bude asi fakt tim (myslim)..
S tou skolni kuchyni, to kdyz si predstavim... jaks ho lapnul?Ty museli byt "nadseni" z noveho "hladoveho zaka"..
Old 18-10-2011, 12:09   #4
Kometa
Junior Member

Kometa's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhilien View Post
Premyslela jsem ale proc je tak v pohode (a fakt neco vyvede jen vyjimecne), a je to jasny - jsme s nim vlastne tak 23hodin denne, takze je s nama hooodne v kontaktu, to bude asi fakt tim (myslim)..
To si nemyslím, že bude tím... nebo možná záleží na povaze, ale u nás to bylo spíš na opak. Asi do čtyř měsíců jsem taky byla s Dingem skoro pořád, ještě neměl kotec, já neměla skoro žádnou školu a když, tak jsem ho brala většinou s sebou. Takže sám byl taky akorát skoro, když jsem šla nakoupit. Neustále jsem se mu věnovala, chodili jsme na procházky, hrála jsem si s ním, cvičila... a nebylo to nic platné, on byl k neutahání. Jak si na chvíli lehl, tak jsem odpadla a než jsem se stihla trochu sebrat, tak už zase šmejdil, co by provedl. Pak doma ničil věci, otravoval, já byla naštvaná, že pořád zlobí, on otrávený, že nic nesmí a nudí se. Jak jsem začala víc jezdit do školy a začala ho odkládat do kotce, tak se to začalo lepšit. Já přestala být 24h v kuse ve střehu, co provádí, a on přestal 24h v kuse poslouchat mojí buzeraci, co nesmí. Zavedla jsem režim dopoledne procházka a pak kotec, aspoň tak na dvě hoďky. On se naučil, že tam jde po procházce spát a já měla čas si aspoň v klidu uvařit oběd A když jsem si pro něj odpoledne přišla, byli jsme oba odpočinutí a mohli jsme ještě někam jít, jít cvičit nebo cokoliv, v dobré náladě
Možná na některé psi to funguje naopak, že jsou spokojení, že jsou s pánem a tak jsou hodní, ale u nás to tak není
Old 18-10-2011, 13:19   #5
Undertaker
Member

Ono se to časem většinou klidní, ale tohle je zrovna typickej příklad, že ať si kdo chce co chce říká proti kotcům, tak kotec je super věc mimo jiné u mladého psa... nemá tam co zničit a pokud tam netráví drtivou většinu života, tak si člověk může udělat co potřebuje, může odejít kam potřebuje a to bez toho, aby se musel bát co mu pes kde zničí a vyvede.
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Old 19-10-2011, 11:21   #6
Rhilien
Junior Member

Rhilien's Avatar

To urcite souhlasim, ze kotec je dobra vec, kdyz tam pes neni porad..ja bych ho rozhodne na par hodinek denne taky uvitala a prave stale cekam az ho manzel postavi (pusou uz ho stavi par tydnu )
Myslim si taky, ze to je na povaze psa a na chovani panika, protoze jsem vypozorovala, ze kdyz vylozene ocekavam, (nebo na to jen myslim) ze by mohl neco provezt..tak se otocim a on radi v jezirku. Ale kdyz jsem v pohode, privolam si ho k sobe a dam mu lehni (musim mu to samozrejme obcas parkrat zopakovat ), tak sebou placne a ja jdu klidne varit - lezi pred kuchyni a sleduje me nebo chrupka..do kuchyne nesmi a kdyz jsem uvnitr, tak to uz ani nezkousi (to bych ale nesmela jit napr. na zachod.., to se pak vracim a vidim jak prcha z kuchyne protoze uz jdu-nastesti neprcha uplne, ale sedne a sleduje co ja na to, ze byl v kuchyni, tak se na nej jen kouknu, a on zas lehne a pohoda) Ale verte, ze me to stalo celkem dost usili dostat se k tomuhle bodu
No a jak se chova mimo domov..to je uuuplllneee jina kapitolka
Old 25-10-2011, 20:22   #7
GabrielaVesela
Junior Member

GabrielaVesela's Avatar

Tak tady je to asi lepsi nez kdejaka knizka...docela se smeju a to asi zatim jen proto, ze jeste nemam cevecko...ono me to zrejme prejde...:-)
Planovala jsem psa v byte, ale jak tak premyslim, kotec bude nutny, alespon na to, aby se v nem pes naucil odpocivat a clovek udelal ten obed v klidu...Ale nejen to...Nejak se mi zda, ze kotec na odlozeni neni jen o klidu pro cloveka, ale uci psa byt trochu sam. Znam majitele psu, kteri jsou porad v byte a to tak, ze tedy maji svobodu, kde jsou, kam si chodi atd. Vetsina z nich ma sice skvely vztah s clovekem, ale vetsi vetsina i problem se samostatnosti, zustat sam apod. Muj prvni pes byl kotcovy, ale pochopitelne jsem se snazila mu pres den doprat tolik spolecnosti, aby nestradal a mel vztah v noci byl pak ale venku v kotci. Myslim, ze to bylo v pohode a prinosem pro obe strany. Kdyz rodice nebyli doma, brala jsem ho domu, ale chtel za chvili zase ven do sveho. Jen tedy kazdou noc v jednu hodinu zpival na mesic. Dnes si to vysvetluji tim, ze mu bylo smutno, volal svou smecku, ale presto v byte v noci zustavat nechtel, behal ke dverim atd., takze uplne jasno v tom nemam...Kazdopadne moje budouci Cevecko bude v byte i venku a kotec poridim urcite taky a to jak dovnitr tak venku...
GabrielaVesela jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules