|   |   | 
| 
 | |||||||
| Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... | 
|  | 
|  | Strumenti della discussione | Modalità di visualizzazione | 
|  | 
|  09-11-2011, 07:26 PM | #1 | |
| Senior Member Registrato dal: Sep 2008 ubicazione: Sosnowiec 
				 |   Quote: 
  Ja jestem b. zabiegana, bo miałam teraz bieganko z pewną borderką, która cierpi na przypadłość Unkową z młodzieńczych lat, ale opłacało się pracować, bo dziś suczka pokonała konkurencję zgarniając tyt. Naj. Juniora (z własną pańcią). A Bachuniu....... jejku, no maluszek jeden: "DUŻY, ŚRED. SILNY, O BDB PROPORCJACH, BDB TYP I WYRAZ, BDB SAMCZA GŁOWA, MOCNY PROSTY GRZBIET ZAKOŃCZONY DOBRZE UŁOŻONYM ZADEM, BDB KĄT. KOŃCZYN PRZEDNICH I TYLNICH, BDB AKCJA ZA SWOBODNYM WYKROKIEM I POSUWEM, BARDZO PRZYSZŁOŚCIOWY PIESEK Pan sędzia stwierdził, że jego największą zaletą jest CHARAKTER, sędzia techniczny dodał tylko że śliczny piesek.:" - zatem starcik super  Larsik miał bieganko bez pańcia, z Olą, to chyba pierwszy raz był na ringu, ale i tak ocena doskonała  Właścicielom dziękuję za prezentację   | |
|   |   | 
|  09-11-2011, 08:06 PM | #2 | 
| VIP Member |   

Niom:P teraz sobie możesz na nim usiąść i być dumną do rozpęku. Gratulujemy mamusi i żałujemy że tak daleko bo wypadałoby wspólnie wypić za taki debiut  (ale kto wie?może Zygzak pije?  ) | 
|   |   | 
|  09-11-2011, 08:08 PM | #3 | |
| Call Me Sexy Srdcervac |   Quote: 
  kto sedziowal? | |
|   |   | 
|  09-11-2011, 08:12 PM | #4 | 
| VIP Member |   

p. Marek Czerniakowski
		 | 
|   |   | 
|  09-11-2011, 08:54 PM | #5 | 
| Senior Member Registrato dal: Feb 2010 ubicazione: Warszawa 
				 |   | 
|   |   | 
|  09-11-2011, 08:57 PM | #6 | 
| VIP Member |   

Mnie się podoba w opisach motyw siły, jakieś próby uciągu były?   | 
|   |   | 
|  09-11-2011, 09:12 PM | #7 | 
				 |   | 
|   |   | 
|  09-11-2011, 10:10 PM | #8 | |
| czuły barbarzyńca Registrato dal: May 2010 ubicazione: miastowieś S-łomianki 
				 |   Quote: 
  - w opisie mamy "silna przestrzenna akcja"  Przej...., tak sie wyrywał sukinsyn, obojętne, czy szła chihuahua, czy molos - jeśli były jajka, trzeba było naburczeć... PS. A szkola i szkoleniowcy wygladaja ok, dzisiaj bylam zwiedzac, podoba mi sie. Prowadzą tam tez "trudne" przypadki, n.p. labradora, ktory gyzie właścicielkę   | |
|   |   | 
|  09-11-2011, 10:14 PM | #9 | 
				 |   

PS2. Czy "silna PRZESTRZENNA akcja" oznacza, ze biegł zakosami??? Jakos nie zaobserwowalam, ale rzeczywiscie gorzej mi sie go wczoraj prowadzilo...
		 | 
|   |   | 
|  09-11-2011, 10:28 PM | #10 | 
| Junior Member Registrato dal: Apr 2011 ubicazione: Pułtusk k. Warszawy 
				 |   

Witam! Podpytałam - silna, przestrzenna akcja - pewny ruch, dynamika....  a na psia.tv są zdjęcia i filmik..... Są nasze ogony! | 
|   |   | 
|  09-11-2011, 10:25 PM | #11 | |
| VIP Member |   Quote: 
  A do jakiej szkoły poszliście? | |
|   |   | 
|  09-11-2011, 10:41 PM | #12 | |
				 |   Quote: 
 http://psiaszkola.waw.pl/ Blisko, na Bemowie, duuuuuzy teren, psy maja znaczny odstep miedzy soba na cwiczeniach, prowadzacych jest ok 5 na dwie grupy Mniej lajtowo niz u Asi, ale chyba tego wlasnie teraz potrzebujemy. Pozytywnie, bez krzyku, na smaki, ale bywa i stanowczo (jak w przypadku w/w labka) A na BOB-a musimy jeszcze poczekac - dostaniemy go chyba wylacznie na wystawie, gdzie bedzie tylko jeden wilczak   | |
|   |   | 
|  09-11-2011, 11:07 PM | #13 | 
				 |   | 
|   |   | 
|  09-12-2011, 09:36 AM | #14 | |
| VIP Member |   Quote: 

__________________ | |
|   |   | 
|  09-12-2011, 10:27 AM | #15 | 
| Junior Member Registrato dal: Apr 2011 ubicazione: Pułtusk k. Warszawy 
				 |   

Witam! Sędzia prosił abyśmy szybko chodzili, biegaliśmy tylko po przekątnej. Sędzia, na moje pytanie: co to znaczy po polsku (wspomniana akcja) - rozwinął swoją myśl, że pies biega dynamicznie, sztywno / sprężyście jak na młodego dominującego samca przystało.... Bies teraz zaczyna podobnie biegać - wpływ testosteronu jest widoczny na każdym kroku. Wandal, jak mi się wydaje, zaczyna rozumieć, że jest silnym, dominującym samcem. Na nasze szczęście nigdy nie szedł pierwszy z zębami na innego psa. Stawał, rósł w oczach, był WIELKI (bez akcji nie ma kontry).  Przed Wandalem zaczynają schodzić inne psy z drogi. Wystarczy, że Wandal stanie i skupi spojrzenie.... Czy Wy też, Wilczakowcy, zauważyliście ten respekt innych, "normalnych" psów? | 
|   |   | 
|  09-12-2011, 11:56 AM | #16 | |
| 'Wilk z baśni'  :) Registrato dal: Jan 2008 ubicazione: Kraków / Żydów...i tak na zmianę:) 
				 |   Quote: 

__________________  www.wilkzbasni.pl Kalaratri z Peronówki (Furia) & Clair De Lune Srdcerváč (Luna) & Bazyliszek Wilk z baśni | |
|   |   | 
|  09-11-2011, 09:29 PM | #17 | 
| Call Me Sexy Srdcervac |   

to schemat z wystaw ONkow, dlatego mnie rozsmieszyl i pytalam o sedziego    | 
|   |   | 
|  | 
| 
 | 
 |