![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
W sumie racja, w domu zmniejszę nieco ogólne wymiary.
Rozmawiałam z p. Gancarzem, no i nie jest fajnie ![]() ![]() Będziemy chyba w dobrych rękach, mój doświadczony w okulistyce wet w teamie z p. Garncarzem za zasadzie konsultacji. A jeśli trzeba będzie bardziej specjalistycznej wiedzy, sprzęty itp., to pojedziemy do jego lecznicy do Wa-wy. Cholera no... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Na wszelki wypadek trzymamy za bure kciuki i pazurki i życzymy zdrowia ![]() PS Czy Sayuk i Shantu są ze sobą spokrewnione? Rozmawiałam z "ludzkim" okulistą i zadał mi to pytanie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
No właśnie niestety tak, to rodzeństwo. Dlatego tak bardzo boję się podłoża genetycznego.
Z drugiej strony trzeci z rodzeństwa pies (samiec) nie ma takich zmian, sprawdzałam. Ale on nie ma żółtych oczu. A nie wiem, czy te żółte oczy to nie jakiś znaczący czynnik. Już rozważałam tak dzikie możliwości, że rany... ![]() Musicie wiedzieć, że u grenlandów żółte oczy przy ciemnym ubarwieniu nie są pożądane (ale nie zabronione), choć nie każdy sędzia na to zwraca uwagę. Żółte tęczówki są normalne u złotych, rudych, czasem płowych grenlandów - czarne mają na ogół oczy brązowe (jak Blackie z Norwegii i jak Sleipnir, półrodzeństwo S&S). Last edited by Manu; 23-03-2011 at 09:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wilkokłak
|
![]()
A może jednak nie ma podstaw do zamartwiania i psiskom po prostu ciemnieją oczy?
Niedawno rozmawialiśmy tu na podobny temat i okazało się, że owszem - często bywa tak, że u kilkuletnich wilczaków oczy zaczynają ciemnieć i już; "taka ich uroda". Trzymam kciuki, żeby okazało się to tylko "skazą na urodzie", a nie czym innym. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Tyle, ze to u wilczakow - kazda rasa ma swoja specyfike... ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
A to jaśnienie i ciemnienie oczu u wilczaków - jak wygląda proces ? Bo u naszych jasnienie polegało na "nadlewaniu" więc może i ciemnienie tak by przebiegało ? U wilczaków jaśnienie nie jest efektem "nadlewania" lecz jednolitej zmiany odcienia bez zauważalnych granic ? I ciemnienie też tak przebiega ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Jest jakaś szansa, że się nie zamartwię na śmierć...
Zbadał najpierw oczy lampa szczelinową i wykluczył zapalenie. Potem oglądał dno oka (chyba to było to, jeśli dobrze pamiętam) i u obu wyglądają dobrze ![]() Wyniki badań też są całkiem całkiem dobre ![]() Podam wyniki, proszę o wszelakie interpretacje. leukocyty - shantu 7,3 - sayuk 10,6 erytrocyty - shantu 6,25 - sayuk 6,79 [nieco za niskie] hemoglobina - shantu 14,6 - sayuk 15,1 [Shantu nieco za niskie, Sayuk dolna granica] hematokryt - shantu 44,5 - sayuk 45,3 mcv - shantu 71,2 - sayuk 66,7 mch - shantu 23,4 - sayuk 22,2 [Shantu górna granica] mchc - shantu 32,8 - sayuk 33,3 plytki krwi - shantu 287 - sayuk 276 GOT - shantu 18,6 - sayuk 22,4 (norma 1-45) GPT - shantu 29,0 - sayuk 29,7 (norma 30-60) CREA - shantu 0,695 - sayuk 0,5 (norma 0,9-1,7) [nieco za niskie] UREA - shantu 40,5 - sayuk 48,8 (norma 20-50) Amyloksaza - shantu 544 - sayuk 536 Zaczynam mieć chyba nieśmiałą nadzieję... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|