|
|
|
|||||||
| Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
VIP Member
|
Nie bój nic! Podebatują nad diablątkami najlepsi spece, będzie dobrze
Będzie dobrze!
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
trzymam kciuki!
ps. Manu tak ci sie stadko rozrasta ze Twoj podpis się rozciaaaga |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
W sumie racja, w domu zmniejszę nieco ogólne wymiary.
Rozmawiałam z p. Gancarzem, no i nie jest fajnie Będziemy chyba w dobrych rękach, mój doświadczony w okulistyce wet w teamie z p. Garncarzem za zasadzie konsultacji. A jeśli trzeba będzie bardziej specjalistycznej wiedzy, sprzęty itp., to pojedziemy do jego lecznicy do Wa-wy. Cholera no... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Distinguished Member
|
Quote:
Na wszelki wypadek trzymamy za bure kciuki i pazurki i życzymy zdrowia PS Czy Sayuk i Shantu są ze sobą spokrewnione? Rozmawiałam z "ludzkim" okulistą i zadał mi to pytanie. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
No właśnie niestety tak, to rodzeństwo. Dlatego tak bardzo boję się podłoża genetycznego.
Z drugiej strony trzeci z rodzeństwa pies (samiec) nie ma takich zmian, sprawdzałam. Ale on nie ma żółtych oczu. A nie wiem, czy te żółte oczy to nie jakiś znaczący czynnik. Już rozważałam tak dzikie możliwości, że rany... Musicie wiedzieć, że u grenlandów żółte oczy przy ciemnym ubarwieniu nie są pożądane (ale nie zabronione), choć nie każdy sędzia na to zwraca uwagę. Żółte tęczówki są normalne u złotych, rudych, czasem płowych grenlandów - czarne mają na ogół oczy brązowe (jak Blackie z Norwegii i jak Sleipnir, półrodzeństwo S&S). Last edited by Manu; 23-03-2011 at 09:48. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wilkokłak
|
A może jednak nie ma podstaw do zamartwiania i psiskom po prostu ciemnieją oczy?
Niedawno rozmawialiśmy tu na podobny temat i okazało się, że owszem - często bywa tak, że u kilkuletnich wilczaków oczy zaczynają ciemnieć i już; "taka ich uroda". Trzymam kciuki, żeby okazało się to tylko "skazą na urodzie", a nie czym innym. |
|
|
|
![]() |
|
|