Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Zdraví a výživa

Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní...

Thread Tools Display Modes
Old 09-02-2011, 13:20   #11
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Nikdy jsem nesestavoval žádný jídelníček ani jsem neodvažoval přesně jednotlivé ingredience. Vždy jsem vycházel prostě s citu a logiky. Takže většinu potravy vždy tvořilo maso, vnitřnosti a kosti. K tomu občas syrové vejce, tvaroh, měkký sýr, syrová zelenina, ovoce a nestydím se ani za to, že zkrmuji zbytky z kuchyně (pokud tedy nejsou extrémně kořeněné). Jediný průmyslový přípravek jsem používal vitamínové tablety s převážně vitamínem B. Ale mí psi si postupně zvykli na konzumaci kvasnic, takže ani s tím jsem neměl problém. Mí psi nikdy neměli růstové nebo zdravotní problémy způsobené špatným složením potravy. U štěňat jsem asi 2x při očkování nechal odebrat krev a udělat růstový test. Tím to ale vše skončilo, protože vždy bylo vše v pořádku.
Prostě jak už bylo uvedeno výše v jednom příspěvku, nedá se žádný přesný jídelníček sestavit. Knížky o tzv. BARF (neboli lépe řečeno přirozené potravě) jsou sice pěkné, ale je to stejné, jako knížky o výcviku.Můžu si je přečíst, poučit se o základních principech, ale každý pes je jiný, žije v jiných podmínkách, je jinak zatěžován, je jinak vybíravý atd. takže prostě by měl jeho majitel ho znát natolik dobře, aby zvolil to nejlepší pro něj, stejně jako při výcviku, tak i pro krmení. Pes není robot ani stroj, je to živý tvor a tak kdo si ho pořizuje, měl by pro něj mít i cit. To je ta nejzákladnější podmínka.
Pavel jest offline   Reply With Quote

Posting Rules