|
|
|
|||||||
| Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Plessowy wilczak
|
|
|
|
#2 |
|
K-Lee Family
|
Szelki które ma Aszcur to sledy, Łowca ma guardy - na Kalinke nie pasowały ani jedne ani drugie, dlatego u tegoż samego przedstawiciela kupiliśmy lashe. Zrobię zdjęcie i pokażę Wam - to szelki w typie sledów, ale z innego materiału, jak dla mnie wygodniejsze, są przeokropnie lekkie, nie mają żadnych sprzączek i są wykonane z takiej jakby gąbeczki
edit: wróć, mają jedną sprzączkę na grzbiecie Zdjęcia już zrobione, jak wrócę postaram się je Wam pokazać Last edited by Gia; 29-10-2010 at 14:37. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
Nam się przydadzą jedne i drugie; bezsprzączkowe, mięciutkie do biegania, a guardy to tropienia. Edit; To cósik takiego jest? http://www.pelna-miska.pl/sklep//ind...t&prod_id=3124 Faaaajne! Ale sprzączkę metalową widzę. Last edited by Grin; 29-10-2010 at 14:39. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
K-Lee Family
|
W poprzednim poście się poprawiłam, że jest jedna sprzączka
I już nie muszę wklejać zdjęć, bo to dokładnie te szelki. Ważą tyle co długopis Edit: Nasze też są niebieskie, ale na wierzchu mają szarą siateczkę. Plusem ich jest to, że część na klatkę piersiową jest szersza i nie wcina się Last edited by Gia; 29-10-2010 at 14:43. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wilkokłak
|
Minus jest taki, że Karusek ich nie ma w ofercie.
I albo znowu musiałabym kupować bez przymierzania, albo specjalnie jechać do Wrocławia. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
Te, co ma Aszczurek, to własnie typowe szelki zaprzęgowe (sledy, szorki, jak zwał tak zwał
). Mogą się różnić oczywiście rodzajem wyściółki (polar, gąbka w materiale itp), ale to są właśnie te sledy, z których zawsze jest ryzyko, że pies wyjdzie. Jest taka techniczna możliwość (uwierzcie, to się zdarza, widziałam) i trzeba ją brać pod uwagę. Jeśli kółko jakieś metalowe jest, ale u góry, bez styku z ciałem psa, to w niczym nie przeszkadza, ale w szelkach zaprzęgowych widziałam takie tylko raz |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
Teraz wybieramy się do Mikołowa - Kamionki, ale telefonem do Pana Tuszkiewicza nie dysponujemy. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Junior Member
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wilkokłak
|
Yhyyy
Jak się trochę odrobimy po dwu dniach, wrzucę parę fotek do odrębnego tematu. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Junior Member
|
Tutaj znalazłam do kupienia kilka artykułów JULIUS K9, ktoś z Was kupował może coś u nich?
http://www.p1es.pl/index.php |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Plessowy wilczak
|
Quote:
Ja kupowałam tam szelki, ale co się namęczyłam to moje. Ostatecznie musiałam kupić u pośrednika. Swoją drogą do tej pory nie doczekałam się na zamawiany pas dyspresyjny, a zamówienie składałam z dwa miesiące temu (Szelki też przyszły dużo dużo później). Nasza znajoma też nie dała rady dogadać się z tym Panem, a chciała złożyć spore zamówienie. Natomiast chłopcy z Poznania- rodzimego miasta sklepu byli zadowoleni. Ale nie ma złego co by na dobre nie wyszło- od moich informatorów wiem, że najdalej w połowie lutego rusza nowy sklep z sprzętem K9 i nie będzie problemów z dostawami, a nawet mają być przewidziane zniżki dla wilczaków
OBERSCHLESIEN IST MEIN LIEBES HEIMATLAND Last edited by Witek; 12-01-2011 at 12:54. |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Moderator
|
Quote:
teras mam duza milosc na smyczi z guma- super rzec |