![]() |
![]() |
|
_Administrace Otázky spojené s Wolfdog.org, databází a další technické záležitosti... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Moderator
|
![]() Quote:
No - it is wrong example as it is already something what we use for the database for a long time. In this case you should use this photo as example: ![]() (I don't think that anybody can see anything here - not even if it is male or female) Do you think it is a good photo for the database for this dog? Because 99% of the photos are exactly like this - huge photo with a small wolfdog. Good for the gallery but useless for the database. The database on Wolfdog is nothing uncommon. Please take a look on the breed databases present on internet and check the photos which are used there. Best and most know example is the GSD database: http://www.schaeferhunden.eu/winsis_...=&id=3371&tp=5 I really see no sence to make Wolfdog database MUCH WORSER as it is now. Because using the photos "as they are" for the main photo in the database will cause that it will be useless and without any sense. But I respect your right. As I respect the copyrights. Everybody who don't want to have the photos changed please contact me - I will make a list and I will remove all photos which were cut. We will add only your photos to the database which don't need to be edited but at the same time which fulfill the old requirements. All other will be removed. I think it is fair deal. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Už nějakou dobu to tady sleduju a co se týká fotek do databáze a jejich ořezu, vcelku souhlasím s adminem ... opravdu nemá smysl, aby byla v databázi fotka trávníku s malym šedym flekem. Pro studium kompozice chodim na fotoservery, ale tady mne zajímají především "objekty". Bohužel je spousta lidí, kteří tohle neřeší před posláním fotky, protože k ní mají osobní vztah tak jak je, i když ostatním moc neřekne. Většina výše uvedených příkladů nevhodné kompozice díky ořezu adminem mne nijak neuráží, protože plní účel pro který tu ta fotka je. Samozřejmě, pokud zůstane copyright natlačený do kraje nebo je lehce oříznut, tak to vypadá dementně, ale všichni snad víme, jak se tu s fotkami pracuje, tak snad nikoho nenapadne, že by takhle blbě umístila copyright třeba Hela
![]() Honza Jeřábek |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Bez chovatelů a majitelů ČSV by byl wolfdog.org jen černá díra ve vesmíru. Takže trochu slušnosti a úcty, by to chtělo ze strany administrátorů, to by pro začáték stačilo. Monika http://www.wolfdogs.cz/
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Já to cejtim tak, že tu někdo dělá nějakou práci zadarmo, kterou já využívám a tak neřešim drobnosti, protože mi na nich nezáleží. Samozřejmě, krádež je vážná věc, jenže krádež za tim vidí ten, kdo ji tam vidět chce. Pokud by si admin stáhl nějaké moje fotky, tak bych to rozhodně neřešil jako krádež a asi bych se ani moc nepozastavil nad tim, pokud by mne o ně přímo nepožádal.
Honza Jerabek Dear Admin, you're generally allowed to take and use any wolfdog photos you like which are and may be in the future on the site: http://picasaweb.google.com/jerabekj/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Já také nemám problém poskytnout fotky z rajčete, ale je fakt že fotky pravidelně přidávám, tak není důvod k jejich přidávání adminem. Jen to přesouvání mi zatím nebylo moc vysvětleno, abych to pochopila, protože Aj není má silná stránka. Prostě nemám ráda mizení nějaké hezke fotečky, co mi prezentuje psa k jinému psu, který je třeba jen v pozadí
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rakša
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Arimminum Kennel
|
![]()
Souhlasim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Já tu navíc mluvím celou dobu sama za sebe a tudíž výhradně o SVÝCH fotkách, které jsou foceny nějakým stylem, a to obvykle takovým, aby toho ze psa bylo vidět co nejvíc - nemluvím o snímcích tohoto typu: ![]() Proč je takováto fotka pro Vás tak nepoužitelná - fakt je tam pes jako blecha??? - a musí být opižlána, čímž si navíc přiděláváte zbytečně práci?? ![]() Proč takováto fotka nemůže být brána tak, jak je???? Můžete mi to RACIONÁLNĚ vysvětlit? Co je na ní nedostatečného??? Tento přístup wolfdogu opravdu nechápu - jsou tu majitelé a chovatelé ČSV pro Vás nebo Vy pro ně?? Nezlobte se, ale tohle mi fakt připadá postavené na hlavu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Fotka je pořád fotka a pokud je blbě ořezaná, působí na diváka nepříjemně a nepřirozeně. Ona se ta pravdila kompozice "nevymýšlela"jen tak pro uspokojení pár uměníchtivých zapálenců, ale právě pro to, aby divák mohl fotku/obraz dobře číst a její obsah působil harmonicky a příjemně. Z tohoto důvodu jediné, co dokážu pochopit a akceptovat, je právě stranové převrácení snímku (pokud tomu nebrání tělesná asymetrie psa), protože je mnohem přirozenější a příjemnější psa "číst" od hlavy k ocasu zleva doprava - tak jako čteme text - než naopak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Tak začneme tím lepším. Včera jsem psal mail na [email protected] aby vymyzali jednu fotku mého psa a změnili fotku v databázi za tuto: http://wolfdog.org/drupal/cs/gallery/pic/140422/ . Fotku kterou jsem chtěl smazat smazali, ale fotka v databázi je stále ta původní.
Další nepochopitelná věc je to že mne smazali jako majitele mého psa, který tu teď sedí vedle mě: http://wolfdog.org/ces/dbase/d9985.html Jsem si 100% jistý, že chovatel ani já jsme tuto informaci neposkytli. Tímto bych chtěl požádat o zapsání mně jako majitele psa: Assyr z Údolí komárů. Informace do profilu: Jméno: Závodník Pavel Chovatelská stanice: Adresa 1. (ulice): U Potoka 1 Adresa 2. (PSČ, Město): 747 05, Opava 5 Stát: ![]() Webové stránky: http://assyr-cswolfdog.wu.cz/ Email: [email protected] Děkuji za vyřízení Závodník Pošlu Vám to také emailem na [email protected] |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Arimminum Kennel
|
![]()
Podle me se predelava cela database ,protoze krome majitelu zmizeli i nekteri chovatele,i nekteri plemenici.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
Taky bych to tak videl, nebot v poslednich trech dnes jsem mel problemy se k databazi vubec pripojit.
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]()
trošku mimo, ale taky o fotkách. V databázy je fotka mého Urana z Lit. Kot. Mě to je jedno, kde se tam vzala, jen bych ji chtěl mít v originále a zároveň poprosit , jestli byste měli někdo další fotky mého uránka. Děkuji
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|