![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Wilkokłak
|
![]()
Szczerze mówiąc nawet gdybym mogła zostawić Łowcy w misce jedzenia "do woli", to myślę, że raczej bym tego nie robiła z dwu powodów; po pierwsze bałabym się, że w ten sposób może się stać grymaśnikiem, a po drugie moment przygotowywania psu jedzenia jest bardzo bogaty dydaktycznie, że się tak wyrażę, szkoda by mi było nie wykorzystywać tej możliwości.
![]() Co oczywiście nie oznacza, że moim zdaniem jeśli się tego nie wykorzystuje, musi to automatycznie skutkować jakimiś kłopotami z psem. ![]() Last edited by Grin; 25-02-2010 at 13:15. Reason: bł.styl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
- dajac wydzielone jedzenie widzimy czy ma apetyt, wiec latwo wylapac ewentualne problemy zdrowotne (pomijam fakt, ze wilczaki potrafia sobie czasem zrobic "tak sobie" 2 dniowy post - dorosle, nie szczeniaki) - lekko glodny pies to piues chetny do szkolenia na smakolyki... Mocno glodny wilczak to piesm, ktory na smakolyki cwiczy jak owczarek belgijski... ![]() Ale i tak: normy (ilosc karmy) jaka je nasz pies musimy sobie sami wypracowac, bo zbyt wiele rzeczy ma na to wplyw, aby zwracac uwage na tabelki...
![]() |
![]() |
#3 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
Pamiętam, że dla mnie to też był ogromny problem, ile dać jeść szczeniakowi, żeby nie była za mało, ale żeby go nie przekarmiać. Z perspektywy czasu oceniam to tak; do pewnego momentu szczeniak potrzebuje więcej jedzenia i pomimo tych stosunkowo sporych porcji wygląda jak szkieletor. Ale przychodzi pewien moment (w przypadku Łowcy to tak ok. 6 miesiąca życia z tego co pamiętam), że trzeba zmniejszyć racje, bo inaczej zaczną się zaokrąglać boczki. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|