![]() |
![]() |
|
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Junior Member
|
![]()
Skoro uwazasz ze pomaganie pieskowi polega na tym abym musial go wziac bez odpowiednich papierow ze jest mieszancem no to trudno.
Ja juz dawno temu zdecydowalem ze bede mial wilczka, a ze istnieja pieski wilczaki to tym lepiej bo byloby to bardziej skomplikowane gdybym musial kupic hybryde z wilka itp. zwlaszcza pod wzgledem tego ze mialby nieprzewidywalny charakter i nieprzewidywalne cechy. A o wilczaku jest bardzo duzo informacji zarowno o samym piesku jak i o tresurze. Ja i tak kupie pieska wilczaka bo: a) I tak nikt nie wie kim jestem w rzeczywistosci, wiec pieska moge kupic nawet sam w Polsce. b) Pieska moze mi kupic wujek albo kuzyn w Polsce i jesli bede zmuszony tak zrobic to kupia pieska od tego hodowcy ktory najwiecej protestuje przeciw mnie bo bedzie to mialo dodatkowy smaczek ![]() No ale narazie licze na to ze sa rozsadni i normalni hodowcy w Polsce i ze od ktoregos z nich kupie pieska z odpowiednimi papierami DLA DOBRA PIESKA, poniewaz ten hodowca bedzie rozumial ze z odpowiednimi papierami piesek bedzie mial 100 % pewnosc ze nic zlego go niespotka po drodze do Norwegii a w Norwegii i tak zadne papiery nie beda potrzebne bo tutaj piesek bedzie jako kundel urodzony w Norwegii. |
![]() |
![]() |
|
|