Vai indietro   Wolfdog.org forum > Polski > _Administracja

_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi....

Rispondi

Strumenti della discussione Modalità di visualizzazione
Vecchio 11-11-2009, 09:02 AM   #1
z Peronówki
VIP Member

L'avatar di z Peronówki

ubicazione: Późna
Invia un messaggio tremite MSN a z Peronówki Invia un messaggio tremite Skype a z Peronówki
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da wilczakrew Visualizza il messaggio
Co w takim razie umknieło Margo, że dwa ostatnie jej mioty od dłuższego czasu nie mają uzupełnionych danych i ta hodowla znajduje się w bazie danych. ?

Więc kogo te zasady dotyczą, a kogo nie
Bosze Grzesiek, przy Tobie opadaja raczki... Jak maja byc uzupelnione jesli nie bylo aktualizacji bazy danych od 04.10.2009??? Nie ma danych nowych wlascicieli, nie ma nowych przeswietlen, nie ma nowych egzaminow, mimo, ze wszystko wysylalam. I teraz niecierpliwie czekam jak inni...

Ale widze, ze Grzesiu znow wprowadza nowa regule: "Inni moga miec braki (chocby z powodu przesuwajacych sie aktualizacji), ale Peronowka jest mi sola w oku, wiec oni musza miec wszystko aktualizowane NATYCHMIAST. Ja, Grzes tak postanowilem..."

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 11-11-2009, 11:24 AM   #2
Hanka
Senior Member

L'avatar di Hanka

ubicazione: Kadaň
Invia un messaggio tremite ICQ a Hanka Invia un messaggio tremite Skype a Hanka
predefinito

Už jsem to psala na anglickém fóru: data mých posledních štěňat byla poslána přes "add dog", ale neobjevila se v databázi, není to moje chyba. Poslala jsem tedy znovu email adminovi a teď čekám na další aktualizaci.
Ale myslím, že aktualizace 1x měsíčně, v době, kdy se kryje hodně fen a každý den je něco nového, je velice málo......
Hanka jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 11-11-2009, 02:34 PM   #3
shaluka
Wilczy Duch

L'avatar di shaluka

ubicazione: Sulejów
Invia un messaggio tremite ICQ a shaluka Invia un messaggio tremite Skype a shaluka
predefinito

A ja mam dwa pytania, ktore bynajmniej nie maja w nikogo uderzać.

1. Kto w takim razie jest Adminem?

2. Istnieje cos takiego jak poufnosc danych osobowych i w takim razie co wtedy jak wlasciciel nie chce by jego dane byly w takiej bazie? Przeciez hodowca nie ma prawa ich ujawniac. Przeciez kazdy moze pragnac psa, niekoniecznie pragnac by kazdy znal jego adres i wiedzial, ze takowego posiada?

Pytam czysto hipotetycznie.

"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach."
shaluka jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 11-11-2009, 05:13 PM   #4
Margo
Moderator

L'avatar di Margo

Invia un messaggio tremite Skype a Margo Send Message via Gadu Gadu to Margo
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da shaluka Visualizza il messaggio
2. Istnieje cos takiego jak poufnosc danych osobowych i w takim razie co wtedy jak wlasciciel nie chce by jego dane byly w takiej bazie? Przeciez hodowca nie ma prawa ich ujawniac. Przeciez kazdy moze pragnac psa, niekoniecznie pragnac by kazdy znal jego adres i wiedzial, ze takowego posiada?
Nikt nie nakazuje przesylania danych OSOBOWYCH! Te moga przeslac sami hodowcy za zgoda wlascicieli, albo sami wlasciciele. Ale nie ma musu.

Dane osobowe to termin prawniczy, który w prawie polskim został zdefiniowany w ustawie dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych. Oznacza wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. Osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożsamość można określić bezpośrednio lub pośrednio, w szczególności przez powołanie się na numer identyfikacyjny albo jeden lub kilka specyficznych czynników określających jej cechy fizyczne, fizjologiczne, umysłowe, ekonomiczne, kulturowe lub społeczne. Informacji nie uważa się za umożliwiającą określenie tożsamości osoby, jeżeli wymagałoby to nadmiernych kosztów, czasu lub działań. (definicja wedlug Wikipedii)

Dane, ktore przysyla sie do Wolfdoga takimi nie sa, bo nie majac nawet zgody mozna napisac, ze wlascicielem Pikusia jest pan J. Kowalski z Polski. Do statystyk to wystarczy. A Ty nawet czyniac cuda pana Kowalskiego od Pikusia w Polsce szansy znalezc nie masz....

The customs of your tribe are not laws of nature - George Bernard Shaw
Margo jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 11-11-2009, 05:18 PM   #5
Gaga
VIP Member

L'avatar di Gaga

ubicazione: Los Dientitos
Send Message via Gadu Gadu to Gaga
predefinito

dokładnie te same dane publikowane są w katalogach wystawowych, na wszelki wypadek można wysłać to samo pytanie do ZK.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 11-11-2009, 05:28 PM   #6
wilczakrew
Senior Member

predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Gaga Visualizza il messaggio
dokładnie te same dane publikowane są w katalogach wystawowych, na wszelki wypadek można wysłać to samo pytanie do ZK.
Wybacz Gaga ale niestety nie. Jadąc na wystawę zgadzasz się na publikowanie swoich danych osobowych. Kupując psa od hodowcy wcale tego nie musisz zrobić i wtedy hodowca nie ma prawa podać Twoich danych osobowych. Możesz nie jechać na wystawę i wtedy też nie są publikowane Twoje dane osobowe. Nikt nie zmusi Ciebie do podania i umieszczenia Twoich danych na WD. Więc nie ma potrzeby wysyłania takiego zapytania do ZKwP.

Co do P. Kowalskiego to identyfikacja nie będzie wcale cieżka. Wystarczy, ze ten Pan raz zapragnie aby jego pociecha spotkała się z innym wilczakiem. Zaraz są zdjęcia psa i właściciela, podana lokalizacja, itd.
Wilczaków jest około 200 szt nie 2000000 szt aby nie dało się tego zidentyfikować.
Osobę można zidentyfikować po samochodzie jeśli jest on unikatowy.

Bardzo dziękuje Margo za te słowa. Ja mam już odpowiedz na wszystkie pytania i watpliwości.
"Dostep do bazy ma wylacznie JEDNA OSOBA."
wilczakrew jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 11-11-2009, 05:34 PM   #7
shaluka
Wilczy Duch

L'avatar di shaluka

ubicazione: Sulejów
Invia un messaggio tremite ICQ a shaluka Invia un messaggio tremite Skype a shaluka
predefinito

No tak, ale wystawy, to wystepy publiczne na ktore sie ludzie godza, a nie kazdy kto ma jak to ujela margo "Pikusia" musi wystawiac. Tak wiec to co innego.

"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach."
shaluka jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 11-11-2009, 04:13 PM   #8
wilczakrew
Senior Member

predefinito

Quote:
Originariamente inviata da z Peronówki Visualizza il messaggio
Bosze Grzesiek, przy Tobie opadaja raczki... Jak maja byc uzupelnione jesli nie bylo aktualizacji bazy danych od 04.10.2009??? Nie ma danych nowych wlascicieli, nie ma nowych przeswietlen, nie ma nowych egzaminow, mimo, ze wszystko wysylalam. I teraz niecierpliwie czekam jak inni...

Ale widze, ze Grzesiu znow wprowadza nowa regule: "Inni moga miec braki (chocby z powodu przesuwajacych sie aktualizacji), ale Peronowka jest mi sola w oku, wiec oni musza miec wszystko aktualizowane NATYCHMIAST. Ja, Grzes tak postanowilem..."
Małgosiu może i przy mnie opadają rączki lecz jest to nic w porównaniu co robi się po czytaniu Twoich postów.

MOŻE JAK TAK NAPISZĘ TO ZROZUMIESZ.

Fakt aktualizacja zbiorcza bazy danych nastąpiła w dniu 04-10-2009r.
Po tym terminie w bazie danych dokonano kolejnych zmian poprzez panel administracyjny.
KAŻDY KTO MA TAKIE UPRAWNIENIA MOŻE TAKIE ZMIANY WPROWADZIĆ.
- dodawanie rezultatów wystaw
- zmiany na karcie psów
- zmiany na liście miotów
- zmiany na listach hodowli
- zmiany na listach reproduktorów
- zmiany w spisie bonitacji

NIE WYMAGA TO ZBIORCZEJ AKTUALIZACJI BAZY DANYCH. WSZYSTKIE DANE MOGĄ ZOSTAĆ ZMIENIONE W KAŻDEJ CHWILI. TO WSZYSTKO JEST BAZĄDANYCH.

TE SAME ZASADY DLA WSZYSTKICH BEZ WZGLĘDU NA PRZYDOMEK

Jeśli istnieją takie zasady to mnie nie interesuje, fakt, że kogoś się wywala bo jego dane zagineły i znalazły się po 04-10-2009r i musi czekać do następnej czasoiprzestrzeni , a dane innej osoby nie znalazły się po 04-10-2009r bo Admin nie miał czasu ich dodać.

W jednym i w drugim przypadku danych nie ma więc jest taka sama zasada albo kasujemy albo stosujemy zasade domniemanego błędu.

Ja nie muszę wprowadzać , żadnych regół czy zasad na WD bo Ty już ich wystarczająco dużo wprowadziłaś i sama nie przestrzegasz, tego czego wymagasz od innych.

Zasłanianie się Adminem jest dobrym rozwiązaniem, tak samo jak pisanie pod szyldem z Peronówki.
wilczakrew jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 11-11-2009, 04:54 PM   #9
Margo
Moderator

L'avatar di Margo

Invia un messaggio tremite Skype a Margo Send Message via Gadu Gadu to Margo
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da wilczakrew Visualizza il messaggio
.
KAŻDY KTO MA TAKIE UPRAWNIENIA MOŻE TAKIE ZMIANY WPROWADZIĆ.
To ja ci napisze tak

KLAMIESZ!!!!!
Dostep do bazy ma wylacznie JEDNA OSOBA. A gadanie, ze zmiany moze robic kazdy lub jakas grupa osob to czystej wody KLAMSTWA.

ZADNE. Jeszcze raz ZADNE dane w bazie nie mogly byc zaktualizowane i nie byly. System automatycznie podaje date ostatniej zmiany. I mozesz sie upierac przy swoim ale jest to WYLACZNIE Twoja wyobraznia i Twoja teoria spiskowa.
Planowane mioty, wystawy, fotki NIE SA BAZA DANYCH!!!!

Wybacz, ale doszukujesz sie teorii spiskowych, a wszystko bazuje jedynie na Twojej niewiedzy. Krytykujesz i atakujesz opierajac sie jedynie na tym, ze nie masz pojecia jak dziala Wolfdog i jak jest zbudowany. Ale wypowiadania na temat rzeczy o ktorych nie masz pojecia nikt nie moze Ci zabronic... A szkoda... Bo tlumaczenie czegos komus ktos NIE CHCE ZROZUMIEC to zwyczajna strata czasu.

Jeszcze raz: OSTATANI AKTUALIZACJA BYLA 04.10.2009. I Twoje poematy i wymysly tego NIE ZMIENIA. A jesli nie wierzysz - to TWOJ i WYLACZNIE Twoj problem.

Quote:
Jeśli istnieją takie zasady to mnie nie interesuje, fakt, że kogoś się wywala bo jego dane zagineły i znalazły się po 04-10-2009r i musi czekać do następnej czasoiprzestrzeni , a dane innej osoby nie znalazły się po 04-10-2009r bo Admin nie miał czasu ich dodać.
Daruj sobie wypowiadanie na tematy o ktrych nie masz NAJMNIEJSZEGO pojecia. Nie chodzi o ostatni miesiac, ale dane ktorych nie ma OD ROKU i DWOCH. Admin to wylapal, system nie. Trzeba poprawic system, ale prawda jest taka, ze publikowanie miotow Hanki powinno byc (jesli stosujemy te same zasady dla wszystkich) wstrzymane juz dwa lata temu. Wycofasz teraz swoje zarzuty?

A na przyszlosc - zanim zaczniesz BESPODSTAWNIE atakowac innych to upewnij sie u zrodla, czy masz racje. W tym wypadku Hanka sama Tobie powie, ze odmowila nam (wtedy jeszcze mi) przeslania tych danych. Ja o tym zapomnialam, Admin to wykryl. I zastosowal to o co tak ostro walczysz - o te same reguly dla wszystkich!!!!!

Nikt nie sciga hodowcow za kilka mies. zwloki. Brane sa poprawki na pozniejsze aktualizacje. Ale oswiadczenie, ze danych sie nie wysle i zwloka dwuletnia to CO INNEGO!!!!

The customs of your tribe are not laws of nature - George Bernard Shaw

Ultima modifica di Margo : 11-11-2009 a 04:58 PM
Margo jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 09-13-2010, 08:46 PM   #10
Khan
Junior Member

L'avatar di Khan

ubicazione: Łódź
predefinito

Chciałbym prosić o wrzucenie zapowiedzi miotu Cwanego Wilka, Crest Wilk z Polskiego Dworu i Amber Wolf z Peronówki z datą odbioru od 01.01.2011. Mail do Admina chyba zaginął. Czy jest szansa by powróciły dane dotyczące hodowli, hodowców, właścicieli?
Khan jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 09-26-2010, 07:59 PM   #11
Bajka
'Wilk z baśni' :)

L'avatar di Bajka

ubicazione: Kraków / Żydów...i tak na zmianę:)
predefinito

Niech mi ktoś mądry i życzliwy powie, w jaki sposób można dodać naszej Furii (zwanej bardziej oficjalnie Kalaratri z Peronówki ) w informacjach Ch.Pl? Jeśli można poprzez napisanie w tym wątku, to bardzo proszę i bardzo dziękuję

www.wilkzbasni.pl
Kalaratri z Peronówki (Furia) & Clair De Lune Srdcerváč (Luna) & Bazyliszek Wilk z baśni
Bajka jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 09-28-2010, 08:35 PM   #12
Sebastian
Member

L'avatar di Sebastian

ubicazione: Wejherowo blisko morza, Kaszuby
Invia un messaggio tremite Skype a Sebastian Send Message via Gadu Gadu to Sebastian
predefinito

Oglądaliśmy ostatnio galerię i znalazłem nieścisłość. Piesek na zdjęciu http://wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/130331/ to nie mój Harry Kollárov dvor ale jakiś inny. Nie ma charakterystycznych i widocznych znaków szczególnych.
Także prosimy przy okazji o aktualizację bo zapewne inny właściciel czeka na właściwy podpis.
Vecchio 10-31-2010, 07:21 PM   #13
jefta
Call Me Sexy Srdcervac

L'avatar di jefta

ubicazione: Wroclaw
Invia un messaggio tremite Skype a jefta Send Message via Gadu Gadu to jefta
predefinito

widzę, że niektóre psy mają w bazie wynik bonitacji z Havranova. mam gdzieś wysłać fotkę karty oceny by Sexy też miała dodany wynik?
http://img714.imageshack.us/img714/9194/dsc0028bt.jpg
Vecchio 11-15-2010, 09:32 PM   #14
Gia
K-Lee Family

L'avatar di Gia

ubicazione: Wrocław
Invia un messaggio tremite Skype a Gia Send Message via Gadu Gadu to Gia
predefinito

Czy mogę prosić o podmianę zdjęcia w bazie na to??:
http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/150037/

K-Lee Vornja z Peronówki

Gia, K-lee Vornja z Peronówki & Gran Rosa Amiga Atropa Bella Donna...
Gia jest offline   Rispondi quotando
Rispondi