![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Klec a košík, to už je fakt trochu moc. Stejně by to nemělo valný efekt. Sundat (a zničit) košík zabere minutu, zbytek dejme tomu deset minut a pak jsi zase na začátku, akorát navíc budeš řešit zničené drápy a zuby. Taky si myslím, že ji to časem přejde, když bude vědět, že v určitou dobu přijdeš, a souhlasím s pravidelností. Vzpomeň si, že každá změna čévéčko rozhodí.. A když to zaženu do krajnosti, tak pokud nevyje mezi desátou noční a šestou ranní, tak maj sousedi v podstatě smůlu a ani na týrání zvířat si stěžovat nemůžou, protože vytím si pes neublíží. To samozřejmě neznamená, že to nemá vliv na sousedské vztahy.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
ja bych ji samo kosik do klece nedala,to byla jen takova recnicka uvaha...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Co se týká diktafonu, použil bych MP3 přehrávač s možností záznamu a externího mikrofonu. Ten pak může ležet mimo dosah na polici a nahrávat až do velikosti paměti ... a není nutná zrovna CD kvalita
![]() Jinak co se tyka tyrani zvirat ... nevim jestli jsem to tady uz nekde nepsal, ale nedavno jsem se dozvedel, ze ve Svedsku je dobrej byznis "psi skolka", protoze tam maji zakon, ktery nedovoluje nechat psa o samote dele nez 6 hodin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Noo, koukam, že máte taky veselo....Sofa řve z 98% když jdu do práce (nebo zkrátka mimo byt), nepřipadá mi, že by nějaká pravidelnost na vytí měla vliv. Dříve jsem byla v práci přesně od do út,čt stejný čas, po st jiný stejný čas a pá nejkratší čas. Teď je pracovní doba pohyblivější. Jako se štěndem jsem s ní byla doma 14dní..natrénování nula nula nic..takže můj nástup do práce pro ni byl vcelku drsný. Sofa je od mala celkem hysterická a závislácká, ač samostatnost jako takovou trénuju dost a třeba oproti bráškům je na tom v tomhle směru dle mého názoru nejlépe.
Co má klec, mám jistotu, že "nic" nezničí (pokud něco nenechám na kleci apod.). Teď jsem ve spěchu a zmatku klec zapoměla zavřít..takže byla slečna neplánovaně doma navolno..a po návratu z práce jsem málem dostala infarkt:-(. Takže jsem se celkem rychle a nechtěně ujistila, že u klece ještě nějaký pátek bohužel zůstanem. V rámci natírání klece jsem taky zjistila, že v mé nepřítomnosti taky dobývá dvířka a jejich okolí.. Co se sousedů týče, taky každý říká trochu něco jiného..jak jsem psala, při odchodu vyje z 98%, ale po chvíli-typuju tak 10-15min toho nechá. Prý tak 1-2x do týdne vyje i během dne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Jestli se debata částečně zvrhla na klece pro čsv, tak tady je starší diskuze. Řeší se to pořád- klece v bytě
![]() http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=9887 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
My sme tiez mavali problem s vytim a najma so sramotenim v noci, sused je velmi citlivy na zvuky a navyse skoro ide spat a skoro vstava, takze sme mali perno. Ale skludnilo sa to a minule mi sused vravel ze je velmi prekvapeny ako je Freika dobra a ticha. Ten pes sa nauci, len to chce trpezlivost. Freika sa naucila ze po veceri je fajront a ticho a klud a teraz nevadi ani ked mame vecer navstevu, proste poviem dobru noc a znamena to se sa ide spinkat. Davam pozor aby bol vecer vzdy niekto doma ak chcem ist do kina alebo ku kamosom, a uz sa naucila ma aj uplne potichucky vitat, aj ked sa vratim okolo jedenastej - jednej tak najhlasnejsie je vrzganie branicky.
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
tak jista nadeje,ze se zklidni existuje...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
samostatnost řešit přes zůstaň, jinak to asi nejde(a ani mě to jinak "normálně" nenapadá, zavírat do klece tu svojí princeznu nebudu...i když přiznám se, že občas mi proběhla hlavou velká elektrikářská pevná černá izolační páska při pohledu na její nohy, když jí zrovna chytal rapl
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Jo to hej, ale ked ja nezalahnem ale v kuchyni cosi robim a ona na mna z vonka cez okno vidi... Alebo sa rozhodla si otocit misku hore dnom a hrat sa s nou - v tom kotci na betone to rezonovalo... Aj kosticky som jej musela na noc zrusit, ked si ju na bude zacala zuzlat tak to strasne bolo pocut. Teraz proste spi a basta, uz aj vodu jej tam mozem nechavat...
![]() |
|
|