![]() |
![]() |
|
_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Jak mawia mój zaprzyjaźniony doktor "przekonanego nikt nie przekona"
![]() Niniejszym postuluję o "zaoranie" całej bazy, chwilowe ukrycie wszystkich hodowli przydomkowych i hodujących, reproduktorów, suk hodowlanych, szczeniąt, właścicieli itp. i przewrotnie ustalenie nowego startu na 13.03.2009. Do tego czasu wszyscy faktycznie zainteresowani sprawdzą swoje dane, uzupełnią braki i ponownie zapoznają się z regulaminem wolfdoga. Jeśli po analizie dojdą do wniosku że dane są kompletne, zgadzają się z regulaminem i akceptują zasady tu panujące nadchodzi piękny moment samozadowolenia i hodowla pojawia się w bazie. Dzięki temu wszyscy są szczęśliwi, baza jest kompletna i wreszcie nie ma tekstów i podtekstów o niszczeniu konkurencji. Temat mnie nie dotyczy, zadziwia mnie jedynie zapał w polemice przy całkowitym braku zapału do sprostania wymogom bazy we własnym (czyli hodowcy)dobrze pojętym interesie ![]() ps. Terminy "orki" jak i kiełkowania nowej bazy są przypadkowe, ale wiecznie niezadowolonym dadzą możliwość utyskiwania na nieszczęścia chodzące parami tj. 13-go i w piątek ![]() pozdrawiam Anka |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Dobre, dobre :-)
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Emocjonalnie to mi ryba kto jest na liście a kogo nie ma, ale logika mi skrzeczy z tyłu, że takich terminów było już kilka, w tym ostatni- luty (wypowiedzi Margo). Kolejny więc nic nie zmieni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Kolejny termin i to bez większego znaczenia, bo zainteresowani zamiast uzupełnić dane aby wszystko było zgodne z zasadami to się smieją z tego cyrku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Member
|
![]() Quote:
Porownywanie hodowli, ktora omylkowo nie przeslala jednego PKRa do hodowli, ktora z premedytacja bojkotuje cala zasade wspolpracy z wolfdogiem to nieporozumienie. Kazdy ma prawo sie nie zgadzac z zasadami tutaj panujacymi i ma wolna wole, by nie wchodzic na ta strone, ani korzystac z umieszczonej tutaj bazy danych. Nikt nie jest do niczego zmuszany. Ale wszystko ma swoje konsekwencje. A co do bycia "pierwszym", to wybacz, ale ja nie mam zadnych kompleksow z tym zwiazanych. Szkoda tylko, ze wedlug Ciebie jest to argument tak wazny, ze usprawiedliwia wszystko inne i ma byc dozywotnim paszportem do posiadania jedynej racji. Nie podobaja sie zasady, na jakich dziala zbieranie danych: prosze bardzo, droga wolna, do widzenia. Nie jest to strona ZKwP, ani klubu i jak zauwazyles jedynie prywatna strona kilku osob odwiedzana przez jedynie 85 tys. osob kazdego miesiaca. Jakos wiekszosc potrafi sie dostosowac do panujacych zasad i docenia istnienie bazy danych. Baza jest tworzona nieprzerwanie od 1998 roku i spedzono nad jej aktualizacja setki, a moze nawet tysiace godzin, ale nic nie stoi na przeszkodzie, abys zalozyl wlasna - przeciez nie mamy na to monopolu. My jednak z uwagi na ilosc czasu, jaki jest jej poswiecany staramy sie szanowac swoj czas i maksymalnie usprawnic przeplyw informacji miedzy hodowcami i baza wolfdoga. Kiedys moze dalo sie prosic poszczegolnych hodowcow o przesylanie informacji, ale teraz, gdy dane uzyskujemy od prawie 800 hodowcow nie jest fizycznie mozliwe wypraszanie o laskawe przeslanie danych pojedynczych osob, niezaleznie od tego jak wczesnie zarejestrowali hodowle. Quote:
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#6 | ||
złośliwy krasnolud
|
![]() Quote:
No ale już wszyscy zauważyli - nie ma 'automata' który to zapewni, jest uznanie moderatora. Quote:
Bo faktycznie, tak nagle spadło na głowę kowadło w drewnianym kościele i zaświtała myśl - pojedziemy do Czech, będziemy hodować wilczaki. Quis custodiet ipsos custodes? I dlatego zawsze będę patrzeć i 'się czepiać'. Bo dla mnie tutaj cały czas jest konflikt interesów którego wy nigdy nie zobaczycie. Nie wierzę w bezstronność portalu który jest prowadzony przez hodowców z jednej hodowli. Pewnie za dużo cynizmu we mnie jest.
CIRI Wilk z Polskiego Dworu ['] Last edited by btd; 09-03-2009 at 14:20. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
1. Wiem, że terminów na ostateczne uzupełnienie danych było kilka i tak naprawdę kolejny niewiele zmieni, albo "poczują się" do uzupełnienia swoich danych tylko Ci, którzy będą mieli najmniej do poprawienia a pozostali nadal będą mieli ogromne kłopoty z terminem, dostępem do swoich danych, złośliwością rzeczy martwych i oczywiście ludzką niechęcią.
2. Zaproponowałam kolejny termin tylko i wyłącznie w jednym celu, aby wykluczyć wzajemne oskarżenia, i położyć kres kolejnej niepotrzebnej awanturze. Jako osoba niezwiązana z hodowlą (nie mam takiej) podobnie jak nie mam psa reproduktora mogę spokojnie czytać o co biją się inni bardziej zaangażowani i nikt nie może mi zarzucić stronniczości ![]() 3. Nikt z nas nie wie kiedy na niego spłynie światłość czy spadnie kowadło na głowę ale sposób dochodzenia do myśli będę hodować wilczaki czy chcę mieć wilczaka nie ma związku z tym kto pierwszy je miał czy zaczął hodować. Powody mogą być bardziej prozaiczne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Wychodząc z takiego załozenia to : Jaki portal na swiecie jest bezstronny. ? Który inny portal wilczakowy w polsce jest mniej bezstronny. ? Bzdury bzdury i jeszcze raz bzdury nie poparte niczym. Jeśli było by tak jak twierdzisz to już nigdy na tym portalu nie napisał byś słowa, a wszystkie Twoje posty zostały by dawno skasowane. Został byś całkowicie zablokowany przez admina tak jak robią to inne portale bo jest to dla nich mało wygodne i nie na ręke. Portal robił by reklame wyłącznie swojej hodowli i wszystkie inne traktował marginalnie. Dodam bardzo marginalnie. Co do konfliktu interesów to bardziej poszukał bym go na własnym podwórku, bo to nie cynizm jest w Tobie ja bym to nazwał zupełnie innymi słowami. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Dyskusja ? się rozwija a ja tylko uprzejmie informuję, że brakujące dane PKR dwóch psów z mojej hodowli doślę Adminom w terminie późniejszym. Nie chcę żeby przesłanie ich teraz, uznane to było za chęć koniecznego zareklamowania miotu i dało asumpt do dalszych dywagacji.
Miot po EURYM z Peronówki ( Krzysiu jakoś to musicie przeżyć) i mojej suce nie będzie reklamowany na liście planowanych miotów, bez względu na to czy spełnia, czy nie spełnia widzimisię i humory Adminów. Zresztą nie ma gwarancji, że wymogi za pięć minut się nie zmienią, wszak to prywatna strona i jest to zrozumiałe, że jej włacicele robią co chcą. Po raz kolejny podkreślam, że uzupełnień dokonam TYLKO ze względu na szacunek dla Właścicieli psów z mojej hodowli.
![]() |
|
|