Vai indietro   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Rispondi

Strumenti della discussione Modalità di visualizzazione
Vecchio 01-26-2009, 03:54 PM   #1
Sebastian
Member

L'avatar di Sebastian

ubicazione: Wejherowo blisko morza, Kaszuby
Invia un messaggio tremite Skype a Sebastian Send Message via Gadu Gadu to Sebastian
predefinito

Moja historia zawierała wątek weterynarza. Tzn. rozpaczliwie go szukaliśmy i bez niego nic byśmy sami nie zadecydowali.
Ale na kolejne sytuacje się już sami zabezpieczyliśmy taką samą dawką po konsultacjach.
Czasami bywa też że zaufany wet nie może........dlatego ja mam juz zapas.
Vecchio 01-26-2009, 04:41 PM   #2
Rybka
Member

L'avatar di Rybka

ubicazione: Stargard
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Sebastian Visualizza il messaggio
Moja historia zawierała wątek weterynarza. Tzn. rozpaczliwie go szukaliśmy i bez niego nic byśmy sami nie zadecydowali.
Ale na kolejne sytuacje się już sami zabezpieczyliśmy taką samą dawką po konsultacjach.
Czasami bywa też że zaufany wet nie może........dlatego ja mam juz zapas.
Ja nie neguję podawania samodzielnie sterydów przy wstrząsie anafilaktycznym, jeżeli Wasz wet wie i Wam dał steryd, przestrzegam tylko przed kupowaniem go na własną rękę i podawaniu bez takowej konsutacji. Przecież ja sama wetem nie byłam jak podawałam małemu steryd
I chcę zwrócić uwagę na to, że nie każdy pies ma uczulenie na jad osy, ale każdy może mieć na coś innego... I możemy nawet nie wiedzieć o tym, ponieważ takie uczulenie może "wyjść" za drugim, nawet trzecim podaniem leku, czy po kolejnym użądleniu osy.
Na szczęście objawy są tak charakterystyczne, że nie sposób pomylić tego z niczym innym Liczy się tylko szybkość reakcji...
Vecchio 01-27-2009, 01:15 PM   #3
shaluka
Wilczy Duch

L'avatar di shaluka

ubicazione: Sulejów
Invia un messaggio tremite ICQ a shaluka Invia un messaggio tremite Skype a shaluka
predefinito

My tez tak stracilismy pol roczna sunie.. Polknela ose.. Dostala wylewu wewnetrznego.. Nic sie nie dalo zrobic. Mielismy wieczornego grilla, Lady biegala po ogrodzie, bawila sie i nagle upadla.. Smierc na miejscu. Nikomu tego nie zycze, wiec tez radze wszystkim uwazac na owady, wszelkie... Dzieki za zalozenie tego tematu, informacje w nim zawarte napewno zapamietamy!

"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach."
shaluka jest offline   Rispondi quotando
Rispondi