![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Senior Member
|
![]()
Tak Gaga masz rację - ale zawsze cień nadzieji można mieć...
![]() A ja czytając, to faktycznie wyciągam wnioski często poparte "wiedzą tajemną" ![]() ![]() Myślę też, że nie jest głupim pomysł jaki wcześniej padł odnośnie komisji sprawdzającej stan hodowli. ![]() ![]() Ponieważ nie jestem hodowczynią, a tylko właścicielką, to mogę oceniać, tylko to co faktycznie jeden hodowca mówi o drugim, a zdanie (trochę zachwiane) też o niektórych hodowlach mam, choćby jak kiedyś pisałam z punktu widzenia osoby chcącej kupić wilczaczka. Było minęło.... Wolna wola każdego jaką wybierze opcję hodowli... tylko wszystko z umiarem i rozsądkiem. Czyli idealna hodowla to taka, gdzie: - psy mają czystą wodę, codzienne posiłki, żyją w czystych warunkach, stały kontakt nie tylko z właścicielem, ale z całą rodziną, są pielęgnowane, nie rozmnażane bez kontroli, gdzie jest odpowiednia selekcja-dobór (przeanalizowany) pary hodowlanej, gdzie sięga się po reproduktora nie "sprawdzonego", bo daje duże mioty, ale takiego którego linii jest najmniej i nie ważna jest odległość, którą trzeba pokonać aby "zdobyć" jego geny ![]() Zgadzam się z tym co napisała Z Peronówki, i dla mnie w Polsce, mimo tego "co tam" sobie wiem, to jest to hodowla nr 1., bo całkowicie spełnia w/w. P.S. Ale jakbym była hodowczynią, to pewnie opcja "domowa", bo moje zwierzęta mają ogród, ale dom jest najważniejszy ![]() |
![]() |
![]() |
|
|