![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Themen-Optionen | Ansicht |
|
![]() |
#1 | ||||
Distinguished Member
|
![]() Zitat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zitat:
Zitat:
Zitat:
![]() Gaga, pomysł z magnesem wypróbuję, dzięki. Mając 350V kable na wierzchu na wysokości pyska- nie zaryzykowałbym takiej metody przy 2 mies. szczeniaku... dlatego patent z metalowymi ociekaczami okazał się super. I żeby potem nie było że mam potwora - ona jeszcze nigdy nie próbowała ich sforsować, tylko raz czy dwa obwąchała... ![]() Nie, to znaczy tylko tyle, że jesteś rozsądnym właścicielem. Natomiast nie mogę zrozumieć dlaczego ten czysto praktyczny i 'nieideologiczny' temat starasz się usilnie przekształcić w kolejną "pyskówkę" ![]() Kasiu, dziękuję za pomysł na lodówkę. U nas póki co lodówka, szafki kuchenne, stare meble, itd. są poza zasięgiem zainteresowania małolaty... nawet kąt komputerowy omija już łukiem i serwet ze stołu nie ściągą, ale dobrze poznać różne sposoby na wszelki wypadek, bo nie wiadomo, co nas jeszcze czeka.. ![]() Ja po prostu wiem, że prawdziwie kochany wilczak każdego właściciela cierpiącego na syndrom pychy wcześniej lub później nauczy pokory... taka już ich rola i ....nasza karma ![]() ![]() ![]() Geändert von Rona (11-13-2008 um 11:23 AM Uhr) |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
złośliwy krasnolud
|
![]() Zitat:
Zitat:
Wywoływanie pyskówek jest nudne. Ale dłużny nigdy nie zostaję. Zarówno 'dobra' jak i 'zła'. Taka karma :-D Zitat:
![]() A no i łazienka/ubikacja - klamki chodzą ciężko, a drzwi trzeba ciągnąć do siebie żeby wejść. Ale i tak wielokrotnie było pokazywane że to że zamknięte nie znaczy że coś tak jest fajnego - tylko dlatego że tam i tak nic ciekawego nie ma i jest nudno. Jak coś Ciri wymyśli to od razu obfotografuję i wrzucę do neta. Ja piszę jak jest a nie jak chcę żeby wyglądało.
![]() |
![]() |
#3 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
To może ja napisze coś dla tych których pies biega po ogrodzie. Jeśli chcemy by jakis wybitnie drogocenny krzew nie został obgryziony lub podkopany, można go ogrodzic niskim płotkiem lub siatką, ale ogrodzenie to MUSI dotykać krzaczka, jesli zostawimy wolne miejce pomiedzy rośliną a ogrodzeniem pies bedzie starał sie tam wskoczyć. Jeśli jest to WYBITNIE drogocenne drzewko
![]() ![]() O takie rady chodziło ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Distinguished Member
|
![]() Zitat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Distinguished Member
|
![]() Zitat:
![]() Zitat:
![]() ![]() ![]() ![]() Geändert von Rona (11-13-2008 um 12:23 PM Uhr) Grund: uzupelnienie |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
złośliwy krasnolud
|
![]() Zitat:
U mnie remont był, bo wilczak zbiegł się ze ślubem i przeprowadzką do 'siebie' (z resztą tak było od poczatku planowane) a mieszkanie było po eksmisji i trzeba bylo robić wszystko. I jechaliśmy od razu tak żeby czy szczeniak czy dziecko nie mial tak latwo wymyslic czegos faktycznie glupiego i groznego. I nie, doskonałością nie jestem, ale w wybranych dziedzinach dążę do tego :-D Trzeba mieć jakieś cele w życiu ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Aha, i u nas, jak na razie działa coś w stylu kontrolowanego zakazanego owocu.
Chce się poszarpać czymś, coś porozwalać - nie ma problemu, ale pod kontrolą. Stare skarpetki, siatki, koszulki, kartony, plastikowe butelki itd. Nie wiem czy jest w stanie tak kojarzyć, ale jak pozwalamy w kontrolowanych warunkach na zupełną destrukcję czegoś, to potem w ogóle nie interesują np wiszące na stojaku świeżo uprane skarpetki.
![]() |
#8 |
Distinguished Member
|
![]()
Jesli macie plastikowe drzwi i okna, a nie chcecie, aby Wasz Wilczak wychodził sobie bez pozwolenia na spacerek (klamka niezaleznie od tego, pod jakim kątem jest przykręcona, jest pestka dla Varga), doskonałym wynalazkiem sa klamki z przyciskami. Tego kolega juz nie umiał rozebrać....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
ja mam jeszcze po szczurach cienkie kable wpuszczone w metalową rurkę prysznicową [można czasem znaleźć na metry] a grubsze w rurki hydrauliczne.
W Smyku są też bezpieczniki do szaf rozsuwanych. Żeby otworzyć trzeba ją najpierw "domknąć". |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Distinguished Member
|
![]() Zitat:
![]() Zitat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]() Forasowi zaserwowaliśmy zamiast tradycyjnych klamek - obrotowe bez przycisków. Też się sprawdzają. W szafce która ukrywa przed psem kosz na śmieci wkręciłam metalowy haczyk zakładany na drzwiczki. Haczyk jest na tyle mały i ciężko się przekręca że pies odpuścił próby sforsowania szafki. Z kolei ze względu na dwa koty w każdym pokoju są łatwo dostępne dla nich kryjówki i odsunięte od ścian meble tak aby swobodnie za nimi mogły się schować. Wchodzą za meble z jednej strony gdzie mają zostawioną lukę obok kaloryfera, a wyjść mogą przez jedną z szafek z której wyjęłam tylną ściankę. Foras się tam nie mieści ![]() W trosce o samochód na dalsze trasy zabieram bagażnik patyków, butelek plastikowych i pluszowych maskotek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
złośliwy krasnolud
|
![]() Zitat:
![]()
![]() |
![]() |
|
|