Vai indietro   Wolfdog.org forum > Česky > ČSV v nouzi

ČSV v nouzi ČSV hledající nový domov: psi s průkazem původu, ale také psi, co jako vlčáci vypadají, kteří na své nové pány čekají v útulcích...

Rispondi

Strumenti della discussione Modalità di visualizzazione
Vecchio 10-17-2008, 11:31 AM   #21
Edenseveru
Junior Member

ubicazione: Liberec
predefinito

Lidičky všichni tu máte pravdu !!
Do lidí se i přes všechno snažení nevidí a člověk je někdy mile a někdy nemile překvapen co se z lidiček vyklube

Buďte rádi ,že chováte čsv - u nich mě přijde, že zájemci jsou "nejnormálnější"
Neumíte si představit co se děje u jiných plemen.
Mám jednu fenu Něm.ovčáka a vím 100% ikdyž její děti jsou zdravé, šikovné, žádané .... s ní můj chov NO končí.
Ani si nepředstavujte co všechno volá za lidi a jaké lustrace dělám

Někdy si říkám, že už chovat nebudu - ale někdo to dělat musí, aby i ti "normální" měli svůj poklad doma

Jinak dnes jsem konečně dostala email od majitele Magie.
Fenka zatím zůstává u něho a on jí staví venkovní bydlení.
(musí ty svoje dvě "ženy" rozdělit )
Tak mu drží palce a hlavně Magii ať se naučí žít bez 24h kontaktu s páníkem.

Ahoj všem Lucie
Edenseveru jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 10-17-2008, 11:45 AM   #22
Adrian
Junior Member

L'avatar di Adrian

ubicazione: Hostivice
predefinito

Hurááá! Doma jí bude vždycky nejlíp. Tak přeji pevné nervy a sousedům příjemný poslech na vlčích vlnách.
Adrian jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 10-17-2008, 01:28 PM   #23
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

L'avatar di Marianka.W

ubicazione: Kovčín
predefinito

Ani moje obludka se mnou není 24 hodin a přesto si drze troufám myslet, že je šťastná. Je to o lásce a tu pes pozná ať se přetvařujeme jak chceme. Držíme Magii všechny prsty i s drápama, aby si páníček uvědomil, že bez ní nemůže být.
Marianka.W jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 10-17-2008, 02:05 PM   #24
yzengrin
Member

L'avatar di yzengrin

ubicazione: CZ
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Adrian Visualizza il messaggio
Můj chovatel mi po roce přiznal, že vážně přemýšlel mi psa neprodat a že nakonec se má z jeho štěňat nejlíp. Naopak člověk který vypadal, že to má všechno srovnaný, po měsíci zmizel i se psem a nepodařilo se ho vypátrat. Ve smlouvě mám body jako:
-pravidelné zasílání informací a fotek
-v případě zbavování se, povinnost nabídnout psa chovateli za 1kč
Je toho spousta, ale stejně to většinou nestačí.
Já toho pána co daruje holku snad i nedávno potkal/snad jsem ho sem dokonce navedl/ a vím, že měl dost starost o to kde skončí.
Vážně těžko někoho soudit. To, že jsem úchyl který má kvůli vlčákům život postavený na hlavu, tráví s nima 24 hodin a odmítá celkem pravidelně práce za 4x víc/ale bez psů!!...to je drzost..../ neznamená, že bych to měl chtít po každém. Přiznávám. Též občas když sedím ve studeném nočním lese na pařezu a ve stresu očekávám návrat delikventa zašeptá rarach v hlavě: "Hele co jestli se už nevrátí? To by byl život!". No jo byl, ale za týden bych určitě hledal dalšího žlutookého.
To je mooooc pěkný:-) Souhlasím.
yzengrin jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 10-18-2008, 07:25 PM   #25
mellorn
Member

L'avatar di mellorn

ubicazione: Prague
predefinito

Arwen je můj první pes a nikdy jsem toho nazalitovala,je moc dobře socialozovaná,můžu s ní všude,hold na výcvik jsme nikdy nebyly,takže umí sedni,lehni a to je všechno,hlavně je to moje kamarádka,kterou bych nikdy nikomu nedala.Jasně,někdy mě štve,když se chová svéhlavě,ale to k ní prostě patří. Hodně lidí,když jí vidí a zjistí ,že je to ČV,tak tomu nemůžou uvěřit,protože všechny olizuje,chová se ve společnosti vybraně a za to jsem ráda.Přivolání nemáme bůhvíjaké,proto chodí v lese na 10m šňůře,kterou si ji jistím a snažíme se na tom pracovat.Jiné plemeno už bych nechtěla...Věřím,že se Dayen s výběrem paničky pro Arwen nesekla
mellorn jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 10-23-2008, 08:09 PM   #26
Pavel
Moderator

L'avatar di Pavel

Invia un messaggio tremite Skype a Pavel
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Marianka.W Visualizza il messaggio
To jsi, Pavle, budoucím začínajícím chovatelům (potažmo jejich štěňatům) moc nepomohl. To je přístup typu "já jsem hvězda a na ostatní se koukám, jak jim to nejde a směju se jim (popřípadě kritizuju, když se něco nepovede)". Moc kolegiální to tedy není. No nic, půjdem pro radu za někým sdílnějším.
Jestli sis nevšimla, tak u mého příspěvku je smajlík. Ale skutečně tady nemíním zveřejnovat svůj postup, protože co funguje u jednoho nemusí být zcela pochopeno druhým a tím pádem to ani nemusí fungovat. Radu jsem nikdy nikomu neodmítl, ale skutečně věci, které jsou lepší řešit osobně nebudu řešit přes fórum.

Ultima modifica di Pavel : 10-24-2008 a 09:29 PM
Pavel jest offline   Rispondi quotando
Rispondi