|
|
|
|||||||
| Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Wilczy Duch
|
Przeciez napisalam ze nie oczekuje AGRESJI. Czytaj doklandnie, a moze zrozumiesz o co mi chodzi.
|
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
VIP Member
|
Quote:
Aga, więc jeszcze raz, nie czytam CYTUJĘ dokładnie: ( bo z rozumieniem czasem mozna miec kłopoty Quote:
2. "sie nawet nei umiechna ;(" - czyli co: Nie wyszczerza sie? A powinny? |
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wilczy Duch
|
Za spokojne to nie znaczy ze maja byc agresywne, tylko np. jak to na wilczkai przystalo : nieufne? Pomyslalas nad tym?
2. to byl zart, jakbys nie zauwazyla. |
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
VIP Member
|
Quote:
Ale zostawmy to, nadal nie wiem jak powinny sie zachowac aby bylo OK..... bo chyba nie chodzi o to, ze pies daje sie spokojnie glaskac osobie, ktorej akurat nie lubimy?? Nie, ne moze o to chodzic. to bylaby piaskownica... Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wilczy Duch
|
Ech, szkoda mi sil na ciagniecie tej bezsensownej dyskusji bo widze ze lubisz krecic sie w kolko.. Zreszta nie wazne, wogole nie rozumiesz o co pytalam i co chcialam przedyskutowac.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wilczy Duch
|
Jest tez cos takiego jak ironiczny zart, tak jak podczas mowy ktos udaje ze placz elub cos w podobie.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wilczy Duch
|
Ale zeby nie bylo. Mialam na mysli to, ze pies bedac na swoim podworku, jak czlowiek zreszta, kiedy czuje sie nie pewnie z jakiegos powodu ( np.wlasnie osoby) idzie w tak zwane swoje miejsce i tam spedza czas poki teren nie bedzie czysty. I nie pisalam rowniez o tym ze daja sie glaskac bo nei daja,bo jakby mialy sie dac poglaskac "drzewu", bo jak wczensiej zauwazylam, olewaja taka osobe jak drzewo stojace w lesie, NIC nie reaguja, o to mi chodzilo, ze nawet nie spojrza na ta osobe, jak na kazda inna, ktora wchodzi na podworko, poprostu olew-ka. Nie pytam czy zrozumialas, bo nie ma sensu dalej krecic sie na tej karuzeli. Wysiadam i zycze milej zabawy.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
VIP Member
|
Lubie konkretme pytania i takie same odpowiedzi.. i nie dostalam takiej na pytanie, co [powinny zrobic psy "za spokojne".. ale moze za trudne bylo .
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Distinguished Member
|
Nasza Tina miała swoje własne sympatie i antypatie. Bywało, że bardzo lubiła osoby, ze którymi my niekoniecznie przepadaliśmy, a ignorowała takie, które były nam bliskie.
Ale co z tego? To był wolny pies i miał prawo mieć swoje gusta i guściki. Dlatego nigdy nie blokowaliśmy jej kontaktów z ludźmi których lubiła. tzn nie aż tak, żeby spotykać się z nimi z jej powodu (zwłaszcza gdy byli to panowie spożywający alkohol w parku ) z ale kiedy do spotkania doszło, a ona wylewnie okazywała swoją radość, to nawet nas to cieszyło, bo znaczyło, że ma lepszy charakter od nas i potrafi dostrzec w ludziach dobre cechy. NB Zauważyłam, że psy często garną się do osób o silnych osobowościach, których poziom moralny czy etyczny nie ma dla zwierząt znaczenia. |
|
|
|
![]() |
|
|