Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Kluby CzW i prawo

Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-09-2008, 13:37   #1
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Quote:
Originally Posted by evikzegar View Post
Najpierw coś rób potem krytykuj. Najpierw popatrz na siebie potem na innych. Zadaj sobie pytanie co Ty zrobiłeś i jakim prawem mozesz krytykować innych.
Odpowiedz mi na jedno pytanie - skad wiesz kto i co robi lub robil dla wilczakow i wolfdoga? Nie znasz wszystkich, na WD siedzisz od niedawna, wiec skad masz ta wiedze? To, ze zrobiles stronke dla klubu, nie znaczy, ze jestes lepszy od innych i mozesz wyglaszac takie kazania. Kazesz innym patrzec na siebie, moze tez sprobuj.

Ja osobiscie skrytykowalam przez PW strone klubu, bo wyobrazalam ja sobie inaczej. Myslalam, ze bedzie tam tylko deklaracja i ogolne info. Okazalo sie, ze jest wiele niepotrzebnych rzeczy, a poziom i wyglad strony daje wiele do myslenia.
Skrytykowalam reklame, bo dla mnie wejscie na allegro i zobaczenie reklamy pt: "Pies czy wilk? Zapisz sie do naszego klubu" jest pomylka. Nawet nie kwestia reklamy - tylko ten tekst, jakby ktos chcial sprzedac na bazarze ziemniaki.
Wychodze z zalozenia, ze jesli ktos sie oferuje czyms zajac, to wie co robi i ma ku temu mozliwosci i... wene. A nie robi cos, zeby zablysnac.

A co do klubu, to nie tak, ze my mamy byc dla klubu. To nie zadna partia polityczna. Klub ma byc dla nas i my dla klubu, ale nie robmy z tego Solidarnosci.

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote
Old 12-09-2008, 14:06   #2
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by sssmok View Post
Odpowiedz mi na jedno pytanie - skad wiesz kto i co robi lub robil dla wilczakow i wolfdoga? Nie znasz wszystkich, na WD siedzisz od niedawna, wiec skad masz ta wiedze? To, ze zrobiles stronke dla klubu, nie znaczy, ze jestes lepszy od innych i mozesz wyglaszac takie kazania. Kazesz innym patrzec na siebie, moze tez sprobuj.

Ja osobiscie skrytykowalam przez PW strone klubu, bo wyobrazalam ja sobie inaczej. Myslalam, ze bedzie tam tylko deklaracja i ogolne info. Okazalo sie, ze jest wiele niepotrzebnych rzeczy, a poziom i wyglad strony daje wiele do myslenia.
Skrytykowalam reklame, bo dla mnie wejscie na allegro i zobaczenie reklamy pt: "Pies czy wilk? Zapisz sie do naszego klubu" jest pomylka. Nawet nie kwestia reklamy - tylko ten tekst, jakby ktos chcial sprzedac na bazarze ziemniaki.
Wychodze z zalozenia, ze jesli ktos sie oferuje czyms zajac, to wie co robi i ma ku temu mozliwosci i... wene. A nie robi cos, zeby zablysnac.

A co do klubu, to nie tak, ze my mamy byc dla klubu. To nie zadna partia polityczna. Klub ma byc dla nas i my dla klubu, ale nie robmy z tego Solidarnosci.
WIEM TO PRZE TO WŁASNIE CO PISZESZ.
własnie skrytykowałaś stronę, a moze trzeba było pomyśleć i zasugerować co należało by tam zamieścić. Teraz strona jest zrobiona wg waszych sugestii nie ma na niej własnie nic poza deklaracją i zapewne wygląda lepiej i bardzo zachęca do jej wypełnienia. Skrytykowałaś reklame ale nie zapytałas wcześniej na czym ona będzie polegać. To fakt, ze zaoferowałem się czymś zająć i nie mam takiej wiedzy na ten temat jak większosć z was. To nie upoważnia nikogo z was do krytykowania, ale powinno zobligować do tego aby pomóc tak aby było dobrze. Zresztą mam nauczkę, zeby się już nigdy do niczego nie obligować i niczego nie oferować.
dodam jeszcze jedno, ze nawet na temat kalendarza nie mozemy osiągnąć żadnego porozumienia i to świadczy tylko o Tym, że go raczej nie osiągniemy w żadnej kwestii. Bo tylu ilu nas będzie tyle będzie opinni i tyle założen co jak powinno wyglądać.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote
Old 12-09-2008, 14:27   #3
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Quote:
własnie skrytykowałaś stronę, a moze trzeba było pomyśleć i zasugerować co należało by tam zamieścić. Teraz strona jest zrobiona wg waszych sugestii nie ma na niej własnie nic poza deklaracją i zapewne wygląda lepiej i bardzo zachęca do jej wypełnienia.
Zasugerowalam poprawienie gramatyki i skladni oraz nazewnictwa na poczatek. Nie odpisales, to ja tez wiecej nie pisalam.

Quote:
Skrytykowałaś reklame ale nie zapytałas wcześniej na czym ona będzie polegać.
Sorki, ale nie kazdy ma czas od rana do nocy sledzic wszystkie watki na WD. Na reklame wpadlam na allegro i skomentowalam.

Quote:
To fakt, ze zaoferowałem się czymś zająć i nie mam takiej wiedzy na ten temat jak większosć z was. To nie upoważnia nikogo z was do krytykowania, ale powinno zobligować do tego aby pomóc tak aby było dobrze.
Zachowywales sie jakbys wszystko wiedzial i nie potrzebowal pomocy. Ja nie zaoferuje naprawienia Ci samochodu, bo nie potrafie, a jesli juz bede musiala to poprosze o pomoc. Ty oczekiwales, ze wszyscy beda Ci pomagac, jak nie wyraziles potrzeby? Wiesz, nie bardzo rozumiem to nastawienie.

Na temat kalendarza juz pojawilo sie porozumienie, bo ludzie zaczeli sie wypowiadac. Zeby moc cos wybrac i komentowac, trzeba miec kilka wersji, a nie jedna.

Old 12-09-2008, 15:01   #4
krzyg
Dziad Borowy

krzyg's Avatar

Send a message via Skype™ to krzyg

Quote:
własnie skrytykowałaś stronę, a moze trzeba było pomyśleć i zasugerować co należało by tam zamieścić. Teraz strona jest zrobiona wg waszych sugestii nie ma na niej własnie nic poza deklaracją i zapewne wygląda lepiej i bardzo zachęca do jej wypełnienia.
Sugerowałem...

Quote:
Originally Posted by krzyg
Moim zdaniem warto byłoby te informacje zebrać, uporządkować. i umieścić na stronie. Zamiast czekać aż temat klubu ponownie wypłynie na jakimś spotkaniu czy na forum zacznijmy uświadamiać ludzi, że warto zająć się tą sprawą. Łatwiej o entuzjastów i zapaleńców, gdy wiedzą w co się angażują i jak mogą pomóc.
Uważam, że na stronie powinna być jasna informacja jaki klub, po co powstaje i kto może zostać jego członkiem. To plus deklaracja wystarczy.
Reklama galerii wolfdoga na stronie głównej jest zbędna.
krzyg jest offline   Reply With Quote
Old 12-09-2008, 15:08   #5
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by krzyg View Post
Sugerowałem...

Uważam, że na stronie powinna być jasna informacja jaki klub, po co powstaje i kto może zostać jego członkiem. To plus deklaracja wystarczy.
Reklama galerii wolfdoga na stronie głównej jest zbędna.
To jest konkret. więc poproszę o propozycje jaką treść należało by umieścić.
Old 12-09-2008, 19:05   #6
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Quote:
To jest konkret. więc poproszę o propozycje jaką treść należało by umieścić.
W tym nie pomoge, ale moge pokombinowac nad nowym layout'em stronki.

Old 07-05-2009, 14:14   #7
wilczakrew
Senior Member

Osoby zainteresowane stworzeniem projektu tymczasowej strony tworzonego klubu są proszone o danie takich projektów do ogólnej oceny.
Zapraszam też osoby chętne zajać się administracją i tworzeniem strony finalnej klubu.
Old 07-05-2009, 16:33   #8
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Quote:
Originally Posted by wilczakrew View Post
Osoby zainteresowane stworzeniem projektu tymczasowej strony tworzonego klubu są proszone o danie takich projektów do ogólnej oceny.
Ja swoje projekty strony zalozycielskiej zrobilam w pazdzierniku zeszlego roku - kiedy jeszcze bylam pomocna i cos warta Zalaczam linki do wstepnych layout'ow - podobno nie istniejacych:
http://sssmok.wolfdog.org/kczw/index.html
http://sssmok.wolfdog.org/kczw/index2.html
http://sssmok.wolfdog.org/kczw/index3.html
Prace zostaly na tym etapie wstrzymane na prosbe Grzeska.
Aktualnie nie widze sensu projektowania kolejnej strony, skoro z tego co widac tu: http://www.kczw.pl/ juz istnieje.

Quote:
Originally Posted by wilczakrew View Post
Zapraszam też osoby chętne zajać się administracją i tworzeniem strony finalnej klubu.
W momencie, kiedy Klub Rasy rzeczywiscie powstanie, to chetnie pomozemy Klubowi w tworzeniu strony finalnej - zgodnie z ogolnymi wytycznymi co do projektu ustalonymi przez zarzad i czlonkow Robienie tysiaca projektow w ciemno nie ma sensu - musza byc jakies zalozenia co do tresci i wygladu strony.
Co do administracji - w tej chwili nie wiem jak bedziemy stac z czasem.

Last edited by sssmok; 07-05-2009 at 16:55.
Reply

Posting Rules