Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Thread Tools Display Modes
Old 14-11-2012, 23:03   #11
Wonderfull Wolf ES
Senior Member

Wonderfull Wolf ES's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bajka View Post
W skrócie: jeśli dostanie się finansowanie np. badań dotyczących tego czy „różowe motylki żyjące w Warszawie mają po 6 nóg”, to pierwsze pieniądze przeznaczone są przeważnie na opracowanie metody i sprawdzenie jak to w ogóle badać („czy mam liczyć nóżki motylkom trzymając je za skrzydła, czy raczej trzymając za łepek oraz przez jaką lupę patrzeć”). Na iluś motylkach trzeba to najpierw wypróbować i się tego nauczyć, żeby wiedzieć, że robi się to dobrze. Motylki niekoniecznie muszą być z Warszawy. Mogą być z Krakowa. Ważne, że są takie same i wyniki będą przystające do tego, co mam badać docelowo. Dopiero gdy ma się już opracowaną i sprawdzoną metodę (już wiem, że mam trzymać za łepek, bo wtedy motylek nie wierzga i jest pewne, że się nie pomylę w liczeniu nóg) wtedy określa się pole badań które nas interesuje docelowo (czyli łapię motylki w Warszawie, bo to one są tematem finansowania) . No i dopiero wtedy robimy badania na tej konkretnej grupie o którą nam chodzi.
U -WIEL -BIAM

Quote:
Originally Posted by z Peronówki View Post
Danielo - po pierwsze nie chodzilo mi o wyniki dwarfa. To byla tylko ta kropla... Cala sprawa jest o DM i o "oficjalnym" testowaniu tylko psow z Czech i Slowacji
Margo, ja się gubię. Najpierw myślałem, że chodzi o DWARF, teraz czytam, że o DM - o co chodzi ? Może łatwiej napisać wprost?
Ja mam poczucie, że nie wiem o co chodziło, nie wiem jak inni czytający. Chodzi mi o to, że w taki sposób może być odczytana cała dyskusja, że Margo "bije pianę", a to przecież bez sensu. Tłumaczysz swoje stanowisko, a potem piszesz, że o inne badania chodziło a na koniec jakieś pomówienia. Naprawdę straszne zamieszanie.

Też nieśmiało mam prośbę, żeby ktoś przetłumaczył, co pisała Daniela, bo rozumiem co któreś słowo.
Wonderfull Wolf ES jest offline   Reply With Quote

Posting Rules