Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Zdraví a výživa

Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní...

Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2011, 12:33   #21
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Jen otázka na někoho, kdo tu informaci má: Kolik stojí "komerční" testování?

Quote:
Originally Posted by alexa View Post
Osobně doufám, že lidé začnou dobrovolně ve větší míře nechat testovat svoje psy u akreditovaných laboratoří - což ale už něco bude stát. Na místě je debata (kterou už jsme v CHK zahájili a návrh následně předložíme výboru) o tom, jakým způsobem tyto lidi motivovat (formou poskytnutí nějakých výhod či úlev). I tak ale asi nebude otestována taková část populace, aby bylo VŽDY možno dělat spojení testovaných zvířat. Ale možná že už jen tím, že se o tomto tématu začalo mluvit, bude tlak na chovatele ze strany zájemců o štěňata společně s klubovými výhodami dostatečnou motivací k dobrovolnému testování, i když už za peníze.
...

I když v delším časovém horizontu k tomu zřejmě dospějeme, jsem osobně toho názoru, že v současné době je lepší cestou lidi k vyšetření v rámci možností klubu maximálním možným způsobem motivovat na základě dobrovolnosti.
A co takhle nějak motivovat chovatele k tomu, aby automaticky otestovali svoje odchovy a předávali štěně ze svého vrhu už s informací o tom zda je štěně negativní, pozitivní nebo nosič? (S tím samozřejmě souvisí moje předchozí otázka.)

Jinak osobně bych se přimlouvala za to, aby majitelé výsledky zveřejnili a ne jen předali CHK. Jde mi o tohle: Když si vyberu krycího psa pro svoji (teoreticky, protože máme feny naštěstí negativní) fenu-nosičku a ten pes bude taky nosič, celkem si umím představit, že mi to majitel sám nesdělí (ačkoliv všichni víme, že "o nic nejde"). Pak se mým výběrem bude zabývat CHK a zjistí, že pes je nosič. CHK mi sdělí, že tenhle pes není pro moji fenu vhodný, ale nemůže mi říct proč, protože si majitel zveřejnění výsledku nepřeje...

Nebo jinak: nakryju svoji negativní fenu psem nosičem (nebo pozitivním), o kterém to nevím a po otestování svého vrhu zjistím, že se narodili nosiči - tím pádem je jasné, že pes byl nosič nebo pozitivní. Požene mě majitel psa k soudu, že jsem zveřejnila jeho tajnou informaci?

Nekřičte na mě hned. Nedělám si iluze - lidi jsou blbci..

Posting Rules