![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Jen otázka na někoho, kdo tu informaci má: Kolik stojí "komerční" testování?
Quote:
Jinak osobně bych se přimlouvala za to, aby majitelé výsledky zveřejnili a ne jen předali CHK. Jde mi o tohle: Když si vyberu krycího psa pro svoji (teoreticky, protože máme feny naštěstí negativní) fenu-nosičku a ten pes bude taky nosič, celkem si umím představit, že mi to majitel sám nesdělí (ačkoliv všichni víme, že "o nic nejde"). Pak se mým výběrem bude zabývat CHK a zjistí, že pes je nosič. CHK mi sdělí, že tenhle pes není pro moji fenu vhodný, ale nemůže mi říct proč, protože si majitel zveřejnění výsledku nepřeje... Nebo jinak: nakryju svoji negativní fenu psem nosičem (nebo pozitivním), o kterém to nevím a po otestování svého vrhu zjistím, že se narodili nosiči - tím pádem je jasné, že pes byl nosič nebo pozitivní. Požene mě majitel psa k soudu, že jsem zveřejnila jeho tajnou informaci? Nekřičte na mě hned. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
A ještě jedna otázka na Danielu:
Máš nějaký seznam výsledků od majitelů, kteří souhlasí se zveřejněním? Napadlo mě zveřejnit seznam testovaných psů na klubovém webu. Tím se konec konců taky zvýší motivace k testování potažmo zveřejňování výsledků. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Všechny co tady zveřejňuju mi dali souhlas. Někteří souhlasili jen s tím abych výsledek dala Daně a ten nesmí být zveřejněn. Někteří chtěli výsledek jen sami pro sebe a sami s ním pracují a jak sleduju krytí tak opravdu dodžují pravidla N/N + N/N nebo N/N + N/DM.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Podle zkušensotí co mám - sdělí. Někteří lidé mi posílají vzorky jejich psů právě proto, že mají krýt tu a tu fenu a chtějí mít jistotu, že je krytí bezpečné. Já myslím, že lidi, co testy mají s nimi opravdu pracují, i když nezveřejňují.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Vyhlašuju tímto možnost zveřejnit výsledky svých psů na webu KCHČSV.
Zájemci, pište mi na mail [email protected]. Přijímám informace výhradně od majitelů (o vlastních psech) a chovatelů (o odchovech). Na klubové stránky to dám formou článku v sekci Zdraví a budu to dle potřeby aktualizovat. Věřím, že se ozvou nejen majitelé negativních psů. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
www.steelmaker.cz
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Neopíšu. S Danielou jsme o tom diskutovaly a ona dostala svolení se zveřejněním výslovně zde. Práci si teda holt neusnadním, ale to je život. Nemám na právníky.
Kdo už zde zveřejnil a nechce se mu znova psát celý mail, stačí, když jen klikne na můj nick vlevo a na poslat mail a odeslat (nejde poslat prázdný mail, tak tam napište třeba tečku). Najdu si to tu. Last edited by Marianka.W; 12-10-2011 at 14:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Znovu opakuji, jen s maximem informací se můžeme v maximální možné míře vyhnout rizikovým spojením a navrhovat spojení tak, aby štěňata byla max. nosiči. Pokud je daný jedinec - ať už pes nebo fena - nosič (N/DM), neznamená to pro něj zdravotní riziko a ani nebude omezen v chovu (jediným omezením je výběr vhodného partnera podle tohoto hlediska). Karel |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Osobně už nějak nechápu logiku nezveřejnění. Beztak to Dana ví a když je potřeba, tak rizikové spojení zakáže. Naopak mi to přijde jako kontraproduktivní a zveřejnění těm ostatním usnadní uvažování nad mým psem.
(Lenko Akkona N/N si připiš, máš svolení ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
To je každého věc a nikdo nemusí nic vysvětlovat. Testy jsou dobrovolné, takže i vše co následuje. Byla bych ráda, kdyby se tyto věci nerozpitvávaly. Je to prostě každého věc. Tečka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|