![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#14 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Jednak nie o to mi chodziło. Tak jak zauwazył btd to o jakim unikalnym kryciu mówimy jeśli nie jeździmy na ważne dla nas wystawy i ograniczamy się do krajówek aby zrobić minimum. Na jakiej podstawie wybieramy to unikatowe krycie . Zapewnienie psu godziwych warunków życia nie ma nic wspólnego z ustaleniem sobie założeń hodowlanych. To moze zrobić każdy i nie musi zakładać hodowli. Na hodowcy spoczywają pewne wymogi i nie da się tego osiągnąc siedząc w domu, planując unikalne krycie i na dodatek robiąc z siebie eksperta. Wystawa światowa jest pewnego rodzaju wydarzeniem dużej rangi i cieszy mnie fakt, ze wiodących polskich hodowców tam nie zabraknie. Nie często zdarza się okazja aby zobaczyć tak dużą ilosć psów, aby można było je ocenić pod wzgledem eksterieru i na własne oczy się przekonać jak wygladają w rzeczywistosci. Tego nie da się zrobić na podstawie zdjęć w internecie, czy relacjii innych osób. Cieszy mnie fakt, ze będzie można pokazac polskie hodowle i nasze wilczaki i porównac je na tle innych. Jest to też pewnego rodzaju promocja bo co warta jest hodowla o , której nigdzie nie słychać, ktorej nigdzie nie widac i tak w zasadzie to mało co można na jej temat powiedziec. Mamy tez okazję zobaczyć to całe wydarzenie blisko nas. Będą wilczaki z prawie wszystkich krajów europejskich. Czy nie jest czymś wspaniałym zobaczyć blisko 200 przedstawicieli rasy w jednym miejscu. Quote:
Znam też takich co jadą tylko po to aby się potem mogli innym chwalić gdzie nie byli, czego nie widzieli i czy nie pisali o nich w gazetach. Można na to spojrzeć z zupełnie innej strony i tacy też sa chorzy z ambicji. Teraz byłem złośliwy ale jestem chory to pewnie można mi wybaczyć. |
||
![]() |
![]() |
|
|