Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-09-2009, 12:37   #1
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Margo View Post
Byles na jakiejs swiatowce? Wystawie z bardzo duza iloscia psow? To nie jest wydarzenie, ale SAJGON. Nie ma czasu na rozmowe, na pogaduszki... Nie ma czasu na spotkania towarzyskie. To jakie byly psy i jak sie wystawialy dociera do czlowieka dopiero po wystawie... to widzi sie ponownie na zdjeciach.
Dlatego PASJONACI, MILOSNICY preferuja spotkania i obozy... JEDYNIE tam mozna normalnie porozmawiac...
Niestety nie byłem na tylu co Ty, ale zdarzyło mi się być na wystawie z dużą ilością psów, na wystawach nazywanych europejskimi czy światowymi. Do człowieka dosiera wszystko cały czas i potem to sobie dopiero to wszystko po woli układa w głowie.
Quote:
Ja jade. Ale nie na SWIATOWKE... Tam jedynie zerkne sobie na psy, ktore juz zreszta znam. Ale jade, bo przez 4 dni odbywa sie spotkanie wilczakow. Zadna NOWOSC, aby o tym dudnic - n-te takie spotkanie w tym roku; zwykle spotkanie starych znajomych... Polska ekipa jest LICZNA - mamy wynajete pokoje w tym samym miejscu, gdzie nocuja Niemcy, Slowacy, Czesi i reszta wlascicieli CzW z przeroznych krajow EU. Odbedzie sie tam cos o wiele bardziej ciekawego: wyklady na temat wilczakow, na temat wzorca (czy jak to okresliles "tego co sie lansuje" w swiecie CzW ) Tam sobie usiadziemy, tam sobie pogadamy... Na wystawie nie bedzie na to czasu...
Wiem o spotkaniach o seminariach i nie jest to nowość.
Dziwi mnie dlaczego zgłosiłaś 3 psy i zapłaciłaś za nie tyle pieniędzy, lub dopiero zapłacisz. Jeśli Światowa Cie nie interesuje.
Quote:
Nikt nie robi z tego zadnego HALO . Wybacz, ale caly ten temat to dla mnie bicie piany przez osoby, ktore pierwszy raz w zyciu jada na cos wiekszego niz spotkanie podworkowe i krytykuja kazdego, kto nie mial czasu/pieniedzy/ochoty sie tam wybrac...
Wybacz Małgosiu ale nie zaczynaj starej śpiewki o tych złych i na dodatek odnosząc ja do mojej osoby. Ja z podwórka już dawno wyrosłem.
Chciałbym wreszcie usłyszeć coś nowego bo to mnie już ani nie śmieszy ani nie bawi.
Quote:
Co do pieniedzy... To nie jest droga zabawa. Biorac pod uwage, ze polowe sumy zwracaja to wystawa wychodzi niewiele drozej niz zwyczajna miedzynarodowka. Ale zanim zaczniecie linczowac kazdego, kto mial smialosc nie jechac to radzilabym zwrocic uwage na to, ze wystawa jest w CZWARTEK. Tak sie sklada, ze ludzie maja PRACE, gdzie MUSZA sie stawic, a branie urlopu nie jest takie latwe (szczegolnie, gdy sie go juz wykorzystalo na obozy i spotkania)....
Nie wiedziałem, że wszyscy tak chętnie jerzdzą na obozy i spotkania by potem już nie mieć urlopu.
Jednak jeśli ktoś chce być szanowanym hodowcą to też powinien być pewnymi rzeczami zobligowany. Takie jest moje zdanie.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote
Old 26-09-2009, 12:53   #2
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by wilczakrew View Post
Wiem o spotkaniach o seminariach i nie jest to nowość.
Dziwi mnie dlaczego zgłosiłaś 3 psy i zapłaciłaś za nie tyle pieniędzy, lub dopiero zapłacisz. Jeśli Światowa Cie nie interesuje.
Kto mowi, ze nie interesuje...? Ale nie nazwe tego numerem 1 tego roku... Dla mnie jako hodowcy o WIELE bardziej interesujaca i cenna byla klubowka we Francji czy oboz w Slowacji.

Quote:
Nie wiedziałem, że wszyscy tak chętnie jerzdzą na obozy i spotkania by potem już nie mieć urlopu.
Jednak jeśli ktoś chce być szanowanym hodowcą to też powinien być pewnymi rzeczami zobligowany. Takie jest moje zdanie.
Przy obozach i spotkaniach swiatowka wypada pod wzgledem HODOWLANYM BLADZIUTKO. Jesli robione sa jakies plany hodowlane, jesli ludzie umawiaja sie na krycia, to wlasnie na spotkaniach i obozach... Wystawy to jedynie miejsce na weryfikowanie wizerunku psow znanych juz z internetu i infromacji wymienianych miedzy hodowcami.

Nie twierdze, ze swiatowka to zly pomysl... ale wiekszosc psow, ktore tam zobaczysz to psy doskonale znane kazdemu hodowcy, ktory choc troche rasa sie interesuje. Prawdziwe perelki (cenne, malo znane psy) pewnie znow zostana w domach... Dowiesz sie o nich JEDYNIE jezdzac na targowiska proznosci - gdzie przy piwie, czy kawie jakis wlasciciel rzuci "widzialem fajnego psa"....
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 26-09-2009, 15:52   #3
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Kto mowi, ze nie interesuje...? Ale nie nazwe tego numerem 1 tego roku... Dla mnie jako hodowcy o WIELE bardziej interesujaca i cenna byla klubowka we Francji czy oboz w Slowacji."
Małgosiu najpierw twierdzisz, ze na Światówkę nie jedziesz, potem piszesz, ze jedziesz zerknąć na psy, z tego co wiem to masz zgłoszone własne psy , potem piszesz, ze wystawa to miejsce gdzie można zweryfikować wizerunek danego psa i na koniec stwierdzasz, ze dla Ciebie jako hodowcy o wiele bardziej jest interesująca wystawa klubowa we Francji czy obóz na Słowacji.

Obóz na Słowacji rozumiem dlaczego bo jest to ciekawe doswiadczenie.
Klubowa we Francji też rozumiem bo wyniki tam uzyskane sa bardzo unikatowe i wiele mogą powiedzieć o psach. Suka może jednego dnia dostać ocenę bd, a drugiego dnia mieć doskonałą zgodnosć ze wzorcem i to u tej samej sedziny.
Nie jestem w stanie tego pojać .
Quote:
Przy obozach i spotkaniach swiatowka wypada pod wzgledem HODOWLANYM BLADZIUTKO. Jesli robione sa jakies plany hodowlane, jesli ludzie umawiaja sie na krycia, to wlasnie na spotkaniach i obozach... Wystawy to jedynie miejsce na weryfikowanie wizerunku psow znanych juz z internetu i infromacji wymienianych miedzy hodowcami.

Nie twierdze, ze swiatowka to zly pomysl... ale wiekszosc psow, ktore tam zobaczysz to psy doskonale znane kazdemu hodowcy, ktory choc troche rasa sie interesuje. Prawdziwe perelki (cenne, malo znane psy) pewnie znow zostana w domach... Dowiesz sie o nich JEDYNIE jezdzac na targowiska proznosci - gdzie przy piwie, czy kawie jakis wlasciciel rzuci "widzialem fajnego psa"....
Jeśli wystawa Światowa jest tak nieistotna i tak blada jak twierdzisz to nie wiem dlaczego jest tam zgłoszonych ~~ 180 wilczaków pomimo tak wysokiej ceny.

Z drugiej strony to co warte są takie perełki trzymane w domu pod kloszem na temat ,których plotkuje się na targowiskach próżności. Co mi z tego, ze ktoś widział i się podnieca. Ja mogę w tym samym zobaczyć coś zupełnie innego i mieć na ten temat inne zdanie. Oceniamy po papierku bo nie wiem co się zmieniło.

Z drugiej strony jestem bardzo ciekawy, który hodowca w Polce może się pochwalić znajomością 50 psów bedących na tej wystawie. Nie wymagam znajomości wszystkich ale niech to bedzie 30 %, bo znajomość o rasie mają wszyscy i wszyscy choć trochę się nią interesuja.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote
Old 26-09-2009, 16:23   #4
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Quote:
Jeśli wystawa Światowa jest tak nieistotna i tak blada jak twierdzisz to nie wiem dlaczego jest tam zgłoszonych ~~ 180 wilczaków pomimo tak wysokiej ceny.
Pewnie wiekszosc to psy slowackie, ktore maja blizej i taniej
Na zwyklych klubowkach bywalo po 100 psow

Quote:
Z drugiej strony jestem bardzo ciekawy, który hodowca w Polce może się pochwalić znajomością 50 psów bedących na tej wystawie. Nie wymagam znajomości wszystkich ale niech to bedzie 30 %, bo znajomość o rasie mają wszyscy i wszyscy choć trochę się nią interesuja.
Podejrzewam, ze wiekszosc hodowcow bywajacych na zagranicznych obozach zna nawet wiecej

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules