![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||||
Senior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Dziwi mnie dlaczego zgłosiłaś 3 psy i zapłaciłaś za nie tyle pieniędzy, lub dopiero zapłacisz. Jeśli Światowa Cie nie interesuje. Quote:
Chciałbym wreszcie usłyszeć coś nowego bo to mnie już ani nie śmieszy ani nie bawi. Quote:
Jednak jeśli ktoś chce być szanowanym hodowcą to też powinien być pewnymi rzeczami zobligowany. Takie jest moje zdanie. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Nie twierdze, ze swiatowka to zly pomysl... ale wiekszosc psow, ktore tam zobaczysz to psy doskonale znane kazdemu hodowcy, ktory choc troche rasa sie interesuje. Prawdziwe perelki (cenne, malo znane psy) pewnie znow zostana w domach... Dowiesz sie o nich JEDYNIE jezdzac na targowiska proznosci - gdzie przy piwie, czy kawie jakis wlasciciel rzuci "widzialem fajnego psa".... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Obóz na Słowacji rozumiem dlaczego bo jest to ciekawe doswiadczenie. Klubowa we Francji też rozumiem bo wyniki tam uzyskane sa bardzo unikatowe i wiele mogą powiedzieć o psach. Suka może jednego dnia dostać ocenę bd, a drugiego dnia mieć doskonałą zgodnosć ze wzorcem i to u tej samej sedziny. Nie jestem w stanie tego pojać . Quote:
Z drugiej strony to co warte są takie perełki trzymane w domu pod kloszem na temat ,których plotkuje się na targowiskach próżności. Co mi z tego, ze ktoś widział i się podnieca. Ja mogę w tym samym zobaczyć coś zupełnie innego i mieć na ten temat inne zdanie. Oceniamy po papierku bo nie wiem co się zmieniło. Z drugiej strony jestem bardzo ciekawy, który hodowca w Polce może się pochwalić znajomością 50 psów bedących na tej wystawie. Nie wymagam znajomości wszystkich ale niech to bedzie 30 %, bo znajomość o rasie mają wszyscy i wszyscy choć trochę się nią interesuja. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
![]() Na zwyklych klubowkach bywalo po 100 psow ![]() Quote:
![]() |
||
![]() |