![]() |
![]() |
|
_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Ja mam podstawowy dostęp do bazy danych i widzę tyle samo, co większość. Mogę bazować na tym, co powiedzą mi inni i widocznie każdy dostaje jakąś inną informacje.
Jeśli potrzebuje jakiś danych to o nie kogoś innego proszę. Sądziłem, ze, jeśli będą robione porządki w bazie danych i ma to być ustawione z automatu to z listy powinny zniknąć wszystkie hodowle przydomkowe i tak samo te niespełniające określonych warunków. Nie czepiając się nikogo pewnych hodowli nie powinno być w bazie. Zresztą wczoraj dostałem informacje o pojawieniu się czambora w bazie, jako reproduktora. Ja uważam, ze nie powinien się tam znaleźć, bo nie ma jeszcze takich uprawnień. Według ZKwP nie jest jeszcze reproduktorem, nie spełnia tez wszystkich kryteriów, aby stać się takim reproduktorem w czeskiej czy słowackiej komisji hodowlanej. Możliwe, ze mógłby stać się nim warunkowo, jeśli zaszła by taka potrzeba, ale póki, co nim nie jest. Widocznie wkradł się jakiś błąd w sposobie filtrowania bazy danych, bo nie sądzę, ze robi to ktoś sam i siedzi 24h na dobę i tam wszystko zmienia i sprawdza, bo po 7 dniach wylądowałby w .......... Wiem też, ze takie ustawianie z automatu pewnych kryteriów staje się uciążliwe i nie zawsze działa poprawnie. Komputer czasami ma dla nas nie logiczny system zero jedynkowy i nigdy nie wiadomo, co nagle uzna za błąd. Administratorzy będą musieli sprawdzić, co jest nie tak z bazą danych i jakie są przyczyny takiego stanu. Inną kwestią jest odpowiedzialność za nowych właścicieli psów i tu nie może być za to nikt karany. Jeśli dany właściciel nie ma zamiaru mieć psa hodowlanego i zapisywać go do ZKwP to wcale nie musi tego robić. Wtedy takie psy powinny być traktowane inaczej i powinno być to zaznaczone w bazie tak jak psy, które nie mają określonych prześwietleń. Last edited by wilczakrew; 06-03-2009 at 23:57. |
![]() |
![]() |
|
|