![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Nic nie dzieje się bez przypadku................
Tak wybraliśmy się z zapasem godzinowym na ową wystawę. Przyjechaliśmy po ocenie rasy razem z Elą, ale sędzia dał się uprosić i ocenił psiaki ![]() ![]() Żeby nam zbyt wesoło nie było, to jakiś kawałek przed autostradą na leśnym parkingu spotkało nas coś dziwnego..... W skrócie jest tak, że mamy w domu nowego członka stada Mikołaja (Mikuś) w typie malamuta..... Mam nerwy na hodowców, którzy pod przykrywką umów dają psiaki w "dobre ręce", a potem te "dobre ręce" mają w tyłku umowy i działają jako pseudohodowle ![]() Mąż postanowił, że młody zostaje w domu (obecnie,to synuś Unki ![]() Last edited by GRABA; 11-12-2009 at 22:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Pięęęękny jest i macie ogromne serducha
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Plessowy wilczak
|
![]()
Czyli Unka otrzymała przedwczesny prezent Gwiazdkowy ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Rany jakam Gapa
![]() ![]() ![]() Malamut piękny |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wilkokłak
|
![]()
Ech, dobrze że są jeszcze na świecie tacy ludzie, ja Wy!
![]() PS To już chyba trzeci w ciągu bardzo krótkiego czasu pies w typie husky lub malamuta, o którym słyszę, że został porzucony przez właścicieli. Wg mnie to dowód m.in. na to, w jak nieprzemyślany sposób ludzie wybierają psy (pomijam już traktowanie żywego stworzenia, jak rzecz). Urzeczeni pięknym wyglądem nie patrzą na przyszłe problemy, z jakimi mogą się spotkać biorąc pod dach tak wymagające rasy. Oby na wilczaki nigdy nie zapanowała taka moda jak na haszczaki i mamuty, bo coś mi mówi, że one też by były znajdowane w okolicach leśnych parkingów... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Wilk to jednak zjadł Czerwonego Kapturka i - mam nadzieje - nie skojarzy się ludziom jako milusia maskotka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Bardziej Mikołajkowy, bo cała akcja rozegrała się dzień przed 6 grudnia. Quote:
![]() ![]() Żeby nie było, że taka dobra jestem, to napiszę tak... Uratowanie malamutka, to było odruchem, bo nie mogłam postąpić inaczej ![]() Dziś też odezwali się zainteresowani malamutkiem ludzie, więc mamy nad czym myśleć. Zobaczymy jak się to ułoży. Jedno jest pewne, jedno psie życie uratowane ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
Piszę tak, bo na Muchowcu mieliśmy całkiem niedawno taki przypadek, że jedna z bywalczyń też przygarnęła wałęsającego się haszczaka, miała na niego nawet sporo chętnych, ale ludzie są różni... Jedni go wzięli od niej zdaje się od razu z myślą dalszego odsprzedania ![]() Po paru dniach zadzwoniła do nich z pytaniem, jak sobie radzą, odebrał ojciec i powiedział, że pies im... uciekł... Jak wzięła na "spytki" jednego i drugiego, nie miała wątpliwości, że mu w tej "ucieczce" pomogli. ![]() Babka jednak była niesamowita, zaangażowała się, rozwiesiła ogłoszenia i znaleźli go. W tej chwili jest u niej, choć ma ciężko; dwa psy w niewielkim mieszkaniu. Ona sama z małym synkiem, a haszczak nie lubi zostawać sam i zżera kanapy... Ale chyba jej się już odechciało wydawać go innym ludziom... Pozdrawiam i powodzenia życzę ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wilczy Duch
|
![]() Quote:
![]() My, wlasciwie Mahoney swietnie trafila, teraz spiocha przy lozeczku od strony pańcia, zaś jej kumpel Demolek od strony panci i jest równowaga ![]() ![]() P.S. Prosze o usuniecie odpowiedzi u gory co by sie nie dublowały
![]() "...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach." Last edited by shaluka; 13-12-2009 at 10:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
Tak z tymi ludźmi, to nigdy nie wiadomo
![]() Ta rodzina jednak wydaje się być o.k. w razie podjęcia decyzji o oddaniu młodego, zostałam zaproszona (inicjatywa wyszła od tej Pani) do ich domu. Rodzinka wraz z jeszcze jednym pieskiem kastratem, domem i terenem dużym, a co najważniejsze młody praktycznie nie pozostawał by sam czyli prawie jak u nas ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
No cóż wiadomo dlaczego opisuję....
![]() Była ostra selekcja i szczerze nawet laski od rasy nie pomogły.... Dałam psa na alegratkę - i tak jak przez spory kawałek czasu miałam 0 propozycji adopcji, tak tego samego dna po zamieszczeniu otrzymałam masę e-maili ![]() Okazało się, że tak naprawdę mało kto wie o forum dogomanii - to jest tylko stronka znana psiarzom. Ludzie szukający psa do kupna czy do adopcji - pierwszy krok stawiają w alegratce. Dlaczego? Ano dlatego, że tu znajdą najprędzej swoją wymarzoną rasę. ![]() Przekonałam się jak to jest szukać maleństwu człowieka. Wszystkim wybranym, proponowałam spacery - ja plus oni plus Mikuś. Obserwowałam reakcje obustronne. Smutne było dla mnie to, że ludzie spotykali się ze mną z chęci opowiedzenia historii swojego życia ![]() Wybór mój był trafiny w "10" - ludzie na jego widok zaczęli cieszyć się jak dzieci, sam Mikuś tak radośnie do nich był nastawiony, że się poryczałam (eh, baba ![]() Jest u tych ludzi nadal, zatem wyjaśnione ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Wiem jak ciezko jest znalezc odpowiednich ludzi.
Fajnie, ze ma nowy domek ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|