![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Gdzie mieszkają (śpią) stworzenia? Jak długo trwało znalezienie "swojego" miejsca dla Ilmarinena? Jak się suki zachowują wobec siebie przy cieczce? (Już była u wyżełki?) Z którą śpi Il-Zygzag? Które dziecko się bawi z psami? Jak się dzielą posiłkami? Które są śpiochy? Ile godzin na dobę funkcjonuje Maryś, a ile Hera (Jadiel)? O której śpią? Czy któreś brudzi w domu? Jaki najbardziej trudny zwyczaj ma każdy pies? Jaki był najtrudniejszy moment z każdym z psów? Jak się sprawdzają psy w waszej rodzinie - ile czasu spędzacie razem z nimi i ze sobą, i czy więcej niż wcześniej? Jakie zajęcia sportowe (oprócz wystaw) robicie dla psów? (pytania są niepunktowane ![]() Równie dobrze każdy inny właściciel wilczaka jest proszony o odpowiedzi). maria i wufi |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Ee fajne
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
O widzę ze jednak powstał nowy wątek
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
No to teraz nie masz juz wyjścia tylko musisz odpowiedzieć
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wilczy Duch
|
![]()
Z checia rowniez poczytam i dowiem sie jak tam sobie radzicie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Sama odpowiedz:P Co to za żerowanie na innych ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wilczy Duch
|
![]()
Ale ja nie mam dwoch wilczków i jeszcze malych,dwonoznych
![]() Ja tam tylko syberiana i wilczaka mam na glowie( co prawda wilczka z cieczka,ale jescze idzie wytrzymac,choc juz coraz gorzej ![]() ![]() ![]() P.S. U mnie co prawda jest jeszcze rotek,ale to psiak ktoremu wystarczy szypta milosci i duuuzo wariactw z Balim,wiec pracy takiej wokol niego to nie ma, jest skubaniec samowystarczalny ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
No to teraz się nie wybronisz...
Dawaj. Jak się układa między psami? Jak PSY załatwiają sprawy konfliktowe? Co cię wyprowadza z równowagi? Co każdy z tych psów ma na szczycie priorytetów? Na jak długi czas zostają same? Czy w ogóle zostają same? Czym karmisz psy? (miło czytać o takiej trójce - rotek, huski i wilczka ;o) maria i wufi |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Licho nie śpi...
|
![]()
O widzę, że temat dla mnie w sam raz.
Psiaki moje osobiste mam dwa - wilczak i onek, ale obecnie pomieszkują u mnie trzy tymczasowe pieski no a dziś o czwrtej rano przyjechała April na dwa dni. Dwa dłuuuuugie dni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wilczy Duch
|
![]() Quote:
![]() Co mnie wyprowadza z rownowagi.. ich sposoby na zwrocenie uwagi na siebie ( Ishtarka ostatnio mi zjadla wszytkie buty i zostalam tylko w tych co mialam na nogach,czyli trampkach, Bali znowusz umilowal sobie wycie,a Dzeki.. lubi wycieczki po okolicy,choc teraz z czasem mu to mija) Jest jeszcze ich kwestia zazdrosi i przepychania sie do glaskania,a tak.. teraz to juz nauczyly mnie cierpliwosci. Szczyt priorytetow..hmm to zalezy jak na to spojrzec, Syberian z wilczakiem maja raczej podobne..Ale nie dokonca.. Same raczej nigdy nie zostaja, staram sie by zawsze ktos byl, a jesli nie to nigdy nie sa rodzielone(nie liczac teraz okres cieczki), sa wtedy znacznie spokojniejsze,dzialaja na siebie uspakajajaco ![]() Karmie ich sucha karma, surowym miesem no i gotuje im, ale to tez zalezy od czasu i ich potrzeb,teraz gotuje im czesciej,bo Bali ma nadwage,a Ishtarce tez to na dobre wyjdzie. Poprostu zalezy ile maja ruchu,pracy,nawet zalezy od pory roku ![]() Wybaczcie ze sie tak rozpisalam,ale mam nadzieje Mario ze zaspokoilam Twoja ciekawosc ![]() P.S. Dodatkowo zajmuje sie socjalizacja skrzywdzonych psow,tylko raz Bali mial zastrzezenia,gdy trafil do mnie drugi syberian o baaardzo dominujacym charakterze,ale pozniej sie dogadaly. Z Dzekim natomiast nie mial zbyt duzo stycznosci wiec dalo rade.
![]() "...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach." Last edited by shaluka; 16-10-2007 at 12:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
love and terror
|
![]()
Mario, wymysl mi tez jakies pytania :P
(3 psy) Last edited by Narvana; 16-10-2007 at 15:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wilcza Saga
|
![]()
To dla wszystkich pytanka i fajnie będzie.
![]() Ja od razu mówię, że mam 3 koty(2 kotki, 1 kocur) i psa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wilczy Duch
|
![]()
Aneta nie ma,ja juz duuuuuuuzo napisalam,wiec teraz i Ty sie spowiadaj
![]() No juz,juz Twoja kolej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]()
O tak!
Najpierw coś przypomnę. Marzena i Trejsi wiele lat ćwiczyły agility i stratowały w zawodach. Też z Piratem. No i aktywne organizowanie agility w Twardej to też dzieło Marzeny. Czy nadal startujesz w treningach i z którym psem? Czy z Rudą ćwiczycie osobno czy w obecności innego psa? Czy jeździcie z dwoma psami przy rozwerze? Kto jeszcze (ze swoim czy twoim psem) bierze udział w treningach rowerowych? Tropieniu? Ile razy w tygodniu? Czego łątwiej jest szukać - schowanego człowieka czy skarpetki (czy "skarbu")? Co JEST nagrodą dla rudej, i czy byłoby to nagrodą dla Trejsi czy Pirata? Kto wyprowadza psy na spacer poranny? Idą wszystkie razem? A w sobotę i niedzielę? Dają pospać? Jak każdy z psów daje ci znać, że czegoś chce? (Wody, spaceru, że "nie chce gdzieś iść")? Jak blisko psy śpią ze sobą? Które śpi na którym i układ we śnie. Jak Trejsi daje znać młodej, że ma dość? Czy jest odległość, przy której Trejsi daje znać Garudzie, że jest za blisko? maria i wufi |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
Jakie przestrzenie w domu zajmują koty?
Kto pierwszy wita cię, gdy wchodzisz do domu? Gdzie jest wtedy które zwierzę? W jakiej pozycji śpi kot(y)? Jak śpi pies? Jak wygląda toaleta własna i wzajemnie (psa i kotów wzajemnie?)? Jak zwierzęta protestują w udawanych zabawach (techniki "walki" udawanej)? Które prowokuje zabawę z innych zwierzęciem? Jaki "koci" zwyczaj demonstruje pies? Jaki psi zwyczaj przejęły koty? Czy szczenię chodzi za kotem w znaczeniu podążania jak za matką? maria i wufi |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||||
love and terror
|
![]()
na razie zaprzestalam treningow, bo klub nam sie rozsypal. Trejsi treningi zakonczyla definitywnie przez chorobe, z hukiem wroce na pewno z Garuda i Piratem. A u mnie znalazlam nowa ziemie, poniewaz na starej ma powstac pole do minigolfa...
![]() Jedno i drugie ![]() Nie, z trzema ![]() Quote:
![]() Mieszaniec posakowca, tervik i labek. Ze znajomymi niestety roznie, bo pracuja. Ja mam szkole, wiec najczesciej sa to weekendy. Poki co nie jezdze w ogole. Moj rower jest w Poznej ![]() Quote:
Quote:
Ja jestem w szkole, wiec wyprowadza mama. Osobno, bo sobie nie radzi ![]() Jasne! Nasz rekord spania to 13 ![]() ![]() Quote:
Quote:
Warczeniem. I skakaniem do pyska. Pokazywaniem zebow. Ale bez gryzienia. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Maria ale sie rozbujałaś jesteś w swoim żywiole
![]() ![]() Uszczknę trochę z domowego podwórka ![]() W domu są dwa wilczaki i 1 suka wyżeł Zygzag czuje sie dobrze i rozwija też dobrze ale w cale nie jest taki duży jak byśmy sie mogli spodziewać Na to miast Rozwój biologiczny u niego przyspieszył i zaczynają nadmiernie Hormony buzować ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Junior Member
|
![]()
Też chętnie mogę odpowiedziec
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
hola, ile on ma wieku? Ma już 6 miesięcy? Jak nie, to BEZPRAWNIE! ![]() maria i wufi |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|