Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Różne

Różne O wszystkim co jest związane z CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-06-2008, 23:51   #1
losse_raka
Junior Member

losse_raka's Avatar

Default Tytułem wstępu

Witam wszystkich miłośników wilków!

Jestem nowy na forum więc uznałem, iż należy się przywitać i napisać kilka słów o sobie.

Mam na imię Łukasz i mieszkam w Gdańsku. Wilczaka nie posiadam jeszcze ale plany i mocne postanowienie "poprawy" już postępują.

Mam trochę doświadczenia w obchodzeniu się z wilkami, jednak pies to nie to samo.

Liczę na wasze wsparcie w realizacji moich planów.
losse_raka jest offline   Reply With Quote
Old 25-06-2008, 00:58   #2
Nemi
Junior Member

Nemi's Avatar

Witaj !!! Napisz proszę, o swoich doświadczeniach w obchodzeniu się z wilkami
Jeśli potrzeba wsparcia - jesteśmy Nie mam wilczaka, tylko psy proste - ale wsparciem dla wilczakowych planów chętnie służę

pozdrowionka

Małgosia i Okruszki
Nemi jest offline   Reply With Quote
Old 25-06-2008, 07:13   #3
szasztin
Senior Member

szasztin's Avatar

Witamy,
i zapraszamy do nas
Mieszkamy z Imbusem w Sopocie a pod Gdańskiem mieszka "narzeczona" Imbusa- Nirvana (Carmen) i malutka Lilith.
Mój telefon : 506 355 191.
Jutro wyjeżdżamy na II spotkanie galicyjskie i wystawę w Krakowie. A potem w przyszłym tyg. w czwartek jedziemy do Stockholmu i dalej na północ........

Ale..... znajdziemy jakąś chwilkę żeby pogadać i spotkac się
szasztin jest offline   Reply With Quote
Old 25-06-2008, 09:34   #4
losse_raka
Junior Member

losse_raka's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nemi View Post
Witaj !!! Napisz proszę, o swoich doświadczeniach w obchodzeniu się z wilkami
@Nemi: Mo dziadek był leśniczym i ze zwierzaków leśnych stawiał wilki na czele swej listy ulubionych. To po nim odziedziczyłem "bakcyla". Każde wakacje spędzałem swego czasu u niego w leśniczówce gdzie przekazywał mi swą wiedzę na temat wilków i nie tylko. Pomagałem mu katalogować i kontrolować liczebność populacji dwóch watah jakie miał w obrębie swojej jurysdykcji. Parę razy zdarzyło się uwalnianie tych pięknych zwierząt z pułapek kłusowniczych. Opiekowałem się tez kiedyś zabłąkanym rannym (postrzelonym) wilkiem. Mam na koncie również udomowienie dwóch wilczych szczeniąt (wiem, że tak się nie robi, ale alternatywą było odstrzelenie dwóch dorosłych, więc dziadek zdecydował się na "kradzież" szczeniąt ze stada. Efekt: Zgodnie z zarządzeniem wataha zmniejszyła liczebność o 2 sztuki ale dwa wilcze żywoty ocalały ).

To tak z grubsza i o mniej przyjemnych doświadczeniach z nimi.

@szasztin: Na pewno skorzystam z zaproszenia jednak nie w najbliższych dniach :/. Niestety praca i remont mieszkania pochłania mnie bez reszty.
Old 30-06-2008, 13:37   #5
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

Witamy i pozdrawiamy z Supraśla )
Agnieszka i Varg
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 30-06-2008, 21:58   #6
Margo
Moderator

Margo's Avatar

Send a message via Skype™ to Margo Send Message via Gadu Gadu to Margo

Quote:
Originally Posted by losse_raka View Post
Na pewno skorzystam z zaproszenia jednak nie w najbliższych dniach :/. Niestety praca i remont mieszkania pochłania mnie bez reszty.
To ja mam inna propozycje... (oczywiscie nie konkurujaca ze spotkaniami "w okolicy").
Pod koniec sierpnia ( 29-31/08/2008 ) spotykamy sie wszyscy w Poznej (http://www.wolfdog.org/pol/events/168.html)... Ponownie przez 3 dni (a zwykle i dluzej) bedzie mozna zobaczyc cale watahy CzW z calej Europy... Wtedy chyba najlepiej mozna sie przekonac, czy wilczak to wlasnie ten jeden jedyny...
Margo jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules