11-12-2007, 15:08 | #1 |
Arimminum Kennel
|
chovatele
Na italskem foru probiha diskuse o chovatelske stanici ve Francii,v jakych podminkach ziji psi.
Chtela jsem jen upozornit ceske chovatele ,kteri si pozvou na navstevu italske majitele cevecek ,aby zvazili komu ukazuji sve psi a svoji chovatelskou stanici. Bohuzel je zde napsano "Perchè se andaste in ungheria o in cekia o in slovacchia... VI ASSICURO che intraprendereste azioni legali contro l'80% degli allevatori!! massimo" prekladam" Proc nejdete do Madarska nebo Ceska nebo na Slovensko a ujistuji vas ze byste zahajili trestni tizeni proti 80%chovatelu ". |
11-12-2007, 19:39 | #2 |
Moderator
|
Sarka, a co je v tym Taljansku?
no vim ako zyje psy u PDL. a u innych producentov, no mylse ze sou az dobre hovatelia ktere maja psy v byte, ci na byte a vonku ne len v kotercu pro cele zyte, a ne len pro produkcje stenat, mozes napsat viacej co tam je na taljanskim forume dakuje |
11-12-2007, 22:01 | #3 |
Moderator
|
Je pravdou, že jsem v ČR viděl některé chovatele, kteří by nestáli za zavolání ochránců přírody, ale minimálně za napráskání na zadek. Psi, žijící ve špíně, ale hlavně skoro úplně bez kontaktu s lidmi. Jednou jsem, shodou okolností se zájemcem o štěně z Itálie, k takvému přijel a psi strachy utíkali do nejtemnějších koutů, jen jsme se objevili na pozemku.
Určitě to není běžný případ, ale i tací u nás jistě existují. Last edited by Pavel; 11-12-2007 at 22:04. |
12-12-2007, 11:24 | #4 |
Arimminum Kennel
|
Na italskem foru se mluvilo o chovatelske stanici
ve Francii , a tak se pridali Massimo (oliver pdl) e Fabio (tajga pdl), ze i u nas v Cechach jsou taci chovatele. Pavel ma pravdu ze se najdou chovatele,kteri se svym psum nevenuji,ale tvrzeni 80 % je vice nez prehnane. Vetsina chovatelu ma tak maximalne 3 psy. Last edited by Pavel; 12-12-2007 at 16:35. |
12-12-2007, 11:41 | #5 |
Member
|
Pokud je tou chovatelskou stanici de Louba Tar ve Francii, tak o tom se zive diskutuje i na foru anglickem. A tam si to muze uz vesele precist jiste vetsi cast ceskych uzivatelu, pro ktere bude anglictina mensi prekazkou, nez italstina.
|
12-12-2007, 11:48 | #6 |
Junior Member
|
Zvláštní - zrovna včera jsem měla rozhovor s jedním člověkem, který se díky kynologii pohybuje po celé Evropě (podotýkám, že nechová a nemá ČSV, ale zná toto plemeno). Paradoxně prý naprosto nejhorší podmínky v chovu psů (obecně, ne ČSV) viděl právě v Itálii! Špína, katastrofální ustájení, psi chovaní ve tmě pouze za umělého osvětlení atd.
Takže najít se dá určitě kdekoli cokoli - společným jmenovatelem není chov, nebo ČSV, nebo určitý stát, ale KOMERCE (za co nejmenší náklady co největší zisk). Ale taky na druhou stranu pořídit "kompromitující" snímky není zase tak těžké - stačí zvolit "vhodné" počasí, vybrat vhodný moment, úhel záběru atd. Ale to je opět řečeno obecně - rozhodně se tím nikoho nezastávám. |
14-12-2007, 15:01 | #7 |
REJPAL
|
By mě zajímalo, jestli Wolfin někdy byla vůbec v Itálii a konkrétně ve stanici Passo del Lupo nebo opět píše o něčem, co zná jen z agentury JPP Hlasuji pro druhou možnost.
Souhlasím s Helenou, že "kompromitující" fotky se dají pořídit všude - teď je docela ideální čas . A jestli se italům řeba zdají podivné a neluxusní kotce, které nejsou z pozinku, ...V ČR má většina lidí kotce "co dům dal". Chápu, že na pohled to nemusí vypadat esteticky, ale hlavně když je to pro psa bezpečné. Taky jsem měla psa v psinci ve škole, který byl dělaný stylem - kus plechu sem, tady teče -dáme tam další plech a zatížíme to starou pneumatikou - naštěstí ty časy už jsou pryč. Kotce tam takto vydržely cca 15 let. Vypadlo to příšerně, ale že by tam ti psi trpěli jsem si nevšimla , tedy pokud je študáci na praxi zrovna nedráždili.....to trpěli, že si to s nima nemůžou jít na férofku vyřídit . Jinak ve stanici de Louba Tar jsem byla. Psů je tam plno......a nechápu to, ale je to věc chovatelky. Rozhodně ale nežijí v žádných katastrofálních podmínkách. Jsou čistí (i když pršelo a bylo všude bahno) , jsou v kondici, že by jim mohl leckdo závidět, samozřejmě denně krmeni a napájeni, jsou pravidelně pouštěni a neviděla jsem tam rozhodně žádné týrané zvíře. Se socializací je to samozřejmě o něco horší, pokud budeme brát tu socializaci "po lidském" . Okolo těch psů se lítá celý den - je to práce na plný úvazek. Ono někoho pomluvit je strašně lehké....Ale trpět může i sebelíp opečovávaný pes (napadá mě růžový pudl na MVP Praha ), ač se to na první pohled zdá být vše v pořádku. Pokud má někdo pochybnosti, nechť se obrátí na příslušné úřady v tom kterém státě a netlachá na netu pomluvy. Howgh |
14-12-2007, 17:27 | #8 |
Moderator
|
Já si myslím, že Wolfin to myslela právě tak, jak to napsala. Nepíše o žádných špinavých nebo nekrmených psech. Já jsem ve stanici PDL byl a viděl jsem to. Je to týrání právě tím, že psi celoživotně jsou drženi v kotcích, jako v ZOO (i tak je "chovatel" návštěvníkům představuje : "...Tady jsou dva ČsV šediví, tady vedle vidíte dva menší exempláře, tady je jeden tmavší..."). Z kotce se dostanou pouze, když mají štěňata a jsou tedy "výdělečně činní". Socializace katastrofální, psi jsou bázliví a před člověkem ustrašení - to je ale přece také týrání.
|
17-12-2007, 13:21 | #9 | |
VIP Member
|
Quote:
V CHS de Louba Tar je místo jen pro 49 psů. Corrie Kaizer měla ale 119. Pacino pše ze bylo uspáno už 40 psů protože chovatelka nesplnila vyžadováne podmínky. A pro Tebe stále ještě není to žádná katastrofa.... |
|
18-12-2007, 08:59 | #10 |
http://www.arqeva.cz/
|
Uspáno? Proč je tedy neodebrali do útulku, proč hned uspat!
|
19-12-2007, 11:26 | #11 |
Member
|
Podle prispevku na anglickem foru vyplyva, ze tak resi problemy s nadbytecnym poctem psu francouzske urady. Zrejme je to v souladu s jejich zakony a narizenimi ohledne reseni takovychto problemu - pes je prece jenom vec, ze?
|
|
|