|
|
|
|||||||
| Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
VIP Member
|
ile waza (wazyly) Wasze wilczaczki w wieku...3,5 miesiaca?? Bo ja dzisiaj zwazylam Cheitana i jestem w lekkim szoku ( ale sie nie przyznam)
Moze dodajcie jeszcze wzrost dla pewnosci?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Galicyjski Wilk
|
kurcze nie pamiętam ile ważyła Dona....ale na pewno z 15kg, teraz waży 20kg
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Distinguished Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Tmave Zlo
|
Jestem tu krótko, ale dopytywanie się o wagę Cheitana chyba nie ma sensu. Znając (krótko, ale na podstawie reprezentatywnej próby mnóstwa postów) słodki charakter Gagi
mniemam, że im mniejsze okażemy zainteresowanie, tym szybciej nam powie No więc oficjalnie MNIE NIE INTERESUJE WAGA ŁOBUZA .- - - - - ale mam nadzieję, że szkodnikuje w najlepsze i tryska energią. I dla niego . Dla jego Pani pozdrowienia z drugiej strony miasta.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
VIP Member
|
No no...ladna opinie sobie wyrobilam
Nie no dobra,powiem..gowniarz wazy 19 kg I naprawde nie jest utuczony,,,chudzina taka,,,,za to jest wielki jak kon! Nikt nie wierzy ze on ma tylko 3,5 miesiaca!!!! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Tmave Zlo
|
No to miejmy nadzieję, że nie rośnie zbyt szybko i że nie bedzie z tego kłopotów. Tfu! Na pewno nie będzie z tego kłopotów! W końcu to jakoś nie straszliwie dużo... (mam nadzieję...)
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
VIP Member
|
Dziekuje Joasiu ale....niestety jest inaczej...bardzo inaczej
Wiecej napisze jak bedzie bardziej optymistycznie....na razie mam weekend spedzony na pogotowiu i nieprzespana noc... Zyczcie malemu duzo sily.... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Tmave Zlo
|
Życzę małemu dużo siły i żałuję, że nie Twoja wiedza nie pozwala przymknąć oka i wziąć pisanych pocieszycielskich głupotek za dobrą monetę.
Mam nadzieję, że po łikendzie na pogotowiu wszystko już ma się ku lepszemu (i za to trzymam kciuki) i może uda Ci się skryć za monitorem i zdrzemnąć troszkę. Pozdrowiam ciepło Ciebie i małego. |
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
VIP Member
|
Quote:
Jak mam przeprosic?? Quote:
A drezmka odstresowujaca bedzie jak juz wszystko wroci do normy.... Nie sadzilam ze bede tesknic za jego psotami....za podgryzaniem....echh.... |
||
|
|
|
|
|
#10 |
|
Tmave Zlo
|
O rany, teraz ja narozrabiałam
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
VIP Member
|
W takim razie wsiadaj w co tam masz i przyjezdzaj ..od 18 jestesmy w domu, spacer odrabiam tylko z Giga wiec mozesz sobie sie napawac szczeniakiem do woli
Mieszkamy przy Pulawskiej, tuz za Wilanowska...dokladne namiary polecam na priv. Jesli mozemy liczyc jeszcze na innych gosci to zapraszamy zawsze bardzo chetnie... W tym tygodniu planowalysmy z Mona i Marusha wspolny spacer na Polach Mokotowskich...ten sie odwlecze ale mam nadzieje, nie na dlugo...wiec Warszawa moze isc w slady Krakowa |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Distinguished Member
|
Quote:
Też zycze żeby Cheitan szybciutko, migiem, do zdrowia wrócil. Wiem jak to smutno gdy pies choruje |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Tmave Zlo
|
Gaga, jak tam zdróweczko szkrabika? Bo my się tu martwimy
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
VIP Member
|
Nie chciałam pisac poki nie bylam pewna wszystkiego...no nadal nie jestem ale....
Od wczoraj rano Cheitan wracal do siebie...zdecydowanie nie ucierpialy w tej niedyspozycji zeby i ogon Temperaturka w normie ( mierzona co pare godzin), apetyt wilczy, krok razny Wyniki - odczyt zdjec rtg i diagnoze udalo mie sie dostac dopiero przed chwila...i wielkie UFFFF>>>.maly po prostu kiepsko sobie syntezuje witamine C i to bylo przyczyna klopotow z lapkami. Niech sie wypowie ktos kto wie lepiej jak to dziala, ja na razie wiem tyle, ze ma to zwiazek z przyswajalnoscia glukozaminy niezbednmej dla prawidlowego funkcjonowania stawow...teraz trzeba to jakos uzupelnic bo jesli by sie te niedobory tak zostawilo to moglyby byc klopoty z osteodystrofia..... Z moim wetem dopiero sie spotkam to bede wiedziala wiecej. Dzis jeszcze ide z malym na obadanie bo mi wychodzi ze ta goraczka to miala inna przyczyne....moze anginka? Niech go osluchaja.... W kazdym razie alarm zostal odwolany, teraz bedziemy monitorowac uwaznie jego zachowanie , zakupimy mu w hurtowni wagonik witaminki C i od dzis szczeniak bedzie mial zolte jedzonko w postaci slodko-kwasnych dropsow Oj strachu i nerwow bylo co niemiara....ale juz jest OK . Dziekujemy za wsparcie i dobre slowa...pozdrawiamy serdecznie juz ze szkodnikiem....to teraz blog powinien nosic tytul "Powrot szkodnika"
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Tmave Zlo
|
Powrót szkodnika czczę niniejszym reds red (bo nic innego nie mam w lodówce)
Jeśli chcesz, to pomogę Ci w sprowadzeniu kontenera wit. C - nawet 40 stopowego - choćby z Chin. Napisz tylko słowo. Swoją drogę taka zdrowa rasa, a tu klops .Dobrze, że to daje dość ostre objawy, bo jak by tak nie daj Bóg przyspał i wyszło za pół roku??????? Uściski i drapanka za uszkami |
|
|
|
|
|
#16 |
|
VIP Member
|
Dzięujemy pięknie...za dobre chęci i Rona! Za wskazania i tłumaczenia...
Dziewczyny to dla Was: ![]() Joasia..rasa zdrowa...tylko że ja kocham wielkie psy...to zdaje sie ze mam drugiego wielkiego...tak bardzo chcial byc duzy ze za bardzo wyciagnal lapki i go zabolaly |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Distinguished Member
|
Quote:
Wytarmoś Cheitanka (ale delikatnie!), tyle Wam strachu napędził |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Tmave Zlo
|
Gaga, zdecydowanie nie ma za co. To ja dziękuję za "niekonsumowalność" czekoladek szczególnie, że właśnie rozpoczęłam wiosenne basenowanie i taplałam się już o 6:30. Brrrr
A Cheitanowi daj przeczytać, co następuje: Co za dużo i za szybko, to nie zdrowo. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Ale Camio ma 17 kg - z tym, ze on byl zawsze najlzejszy.... Teraz jest relatywnie ciezki, ale nie mocny, czy ociezaly. Raczej szczuply...
|
|
|
|
#20 |
|
VIP Member
|
Camio pocztkowo "scigal" sie waga z Cheitanem....teraz roznica jest spora - prawie 3 kg!! WIem! Moze jeszcze trezba je zmierzyc? W klebie i po dlugosci??
|
|
|
|
![]() |
|
|