|
Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
29-03-2005, 14:19 | #1 |
Not so Junior Member
|
Proč nejsou u ČSV pro chovnost nutné zkoušky?
Proč nejsou u ČSV pro chovnost nutné zkoušky?
Alespoň nějaké minimální? (Tím nemyslím vytrvalostní zkoušky, ale zkoušky, které by prokazovaly, že pes je normálně zvladatelný a učenlivý) Jaký je váš názor na zkoušky s těmito psy? |
31-03-2005, 19:40 | #2 |
Junior Member
|
Kdyby byla zkouška povinná,bylo by ještě méně chovných jedinců než je teď. !!!
Ten kdo chce s čsv cvičit , ten s nimi cvičí !!! Někdo má více úspěchů ,někdo méně - záleží na jeho odhodlání a šikovnosti !! Psi se zkouškou jsou pak třeba zajímavější při výběru psa ke krytí , ... |
01-04-2005, 07:03 | #3 |
Junior Member
|
Taky si myslim, ze by to u bonitaci vypadalo daleko hur. Neznam sice presne statistiky, ale myslim, ze uz ted neni pomer narozenych stenat a tech, kteri nakonec k bonitaci prijdou, nijak slavny. A povinna zkouska by to jeste zhorsila. Kazdy, kdo se snazi cvicit a nema s vycvikem dost zkusenosti, tak vi, ze s CSV to neni tak jednoduche jako treba s nemeckym ovcakem. Coz muzu potvrdit z vlastnich zkusenosti. Nas starsi pejsek je nemecky ovcak a vycvik nam docela jde. To s tim mladsim vlkousem je to uplne o necem jinym. Taky s nim chceme delat zkousky jako s tim nemcourem, ale pocitam, ze to bude trvat daleko dyl, nez se dostaneme na stejny stupen.
Kdyby byla k uchovneni potrebna jen ZOP, tak by se to dalo zvladat, ale myslim si, ze to je docela malo. Jestli je pes ovladatelny, to se u bonitace da poznat uz ted. Kdyby to byla zkouska slozitejsi, tak by to urcite znamenalo minimalni ucast u bonitaci. Martina |
02-04-2005, 22:23 | #4 | |
Junior Member
|
Re: Proč nejsou u ČSV pro chovnost nutné zkoušky?
Quote:
učenlivost psa bonitace sice neověří, ale ani u zkoušek se nepozná, tam jde spíš o výsledek práce psovoda – učenlivost psa se projeví jen v průběhu výcviku, na jeho snadnosti a rychlosti (učenlivost psovoda též).. lepší je dosažené zkoušky zohledňovat při sestavování chovného páru, jak řekla lucka.. požadavek na absolvování vytrvalostní zkoušky (např. fena ZVPI, pes ZVPII) by navíc nemuselo tolik snížit účast na bonitaci, většina psů je složení této zkoušky přirozeně schopná, horší už to ale může být s ochotou majitele podat "sportovní" výkon (3, resp. 5, hodin "v sedle").. také by to bylo argumentem ve sporu o významu a vážnosti různych stupňů dkk.. charlie + josefína e.s. |
|
03-04-2005, 12:15 | #5 | |
http://www.srdcervac.wbs.
|
Quote:
|
|
19-04-2005, 00:53 | #6 | |
Junior Member
|
Quote:
|
|
19-04-2005, 06:49 | #7 | |
Moderator
|
Quote:
Charlie, to co jsi napsal, platí spíše u cirkusové drezúry a ani tam ne 100%. Při práci se psem přece neexistuje práce psovoda a práce psa. Existuje jen společná práce obou. Výsledek by měl být výsledek spolupráce obou - sehrané dvojice. Proto si já osobně myslím, že psi, které cvičí někdo jiný, než majitel, jsou v praktické práci k ničemu a mohou se tak pouze ukazovat v cirkuse, co mají "nadrilováno". Je to smutné ale bohužel vidět je to často ... |
|
21-05-2005, 00:06 | #8 |
Junior Member
|
Zdravím. Já jsem zvyklý na to, že pes dělá vše, co mu naznačí nebo přikáže páneček s radosti a z lásky k němu. Jeden čas jsem měl spíše problémy, aby pesan neukazoval, co všechno umí, sám o sobě. Věřte, že to není dobrá varianta. Naštěstí to vždy na danou věc dopadlo celkem dobře, ale nemuselo tak být.
|
21-05-2005, 19:18 | #9 |
Member
|
Jirdo, ty asi nemáš, čévéčko, viď?
|
22-05-2005, 04:19 | #10 |
Junior Member
|
Mirkawolf1, máš pravdu, tedy dočasnou. Postup výcviku však dělám stejný, jako s cvs. Jinak si příští týden pro cvs jedu.
22-05-2005, 09:43 | #11 |
Junior Member
|
Jinak já jsem s pesanama v přímém kontaktu 24 hodin pomalu denně. Zajímalo by mne, kdo je větší závislák, oni nebo já.
22-05-2005, 16:44 | #12 | |
Member
|
Tak až to čévéčko budeš mít doma pár dní, nebo týdnů, tak nám sem napiš, jestli ještě platí, že
Quote:
Mirka |
|
22-05-2005, 20:07 | #13 |
Junior Member
|
Nevím, jak dlouho to bude trvat, protože každý jedinec má poněkud jinou povahu. Určiě se ale rád podělím o výsledky. Je také možné, že budu žádat o radu a věřím, že se tu najdou lidi, kteří rádi pomůžou.
Jen tak ze začátku. Jak snáší kuřecí hlavy? Jsem zvyklý tímto krmit a granule dávat spíše jen jako doplněk. Obsahují totiž maso, kosti, které nejsou duté a mozek. Podle veteriny je to výborná strava.
22-05-2005, 20:39 | #14 |
Junior Member
|
Zdenku, kde je shanis? Ty kureci hlavy?
My hledame jakekoliv druhy masa, tak ze bychom zkusili i ty hlavy, to by meli pejsani radost... ;o) |
23-05-2005, 01:52 | #15 |
Junior Member
|
Na odebírání kuřecích hlav je potřeba, aby jsi uspěla u státní veterinární správy a dostala jsi od nich povolení k odběru. Mě toto běhání trvalo jen 3 měsíce a to jen proto, že mám potvrzení z dřívějška, kdy omezení brát hlavy nebylo. Potom je nutné si to vyřídit v drůbežárnách, tedy na porážce kuřat. Jsem z Brna, tak mám všechno "pod nosem". Pěšky by to ovšem byla celodenní tůra.
Jinak, mohl bych Tě soukromě požádat o jednu informaci, týká se to Stonavy a jednoho, možná dvou lidí.
23-05-2005, 07:39 | #16 |
Junior Member
|
Eh, tak na to (byt v Brne) nebudu mit cas ani energii...
Co se da delat, budou muset stacit kureci krky a pod. :P |
26-05-2005, 04:56 | #17 |
Junior Member
|
Tak už můžu říct, že moje Čsv má raději kuřecí hlavy, a že mi granule odmítá, i když je doposud jedlo.